Reviews

MAC Naturally, de musthaves - column door senior make-up artist Elke

Vanaf deze maand hebben we een nieuwe columnist op Beautyscene en daar ben ik behoorlijk trots op. Elke Willemen, senior make-up artist bij MAC cosmetics Benelux gaat iedere maand een stukje schrijven waarin zij haar tips en trucs met ons deelt. De tips zullen vooral toegespitst zijn op de nieuwe producten & collecties die binnenkort uitkomen, vandaag is MAC Naturally aan de beurt.

Hey, Nature Girl! For a look that is simple, sensuous and understatedly sexy, here are nothing-to-hide hues that make you look fresh, relaxed, gloriously “undone.” Brilliantly sheer, high-mineral Skinfinish make your look fresh-as-the-sun radiant.

Zo introduceert M.A.C haar nieuwe collectie, bij ons op 4 februari 2012 verkrijgbaar. De collectie is opgebouwd uit prachtige natuurtinten, dankzij de mineralen in de oogschaduws en poeders blijven we dicht bij de natuur. Denk aan een frisse wandeling tussen velden en in bossen, daarna gezellig een kopje thee gaan drinken, lekker ontspannen, wie houdt daar nu niet van?

De Mineralized poeders kan je zowel droog als nat gebruiken, voor een subtiele glow kies je een droge applicatie met een zachter penseel (zoals de nieuwe duo-fibre #286), wil je meer intensiteit en bijna een metallic finish in je make-up, maak je penseel dan even vochtig. De lichtrefecties zijn echt schitterend en toch nog subtiel genoeg om het ‘Naturally’ te noemen, deze poeders laten zich mooi met de huid versmelten zodat het lijkt alsof je er van nature uit zo stralend uitziet.

In de Spring/Summer 2012 trends zie je ook vaak de warme ondertoon van goud en oranje terugkomen, deze zit ook bij de Cloudy Afternoon Mineralize Eyeshadow (EUR 19,50) en de Fresh Honey Mineralize Blush (EUR 22,50). Denk aan de looks bij Blumarine, Chloé en Jonathan Saunders.

We hebben niet enkel deze prachtige mineralen make-up die in februari aan bod komt, bij de trends Spring/Summer 2012 zien we ook een sterke focus op de huid, dus wat is er dan key: inderdaad: een super basis, deze begint al bij de huidverzorging. Onze Mineralize Skincare lijn (vanaf 11 februari 2012 te koop) voelt geweldig aan. Vaak hebben de modellen tegen het einde van die weken fashion weeks een gevoelige huid gekregen, ze doen vaan 4 tot 5 shows per dag, dus hun huid krijgt het stevig te verduren, vandaar dat M.A.C met de Charged Water Cleanser (EUR 24,50) komt, een zachte make-upreiniger die je niet hoeft na te spoelen met water, die vooral op een verzorgende manier je make-up verwijderd. (behalve waterproof). De Charged Water Moisture Gel (EUR 38,00) is een lichtgewicht verzorgende gel die diep in de huid verzorgt dankzij de mineralen en die snel in de huid intrekt zodat deze geen invloed heeft op je foundation.

Als jullie mij volgen op Twitter dan herinneren jullie je misschien nog dat ik een nieuwe concealer ging testen in Oevel (daar staat een MAC fabriek!) samen met Product Development? En eindelijk is hij er: de Mineralize Concealer (EUR 16,50 vanaf 11 februari 2012 te koop); een prachtige nieuwe longwear (8u) concealer met de lichtreflecties van de mineralen zodat fijne lijntjes vervagen als sneeuw voor de zon, ziet eruit als een tweede huid en verzorgt ook heel goed. Ideaal te combineren met de Prep+Prime Vibrancy Eye Serum (EUR 27,50) die de concealer hecht en ook een mooie oplichting voorziet onder de ogen. In februari gaan we dus met een ultra verzorgde huid en stralende mineralen natuurlijke make-up de deur uit, op zoek naar de frisse heerlijke buitenlucht en de aanraking van de natuur.

Deze natuurlijke tinten in de make-up zijn ook perfect als je kleurrijker gaat in je garderobe, zoals de SS12 collectie van Jonathan Saunders:

Wat een leuk stuk heeft Elke geschreven, ze heeft niet alleen heel veel talent voor visagie maar ook als schrijfster is ze een natuurtalent! Iedere maand zal Elke, exclusief voor Beautyscene, een nieuwe column schrijven met daarin haar tips voor de nieuwe producten en collecties van MAC.

Elke aan het werk bij Alexander Wang tijdens New York Fashion Week

De maand februari 2012 wordt extra leuk omdat Elke voor MAC weer druk aan de slag gaat tijdens New York Fashion week, net als tijdens de vorige editie, zal Elke haar belevenissen dagelijks met ons delen (mits het werk het toe laat uiteraard). Vorige keer was dat heel erg leuk en interessant, ik kijk er dus weer bijzonder naar uit!

Je kunt de producten van MAC uitsluitend kopen bij hun eigen counters en winkels of in de online shop van De Bijenkorf, zeker een aanrader! Wil je meer informatie over MAC, neem dan eens een kijkje in ons overzicht van de MAC collecties.

Meer informatie over producten van MAC Naturally vind je in de artikelen die je hieronder ziet staan. Laten jullie ook nog een reactie achter voor Elke? Zal ze wel erg leuk vinden! En natuurlijk kun je haar ook vragen stellen, ze doet zeker haar best die te beantwoorden.

Deel dit artikel
Back to top