Reviews

Urban Decay Naked vs Urban Decay Naked 2 - nu ook in Nederland

Jullie hebben er vast al over gehoord, het Naked 2 palette van Urban Decay! Een behoorlijke hit bij Amerikaanse beautybloggers en natuurlijk konden wij er maar moeilijk op wachten....je wilt zo''n nieuw palette natuurlijk gewoon hebben, althans...dat wil ik! Gelukkig viel het wachten mee, het Urban Decay Naked 2 palette is inmiddels gearriveerd bij verschillende Sephora filialen in Nederland. Ik heb het palette voor jullie geswatcht en vergeleken met Naked 1, kijk je mee?

Het palette bevat, net als de vorige versie, 12 oogschaduwkleuren in rustige tinten, die variëren in finish. Behoorlijk glanzend, zelfs ietswat glitterig maar zeker ook mat! Hou je niet van al te felle oogschaduwkleurtjes, dan zul je vast een fan zijn van dit palette. 

In tegenstelling tot de eerste Naked palette (hierna Naked 1) is het palette nu gemaakt van stevig kunststof en is het daardoor toch wat steviger en gemakkelijker mee te nemen. De spiegel is verstopt in de deksel en een stuk groter, natuurlijk erg handig. Maar het heeft ook een nadeel, de deksel is nu wat zwaarder en blijft niet meer zo goed rechtop staan als je het palette open hebt geklapt, het "valt" als het ware naar achteren. Geen ramp natuurlijk, maar lastig is het wel een beetje.

Het palette wordt geleverd met een prettige, dubbelzijdige kwast van synthetische haren, de "fluffy" kant is prima om de kleuren te blenden, iets minder fijn om ze aan te brengen trouwens, zeker de glanzende kleuren, die hebben nog weleens de neiging om wat fall out te veroorzaken. Naked 1 had een dubbelzijdig oogpotlood meegeleverd, toch is een kwast wel een prettigere aanvulling, goede zet van Urban Decay!Naked 2 lijkt behoorlijk op Naked 1, maar verderop in het artikel zie je daar nog foto''s van, maar in opbouw is het palette vrijwel identiek. Naked 1 heeft echt matte oogschaduws, de rest is behoorlijk glanzend. Naked 2 heeft een extra matte kleur, de Blackout, een zeer goed gepigmenteerde zwarte oogschaduw met een matte finish. Erg handig, want daardoor kun je iedere look direct intenser maken door de Blackout over andere oogschaduws aan te brengen.

De glanzende kleuren zijn heel zacht en gemakkelijk aan te brengen, zorg wel voor een goede oogschaduwbasis (Urban Decay primer potion) en breng ze het liefst met een platte kwast aan op het oog (druk ze als het ware op het oog) en blend daarna de kleuren pas met de andere kant van de kwast. 

De swatches van Urban Decay Naked 2


Persoonlijk vind ik dat je deze twee palette''s echt wel naast elkaar kunt hebben in jouw make-up stash, het is zeker niet zo dat de palette''s identiek zijn aan elkaar, helemaal niet! Er is slechts één oogschaduw die overeenkomt en dat is de Half Baked (een mooie, glanzende brons/goud). De rest van de oogschaduws is echt helemaal anders. 
Toch is het idee natuurlijk wel helemaal hetzelfde, dus als je tevreden bent met Naked 1, dan weet ik niet of Naked 2 echt een must is?
Hou je gewoon van mooie, bruikbare palette''s en kun je niet genoeg make-up hebben, tja, dan is Naked 2 toch wel een musthave! Kwalitatief is het palette gewoon prima in orde, je zult er zeker veel plezier van hebben.

Ik heb de twee Naked palette''s even samen op de foto gezet, zo kun je exact zien hoe ze naast elkaar eruit zien, ook heb ik swatches gemaakt. Niet helemaal handig gedaan trouwens, omdat op de foto''s van de palette''s bovenaan Naked 2 te zien is en onderaan Naked 1. En op de swatch foto''s heb ik het net andersom gedaan, maar goed....de namen staan erbij, dus jullie moeten er vast uitkomen!

boven Naked 2 | beneden Naked 1
boven Naked 1 | beneden Naked 2
boven Naked 2 | beneden Naked 1
boven Naked 1 | beneden Naked 2

De laatste weken is mij vaak gevraagd welk palette nu mijn voorkeur heeft, maar eerlijk gezegd zou ik maar moeilijk kunnen kiezen. Ze zijn in gebruik allebei erg fijn, zowel door de kleurencombinatie''s als door de kwaliteit van de oogschaduws. Met beide palette''s kan ik zeker heel wat verschillende, mooie ooglooks maken. Lastig kiezen dus! Ik zou persoonlijk nu gaan voor Naked 2, gewoon omdat die nieuwer is, daar kun je dan weer lekker mee experimenteren. Maar Naked 1 is ook nog steeds wonderschoon! Niet te kiezen dus!
Het Urban Decay Naked 2 palette is inmiddels in verschillende filialen van Sephora te vinden, de prijs die ik heb doorgekregen is EUR 43,00, maar je krijgt wel 15 % korting en daardoor is betaal je maar EUR 36,55 voor het palette.  

Welke van de twee vind jij mooier als je de foto''s bekijkt? Ben jij een fanatiek gebruiker van het Naked 1 palette of ga jij liever voor meer kleur?

Deel dit artikel
Back to top