Reviews

Bobbi Brown Extra repair moisturizing balm SPF 25 - precies wat jouw huid nu nodig heeft!

Afgelopen weekend was ik maar wat blij met mijn Bobbi Brown EXTRA repair moisturzing balm, een zeer voedende huidbalsem die mijn droge huid een enorm boost heeft gegeven. Normaal heb ik een normale tot droge huid, maar in dit ijskoude winterweer, waarbij ik ook nog eens veel buiten ben geweest, verandert dat heel snel naar een echte droge huid. Maar gelukkig is daar echt wat aan te doen, als je tenminste de goede producten gebruikt! De vernieuwde EXTRA repair moisturizing balm van Bobbi Brown is zeker een aanrader, mede omdat deze de huid ook nog eens beschermt met een SPF25, kijken jullie even mee?

Zo''n 10 jaar geleden bedacht Bobbi Brown haar EXTRA huidverzorgingslijn tijdens haar wintersportvakantie, de koude, de zon en de overgang naar de warmte binnenshuis, waren funest voor haar huid. Haar huid werd echt heel droog en voelde oncomfortabel aan, vervelend, maar als je Bobbi Brown bent, dan kun je daar gelukkig snel iets aan doen.  Bobbi ontwikkelde een aantal producten die ze simpelweg de naam "extra" meegaf, een extra rijke en voedende lijn met producten die vooral erg geschikt zijn bij de erg droge huid.

Een droge huid is een vaak voorkomend probleem als je wat ouder wordt, zeker als je door de menopauze heen bent geweest is het één van de meest voorkomende huidproblemen bij vrouwen. Maar ook als je jonger bent kun je er behoorlijk last van hebben, zeker tijdens de herfst-en wintermaanden. Ik weet zeker dat jullie het wel herkennen, in de zomermaanden heb je vaak een andere dagcreme nodig dan in de winter, de huid vraagt dan echt om andere voedingsstoffen. En in de Extra repair moisturizing balm SPF 25 vind je een aantal bijzondere voedingsstoffen die de droge huid er weer bovenop helpen.

Uiteraard bevat de balsem hydraterende bestanddelen, lipiden zoals linolzuur, tarwezemelen en cholesterol, en fijne voedende ingrediënten zoals shea boter. Argirilene Peptide stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine, hierdoor herstelt de stevigheid van de huid, het (onuitsprekelijke) muskaatsalieferment verbert de celvernieuwing en repareert de barrière van de huid waardoor deze meer gehydrateerd achterblijft en er stralender uit blijft zien. De huid wordt tevens beschermt tegen schadelijke UV stralen door een SPF 25 en dat is echt een must, tenslotte veroudert de huid vooral door blootstelling aan de schadelijke zonnestralen, beter voorkomen dan genezen natuurlijk.


De balsem is een vrij dikke, cremeachtige, spierwitte substantie die heerlijk ruikt, een typische "groene" parfum. De balsem laat zich heel makkelijk verdelen over de huid en trekt verbazingwekkend snel in, iets dat je misschien niet verwacht bij een balsem voor de droge huid. De balsem lijkt de huid ook iets te verkoelen, wat natuurlijk prettig aanvoelt als de huid echt behoefte heeft aan comfort. De balsem laat een heel zachte huid achter, het resultaat is echt amazing, zeker als je het uittest op een deel van het gezicht (of op jouw hand bij het testen in de winkel) dan merk je onmiddelijk verschil, dat ook daarna zichtbaar en voelbaar blijft. De balsem maakt de huid niet vettig, een vaak voorkomend "probleem" bij rijkere cremes, en dat maakt deze balsem ook zeer geschikt om te combineren met make-up. 

Als je een echt droge huid hebt, dan is het misschien ook aan te raden om een rijkere reiniger te gaan gebruiken, zeker in dit barre weer, de Bobbi Brown EXTRA balm rinse (EUR 65,00) is zeker een aanrader, die smelt als het ware op de huid en verwijdert make-up en vuil op een zachte manier. Draag je graag foundation, maar is het resultaat op jouw droge huid niet echt mooi? Dan kun je bij Bobbi Brown zeker eens kijken naar de EXTRA repair foundation SPF 25 (EUR 55,00), een heerlijke romige foundation.

De Bobbi Brown EXTRA repair moisturizing balm SPF 25 kost EUR 99,00 en is sinds januari 2012 te koop bij de Bobbi Brown counters in de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam en Den Haag alsook bij verschillende filialen van parfumerie Douglas.

Deel dit artikel
Back to top