Nieuws

Chanel Rouge Coco Baume - musthave of toch een beetje overbodig?

In de lente collectie van Chanel, Harmonie de printemps, is ook een nieuw verzorginsproduct te vinden. De bekende Rouge Coco lipsticks is nu ook te koop in een verzorgende, kleurloze versie. Het formaat van de Rouge Coco baume is dezelfde als die van de Rouge Coco shine lipstick, een slankere versie van de normale Rouge Coco. Een fijne verzorgende lippenbalsem in een handig formaat om mee te nemen, maar ja...deze kost wel EUR 29,50, is dat niet een beetje duur?

De producten van Chanel fotograferen altijd prachtig, zeker in het mooie zonnetje van deze week, het is een beetje afzien (want ik zat op mijn knieën in de sneeuw), maar dan heb je ook wat. 

In het koude weer dat we nu hebben is het natuurlijk heel belangrijk om de lippen extra te verzorgen. De lippen hebben een dunne huid, die extra gevoelig is voor de kou en de wind, daarom is het vooral erg belangrijk de lippen te beschermen. Dit doe je simpelweg door een voedende lippenbalsem aan te brengen voordat je naar buiten stapt. Op die manier wordt het vocht in de lippen behouden en heeft de kou er minder vat op, uiteindelijk resulteert dat  in zachte, mooie lippen! En die lippen kun je dan weer kleuren met een mooie lipstick of lipgloss!

De Rouge Coco baume is een fijne, hydraterende lippenbalsem die de lippen direct zacht, glad en een klein tikje voller maakt. Op zich is die laatste eigenschap niet echt iets speciaals, tenslotte zullen jouw lippen er altijd voller uitzien als je ze invet met een balsem, een klein beetje gezichtsbedrog maar het gebeurt ook echt doordat de huid gehydrateerd wordt.
 
Goed, een fijne lippenbalsem in een mooie verpakking, maar ja...ik ben toch wel een tikje sceptisch, je krijgt maar een heel klein beetje (3 gram) van deze (wel fijne) lippenbalsem voor maar liefst EUR 29,50. En dat is toch wel een beetje weinig, zeker als je weet day Chanel ook een andere, heel fijne lippenbalsem heeft, de Hydramax+ Active Lip care. Deze is wel iets minder fijn verpakt, namelijk in een potje, maar daar krijg je wel 10 gram voor een bedrag van EUR 33,00. Ook geen koopje, maar wel een stuk voordeliger in gebruik en qua resultaat zeker vergelijkbaar.

Hou je van een lekkere luxe lippenbalsem, dan heb je aan Rouge Coco baume zeker een fijne, maar reken erop dat de baume snel op zal zijn als je regelmatig smeert en dan is het niet bepaald een voordelige keuze. Ben je iets prijsbewuster, dan zou ik kiezen voor de Hydramax+ Active lip care (lees hier nog even de review van 1,5 jaar geleden), je bent in aanschaf duurder uit, maar op de langere termijn scheelt het toch wel aardig wat.

Wil je een voordeliger alternatief? Dan zijn die er natuurlijk in overvloed of je nu kiest voor Labello, Vaseline of Rosebud, je vindt lippenbalsems in alle soorten, maten en prijzen! Het belangrijkste is in elk geval dat je in elk geval een lippenbalsem gebruikt als je in de kou naar buiten gaat, of zie nu van Chanel is of niet! 

Deel dit artikel
Back to top