Reviews

Rode en gevoelige huid - Avène Antirougeurs lijn

Last van kleine bloedvaatjes of rode bultjes op wangen en neus? Eau Thermale Avène heeft aan aantal mooie producten voor de rode gevoelige huid. De Antirougeurs lijn bevat een formule die het Ruscusextract bevat dat de bloedcirculatie in de huid stimuleert wordt met als resultaat een polisief effect op eventuele bultjes en roodheid.

Bij tijdelijke of permanente roodheid zijn de bloedvaten verwijd en circuleert het bloed in de huid onvoldoende. De nieuwe versterkte formule van de Eau Thermale Avène Antirougeurs lijn bevat 250 x meer Ruscusextract met minstens 50 procent aan Saponinen. Het bestandsdeel Saponine zorgt voor stimulans van de bloedtoevoer. Verder zorgen de producten ervoor dat ontstekingen worden tegengegaan en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. De producten verstoppen de poriën niet, bevatten geen parabenen en bevatten een hypoallergeen parfum. Je kunt de lijn gebruikt naast een eventuele medicinale behandeling.
De Antirougeurs lijn bevat een viertal producten te beginnen met de Antirougeurs Dermo-cleansing milky fluid. Dit is een bijzonder zachte reiniger met frisse en melkachtige textuur. De reiniger verwijdert make-up zonder een trekkerig gevoel te geven. Je kunt de cleanser ’s ochtends en ’s avonds met de vingertoppen aanbrengen op de huid om deze vervolgens te verwijderen met een wattenschijfje. Je kunt er trouwens voor kiezen om dit wattenschijfje met een beetje Thermaal water te besprenkelen.

Wat betreft de verzorgingsproducten kun je kiezen uit twee varianten, een emulsie en een cream. Beiden gebruik je ’s ochtends en ’s avonds op een gereinigde huid. De eerste variant (op de afbeelding hierboven) is de Antirougeurs Moisturizing emulsion.  Dit is de lichtse versie van de twee producten. De hydraterende emulsion heeft zoals gezegd een lichte, fluweelachtige textuur en is geschikt voor de normale tot gecombineerde huid. Geweldig trouwens dat dit product een zonnefilter (SPF20) bevat!  
De Antirougeurs Moisturizing cream Hydraterende crème met een vergelijkbare samenstelling als de emulsion. Echter is de textuur rijker en daarom is deze crème met name geschikt voor de droge tot zeer droge huid. Ook deze crème bevat een zonnefilter (SPF20). Net zoals de emulsion kun je dit product zowel ’s ochtends als ’s avonds op een vooraf gereinigde huid aanbrengen.
Soms is het gebruiken van een verzorgingsproduct nog niet voldoende en heeft jouw (rode, gevoelige)huid behoefte aan extra verzorging. In dat geval is de Antirougeurs Fort Treatment care uitermate geschikt.  Deze krachtige crème is speciaal ontwikkeld om lokaal de rode plekken op de huid aan te pakken. Bij gebruik in de ochtend en avond is volgens Avène na één maand gebruik het resultaat al zichtbaar.

v.l.n.r.Fort Treatment Care, Moisturizing emulsion, Moisturizing cream en Dermo-leaning milky fluid
  • Antirougeurs Dermo-cleansing milky fluid: EUR 14,99 – 300 ml
  • Antirougeurs Moisturizing emulsion: EUR 19,99 – 40 ml
  • Antirougeurs Moisturizing cream: EUR 19,99 – 40 ml
  • Antirougeurs Fort Treatment care: EUR 19,49 – 30 ml
De Antirougeurs  lijn en alle andere fijne verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn in Nederland verkrijgbaar bij 250 vestigingen van Mediq Apotheek Daarnaast vind je de producten ook bij andere apotheken, huidklinieken en huidtherapeuten.
Deel dit artikel
Back to top