Nagel & Handen

Uniek - A-england The Legend nagellakjes!

Jullie hebben bij ons al vaker kunnen lezen over de bijzondere nagelakken van a-england. Een prachtig nagellakmerk uit Engeland met aan het roer de lieftallige Adina Bodana. Deze dame heeft jaren gewerkt voor onder andere Gianni Versace en creëert tegenwoordig nagellakjes waar je blij van wordt.

Tot voor kort bevatte de volledige collectie van a-england vijftien verschillende kleuren nagellak. Daarnaast vind je een top coat en een base coat in het assortiment. De bestaande Mythicals collectie is gebaseerd op de King Arthur legende en bijzonder mooi. Sinds een paar weken is bekend dat Adina zeven nagellakken zou gaan toevoegen aan haar assortiment. Deze zeven nagellakken hebben wederom een thema meegekregen die de naam The Legend draagt.
Hardwearing nail varnish collection with distinctive gloss inspired by the enchanting spirit of England and its myths through unusual and sophisticated shades.

De nagellak die jullie hieronder zien is stiekem wel een beetje het meest bijzondere nagellakje uit de collectie. Dat komt vooral door de achterliggende gedachte. Princess Sabra is een dame die volgens de legende wordt gered van een draak en dat is natuurlijk heel spannend. Voor de naam staat: Tristam eyes en dat is bijzonder schattig want Tristam is de lieve kat van Adina. Zijn ogen zijn de inspiratiebron geweest voor deze goud/olijfkleurige nagellak met holografisch effect.


Inspiratiebron: Tristam!

Dragon (dat zou dan de draak moeten zijn die het had voorzien op Princess Sabra) is een midden groene nagellak met een mooie micro holografische twist. Ik vind dit persoonlijk één van de mooiste varianten uit de Legend collectie, met name omdat het een kleur is die lekker in beweging blijft.
Saint George is een martelaar en heilige die sinds 1222 de beschermheilige is van Engeland. De donker dennen groene nagellak heeft en zeer licht zilveren twist en bevat (net zoals alle andere nagellakken uit deze collectie) een mooie minuscule holografische glitter.

De blauwe Order of the Garter (een van de oudste Europese ridderorden) is een mooie koninklijk blauwe nagellak met een azuurblauwe microglitter die werkelijk waar de wereld in straalt. Dit is zo’n tint waarbij je tijdens het dragen maar naar een ding kan kijken: jouw nagels!

Bridal Veil is een prachtige, intens zwarte nagellak met een miniscule holografische glitter. De nagellak heeft een bijzonder goede, compacte pigmentatie en daarom dekt deze nagellak al in slechts één enkel laagje.  
Ascalon en zusje Princess Tears lijken in eerste instantie misschien een beetje op elkaar wanneer je de flesjes bekijkt, maar eenmaal op de nagels kom je daar snel op terug. Ascalon is holografisch en kan omschreven worden als een licht grijze basis vol met paarse microshimmers.
Je hebt van die nagellakkleurtjes waarbij je er gewoon nooit uit gaat komen wat nu eigenlijk de beste kleuromschrijving is. Er zijn momenten dat ik Princess Tears volmondig lila zou noemen, maar een paar tellen later zou ik toch weer voor zilver kiezen. Kortom, een veelzijdige kleur met subtiele maar zeker aanwezige holografische twist.
Tot slot heb ik speciaal voor jullie de nagellakjes ook nog even op een nagelwieltje gelakt. Op deze manier krijgen jullie een mooi totaalbeeld van The legend collectie. Ik ben enthousiast. Het is behoorlijk intrigerend dat a-england lakjes ontwikkelt die enorm anders zijn in vergelijking tot de vele nagellakcollecties die we momenteel voorbij zien komen.
v.l.n.r. Bridal veil, Order of the Garter, Ascalon en Princess Tears

v.l.n.r. Princess Sabra, Dragon, Saint george en Bridal Veil
 
De lakjes van a-england zijn kwalitatief van zeer hoog niveau en stuk voor stuk must haves voor de nagellakliefhebber. De nagellakken (£9.00 per stuk) kunnen worden besteld in de a-england webwinkel en worden zonder problemen zeer snel verzonden naar Nederland. Betalen kan met Paypal en de verzendkosten zijn helemaal GRATIS.
Deel dit artikel
Back to top