Nieuws

MAC's Elke doet verslag van NYFW AW 2012 - dag 5 en 6

New York is momenteel het middelpunt van de mode & beauty wereld, sinds op 9 februari New York Fashion Week van start is gegaan. Achter de schermen van de shows worden de nieuwste make-up producten getoond en uitgeprobeerd, wij hebben een geweldige verslaggeefster ter plaatse die exclusiefvoor ons verslag doet, de geweldige Elke Willemen, senior make-up artist van MAC Benelux.
Elke doet zo vaak ze kan verslag van haar belevenissen in New York, je leest echt de heerlijkste verhalen terug en natuurlijk deelt Elke ook de backstage geheimen met ons, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe producten! 


 
Dag 5 - 11 februari

4u30 gaat de wekker af, pijnlijk, en toch gewoon uit bed springen en er niet bij stilstaan dat het zo vroeg is.. en we zijn in New York voor Fashion Week, dus waar zou je anders met plezier zo vroeg opstaan?! Klaar voor de show van Ruffian met als key artist James Kaliardos. Zijn inspiratie zijn de Europese dames zoals Catherine Deneuve en Katherine Hepburn, klassevol en uiterst elegant.
Samen met de ontwerpers, Brian Wolk en Claude Morais creëerde M.A.C de rode lipstick kleur Ruffian Red, sterk intens rood met een ietwat oranje ondertoon. Volle sensuele lippen en een oogmake-up met de nieuwe Pressed Pigment in Day Glam (reflects glitter zodat je een nat effect krijgt, ook al werk je met een poeder) en Pro Longwear Eyeshadow (mat beige) in Always Sunny, zo krijgt de look een moderne touch die zelfs glamoureus Hollywood-achtig aanvoelt.


 

De Pressed Pigments kan je zowel nat als droog gebruiken, zo mooi onder de spotlights van de runway, iedereen is er wild van, ze komen in 6 huidskleurige tinten samen met de Pro Sculpting Creams.


Backstage verliep heel vlot, maar we hadden zo weinig plaats, we stonden als batterijkippen schouder tegen schouder te maquilleren
James Kaliardos doet de demo, zodat alle visagisten goed weten wat de bedoeling is
suède nagels door onze Senior Artist Keri Blair, fantastisch, en in verschillende kleuren

Daarna snel door naar Alexander Wang waar key artist Diane Kendal een boyish militair aanvoelende make-up ontwierp, een accent onder de wenkbrauwen. Wenkbrauwen zijn een sterke focus, gewoon natuurlijk aangezet meestal, maar er wordt wel steeds aandacht aan besteed, een wenkbrauw doet heel veel voor je look, geeft veel expressie aan je gezicht. Een rechtere/vlakkere wenkbrauw straalt kracht uit, rondere geeft zachtheid aan je gelaat. De hele look was opgebouwd met de Pro Sculpting Creams, deze blenden heel mooi met de huid, en makkelijk aan te brengen, gebruik bij voorkeur je vingers of een synthetische kwast.

Backstage waren ook de topmodellen, om het 90’s gevoel van de kleding te versterken, o.a. Gisele Bündchen Shalom Harlow, Elise Crombez…

’s Avonds na de shows gaan eten bij Inakaya bij het New York Times gebouw. Heerlijk Japans en een leuke sfeer. Samen gezellig kletsen met Adeline van Product Development, altijd boeiende gesprekken over producten en texturen,..

Dag 6 - 12 februari

Vandaag was mijn calltime eens later, om 11u op de locatie voor Edun. Yadim was de key artist, en gaf ons een frisse schoonheid met een punky edge, vooral werken met Taupe blush als contour en ook op de ogen dezelfde blush tot aan de wenkbrauw en een Silver Pigment met Fix+ natgemaakt om een punk effect te geven aan de binnenooghoek.
Alles verliep vlotjes, heb gezellig met journalisten kunnen bijbabbelen, maar er kwamen nog 2 modellen binnengerend van een andere show en dus heb ik een model in 5 minuten moeten opmaken, effe snel *wink* 4 hairstylists en 2 nailstylists tegen 1 make-up artist en goooooo.. maar zag er goed uit!

Onze Belgische Maud was weer vaak op shows aanwezig, alsook heel veel Nederlandse meiden, we hebben echt mooie meiden in de BENELUX ! Dit seizoen zullen we ook veel huid tonen zien en crèmes..

Baltasar Gonzales Pinel, Director of Make-up Artistry aan het artistieke werk, facecharts maken

Daarna een snelle lunch en op naar de volgende show: Tommy Hilfiger, een echt no make-up look, concealer waar nodig en Ladyblush Cremeblendblush op de appel van de wangen. That was it! Het waren best veel modellen dus op zich wel prettig dat de look minimaal was. Net als bij Alexander Wang was Anna Wintour weer aanwezig. Toch een klassevolle madam zou ik zeggen.
De catwalk zag er waanzinnig uit:


Deze week werk ik ook nog op shows van o.a. Carolina Herrera en Donna Karan NY, dus stay tuned!! Je kunt mij ook volgen op Twitter, daar zal ik zeker ook nog wat leuke dingen posten. Volg mij op Twitter: @mac_elke_w Kijk ook zeker naar maccosmetics.tumblr.com, daar zie je alle mooie beelden van de shows!

Deel dit artikel
Back to top