Reviews

Guerlain Les Roses, een roze look

Zoals jullie gezien hebben in de mooie artikelen over de lente make-up collecties zien we dit voorjaar vooral veel roze, lila en groen terug in de looks. Prachtige kleuren, zeer mooi om te zien, maar ik werd er een beetje nerveus van....ik bedoel, dat zijn nu bepaald niet mijn kleuren. Tenminste, dat dacht is! Maar natuurlijk word ik door mijn werk wel altijd gedwongen om toch open te staan voor nieuwe trend, op naar een roze look á la Guerlain.

Het Guerlain Ecrin 4 couleurs Les Roses palette (EUR 51,53) hebben jullie vast al voorbij zien komen in het "roze" inspiratie artikel van afgelopen week, een mooie combinatie van roze tinten met een donkerpaarse kleur om als accentkleur te gebruiken. De twee donkere roze tinten hebben een wat rode ondertoon en daar moet ik toch wel een beetje mee oppassen. Deze kleuren dichtbij mijn ogen gebruiken is echt geen optie, de combinatie met mijn huid is echt geen topper. Maar er zijn gelukkig nog meer opties! Laat ik je eerst even de mooie swatches zien:


Met uitzondering van de derde kleur van rechts (dat is de onderste uit het palette) zijn de kleuren licht glanzend. De oogschaduws zijn zacht, hierdoor zijn ze makkelijk aan te brengen en goed met elkaar te blenden. De twee rechter kleuren zijn, zoals je kunt zien, echt roze met inderdaad een rode ondertoon, als je deze kleuren dicht bij het oog aanbrengt dan kan het soms zijn dat het oog roder lijkt dan het is, niet mooi dus.
Maar dat is prima te voorkomen, door de roze kleuren meer in de arcadeboog aan te brengen, de donkere of lichte kleur kun je dan dichterbij het oog aanbrengen.

Hierboven zie je mijn EOTD (eye of the day) van gisteren, ik heb de lichtste kleur bij het oog aangebracht, de roze tinten daarboven in de arcadeboog en de paarse kleur langs de wimpers en aan de buitenkant van de arcadeboog.

Naast dit palette heb ik, natuurlijk, ook de mooie Meteorites Poudre de perles Cruel Gardenia (EUR 55,57) gebruikt, een bijzonder product met een heel mooi uiterlijk, zo mooi dat je deze bijna niet durft te gebruiken! Maar ik heb het toch gedaan natuurlijk! De Cruel Gardenia voelt creme-achtig aan, maar eenmaal aagebracht merk je toch dat het poederachtig is, maar door de combinatie met creme blijft de poeder wel beter hechten aan de huid. Je gebruikt de Cruel Gardenia als (subtiele) highlighter, maar natuurlijk kun je deze bijvoorbeeld ook rond de ogen aanbrengen of op het lichaam.

De kleur is bijzonder mooi, je kunt deze misschien nog het beste omschrijven als rosé goud, een warme goudtint met een roze ondertoon. De finish is glanzend, maar zeer zeker niet vettig en daarbij vind ik de glans eigenlijk wel subtiel. Natuurlijk kun je meer product aanbrengen als je wilt, dat zorgt voor meer "glow".

Natuurlijk heb ik ook nog even foto''s gemaakt van de complete gezichtsmake-up, naast de twee Guerlain producten heb ik de nieuwe foundation van Givenchy Eclat Matissime in Mat honey op, een heel prettige foundation met een mooie matte finish, binnenkort meer hierover. Op mijn wangen heb ik natuurlijk de Cruel Gardenia, maar daarnaast zorgt de MAC Cremeblend blush Florida voor een roze blush. Op mijn lippen de Guerlain Kiss Kiss gloss Rose in bloom lipgloss (EUR 27,79), die qua kleur heel dichtbij de Cruel Gardenia komt. 
De producten uit de Guerlain lente collectie zijn vrijwel allemaal limited editions, de collectie ligt al even in de winkel dus kun je misschien niet alle producten meer  vinden, de Cruel Gardenia is volgens de berichten de deur uit gevlogen. Meer informatie over Les Roses et le noir collectie vind je in dit artikel

Wat vinden jullie van mijn roze look? Kan het ermee door? Gebruiken jullie weleens kleuren waarvan je eerst dacht dat ze je niet zo mooi zouden staan?
Deel dit artikel
Back to top