Reviews

Estée Lauder Topaz collectie - review, swatches & look

Sinds deze week zijn de mooie producten van de Estée Lauder Topaz collectie te koop, misschien hebben jullie ze al in de winkels gezien? Het pronkstuk van de collectie is toch wel de Topaz Chameleon, een prachtig uitziend bronskleurige blush/bronzer/highlighter poeder, maar ook de andere producten zijn de moeite waard. Ik heb een aantal producten voor jullie op de foto gezet en geswatcht, kijken jullie even mee?

In dit eerdere artikel kun je alle informatie vinden over de collectie, daar vind je ook alle prijzen terug, al zal ik ze ook nog even hier vermelden voor de zekerheid.

In de collectie vind je het Pure Color five color eyeshadow palette Topaz Mosaic (EUR 45,00), een palette met daarin vijf oogschaduws in zandkleurig/bronzen tinten gecombineerd met een matte lichtgele oogschaduw. De oogschaduws zijn mooi van structuur en laten zich eenvoudig aanbrengen, al is de matte lichtgele oogschaduw iets stroever (bekend verschijnsel bij matte oogschaduws trouwens). De kleurencombinatie is echt mooi, het zijn allemaal warme tinten die niet al te donker zijn waardoor je een mooie, licht glanzende, zandkleurige oogmake-up kunt aanbrengen met eventueel een wat donkerder accent.


Estée Lauder Pure color eyeshadowpalette Topaz Mosaic
Ik heb het oogschaduwpalette gecombineerd met een groen/blauw oogpotlood van Urban Decay (24/7 glide on eye pencil Junkie) omdat Estée Lauder dit in hun promotiefoto''s van de collectie ook gedaan heeft. Natuurlijk niet met de oogpotlood, maar met hun "eigen" versie. Toch is dit een prima alternatief! Hou je niet zo van deze combinatie, dan kun je natuurlijk ook prima een neutraler, bronskleurig oogpotlood gebruiken, bijvoorbeeld MAC eye kohl Teddy.

De Illuminating powder gelée Topaz Chameleon (EUR 37,50) ziet er in het doosje erg mooi uit, maar de kleur is wel erg donker, hoe zou dat uitpakken op mijn wangen? Tja, ik pakte duidelijk teveel producten op mijn MAC 286  kwast, de kleur is dus behoorlijk heftig en dan heb ik nog best een donkere huid. Wees dus voorzichtig met dit product als je een lichte huid hebt, het kan dan zeker echt te donker zijn. Probeer het vooral zelf even uit in de winkels.

De poeder is wel prettig om aan te brengen, de formule is een tikje creme-achtig, althans zo lijkt het, eenmaal op de huid verandert de creme direct in poeder en daardoor blijft de Topaz Chameleon ook veel beter zitten dan een vloeibare of creme highlighter. Eigenlijk is het helemaal geen highlighter, daarvoor is de kleur te donker al heeft het product wel een mooie glans.


Estée Lauder Illuminating powder gelée Topaz Chameleon

Na het aanbrengen heb ik wel weer even wat Topaz Chameleon van mijn wangen afgehaald met een watje, in eerste instantie was de kleur veel te donker, niet mooi. Deze subtiele glans is prima, zeker bij mijn huid, bleke dames zullen misschien iets minder enthousiast zijn.

Bij de Topaz collectie horen uiteraard ook lipproducten, ik heb een Pure Color lipstick (EUR 25,00) in de kleur Sultry Caramel, een warme caramel tint die mooi warm is. De formule van deze lipsticks is heerlijk, ze voelen licht en luchtig aan, hebben een heerlijke zoete vanille geur en dekken prima. De kleur is mooi, maar of deze nu echt mooi staat? Bruine lipsticks zijn toch wel een beetje "jaren negentig" en ondanks dat de kleur mooi past in de collectie, vind ik deze kleur geen musthave. Maar er zijn er gelukkig nog twee!


Pure Color lipstick Sultry Caramel
Natuurlijk heb ik de complete look ook even op de foto gezet, hier draag ik trouwens ook de nieuwe L''Oréal Paris LumiMagique foundation. Die is trouwens prima, maar ik vind het "glow within" effect net iets teveel van het goede, zelfs met een matterende poeder komt de glans er nog doorheen. Even doortesten dus!

Vanmiddag zullen jullie ook de prachtige Teal Topaz nagellak van deze collectie nog even voorbij zien komen in een apart artikel! De Estée Lauder Topaz collectie is vanaf nu te koop, wees snel omdat vrijwel alle producten slechts tijdelijk te koop zijn.
Deel dit artikel
Back to top