Reviews

Lente is in de lucht & de nieuwste parfums zijn er klaar voor

Nu de korte ijstijd van de vorige weken, merk je nu toch langzamerhand wel dat de lente eraan komt! Ik las de laatste dagen regelmatig Twitter "ik ruik de lente", heerlijk dat gevoel dat ons langzaam allemaal weer bekruipt. De dagen worden langzaam langer, we zien steeds meer lente mode in de winkels verschijnen en jawel, de eerste warmere dagen schijnen er ook weer aan te komen. Tijd voor een artikel over fijne, nieuwe (nou ja, niet allemaal) parfums die uitkomen in deze lente, de meeste zijn inmiddels al in de winkels te vinden, ik zeg.....laat maar komen die lente!

DKNY Pure with a drop of Verbena (30 ml EUR 39,95) - een nieuwe versie van DKNY pure, nu niet met een druppel vanille, maar met een druppel verbena en basilicum. De geur wordt hierdoor frisser, groener en aardser. De Verbena wordt verbouwd in Togo en ook hier zorgt Donna Karan voor een eerlijke prijs voor de producenten, ook nu weer doe je iets extra''s voor een familie in Togo als jij een flesje DKNY Pure Verbena koopt, alleen daarom zou je eigenlijk een flesje moeten aanschaffen! Maar natuurlijk doe je dat vooral omdat het een perfecte lentegeur is.

Miss Dior Eau Fraiche (vanaf half april 2012 - 50 ml EUR 67,00) - de klassieke parfum van Dior is chique, jongedamesachtig en best een tikje overdadig, een heerlijk parfum maar in de warmere zomermaanden kun je weleens naar iets lichters & frissers verlangen. Dan kun je binnenkort de Eau fraiche aanschaffen, de geur opent direct een stuk frisser door citrusnoten en galbanum (een crispy, groene geur) en ook de herkenbare jasmijn lijkt minder heftig. Denk echter niet dat de geur vluchtiger is, dat is zeker niet het geval, de geurconcentratie is heel sterk en daardoor blijf je deze lichte Miss Dior ook in de zomermaanden heel goed ruiken, de hele dag door. Je vindt deze nieuwe aanwinst vanaf half april bij de Dior verkooppunten.

Tom Ford Violet blonde (50 ml EUR 95,00) - geen nieuwe geur, maar ach...viooltjes passen natuurlijk helemaal perfect bij de lente! Bij viooltjes denk je misschien wel aan een lieflijk parfum, maar niets is minder waar. Violet blond is verleidelijk, krachtig en een tikje mannelijk door de wierrook en vetiver, maar voor mij echt onweerstaanbaar. Mijn signature parfum is het de afgelopen tijd geworden en eigenlijk past het best goed bij me, ik ben gek op paars en blond....en op Tom Ford! Liefde! Violet blond is behoorlijk intens en je moet er misschien best even aan wennen, toch komt de lieflijke viooltjesgeur ook af en toe bovendrijven....toch wel een beetje lente! Weet je dat dit een van de weinige geuren is die ik zelfs zonder fles in de buurt kan terughalen in mijn gedachten?
 
Diptyque Eau rose (roller 20 ml EUR 39,00 & 100 ml EUR 79,00 via Skins.nl) - de eerste geur in de nieuwe serie "les florales", een serie parfums waarin de befaamde bloemen van de parfumindustrie centraal staan. En guess what, dit keer is het de roos! Wisten jullie trouwens dat er maar enkele rozensoorten een geur hebben? De Centifolia en Damascus rozen vormen dan ook het hart van deze lichte, vrouwelijke geur. De geur opent licht fruitig met bergamot, zwarte bes en lychee (erg lekker, niet alleen om te ruiken maar ook om op te eten), vervolgens domineren de rozen de parfum (niet geheel onverwacht) en de geur eindigt na een tijdje warm en sensueel door de witte muskus, cederhout en een paar druppeltjes honing. Door deze Eau rose ben ik in elk geval erg benieuwd geworden naar de komende geuren uit de serie, wat denken jullie: eau iris & eau jasmin?

Calvin Klein Sheer beauty (30 ml EUR 46,00) - de meer meisjesachtige versie van de originele Beauty, een licht fruitige geur die vooral in de top wordt beheerst door perzik en rode bessen. Toch verandert de geur snel in een vrouwelijk parfum vol witte bloemen zoals lelie en jasmijn, niet het standaard, zoete jonge meiden geurtje dus! Nee, meer een fijne tussenfase, juist als je iets volwasseners zoekt maar niet zo gek bent op klassiekere geuren. Het gezicht van Sheer Beauty is het prachtige, jonge Nederlandse model Daphne Groeneveld, een betere muze had deze geur niet kunnen hebben.

Chanel Chance eau fraiche twist & spray (3 * 20 ml EUR 74,00) - geen nieuwe geur, maar wel een handige nieuwe verpakking! Zeker in de zomermaanden is het extra prettig een parfum in jouw tas mee te nemen, na een dagje strand, tijdens een weekendje weg of lekker op vakantie, zo''n purse spray komt dan zeker van pas. Chanel heeft volgens mij nu al haar geuren in deze nieuwe verpakkingen verpakt, praktisch en mooi door hun eenvoud. Chanel Chance eau fraiche is de meest frisse van de ronde Chance geuren, denk aan frisse blaadjes, komkommer en citrus, heerlijk voor een warme zomerdag. Chanel Chance Eau tendre is de iets meer bloemige versie en die is ook in deze nieuwe verpakking te vinden, dan in een roze versie.

Bvlgari Omnia coral (40 ml EUR 57,00) - in dit ingewikkelde flesje zit een bijzonder mooie geur die geïnspireerd is door rode koraal, best gek eigenlijk want koraal heeft natuurlijk helemaal geen geur. Toch probeert het juwelenhuis Bvlgari de geur van edelstenen als het ware te vatten in een parfum en dat is natuurlijk behoorlijk lastig. Omnia Coral is een frisse, bloemige geur met als belangrijkste geurnoot de hibiscusbloem. De geur is behoorlijk fris en waterachtig, je ruikt als het ware de zee terug in de geur, de zee waarin de rode koraal wordt gevonden natuurlijk. Een vleugje granaatappel maakt de geur toch weer wat zoeter, samen met gojibes, lekker zomers! 

Philosophy Inner grace (60 ml EUR 44,95) - wat is het toch fijn dat we nu de heerlijke Philosophy geuren kunnen kopen bij ICI Paris XL! Ik was al heel lang fan, vooral van Pure & Amazing Grace en ben dat sinds een tijdje zeker ook van Inner Grace. De geuren van Philosophy laten zich vooral omschrijven als "clean" schone, frisse geuren die vrijwel door iedereen worden gewaardeerd. Inner Grace is de meest sexy van de "Grace" geuren en daardoor toch iets anders, maar desondanks toch nog steeds fris, groen en comfortabel. Ik zou zeggen, ga vooral zelf eens ruiken, steeds meer filialen van ICI Paris XL verkopen Philosophy.

L''Occitane Cherry Princess (50 ml EUR 32,00) - een heerlijke, meisjesachtige parfum dat vernoemd is naar een prinsesje dat altijd heerlijke rode blosjes kreeg op haar witte huid als ze een complimentje kreeg. In haar tuin stond een prachtige kersenboom langzaam haar witte bloesem liet vallen waarna er mooie rode kersen aan groeiden. In de geur ruik je dat ook perfect terug, zoete Luberon kersen en witte bloesem, een heerlijke lente geur die vooral jongere vrouwen waarschijnlijk heel blij maakt (al kan natuurlijk iedereen deze geur dragen, ik vind hem ook fijn, zacht en lieflijk). Mijn favoriet is dit niet, ik hou toch van een geur met iets meer pit, maar kies je liever voor iets minder opvallends en uitgesproken, dan moet je zeker even gaan snuffelen in de L''Occitane winkels, er is trouwens een hele lijn te vinden rond deze geur.

Reminiscence Crazy rem (100 ml EUR 59,95) - spannend, zomers en vooral heerlijk tropisch, is deze nieuwe versie van REM van het juwelenmerk Reminiscence. De neongele dop op de knalroze fles laat al direct zien dat de geur verrassend en gewaagd is, net even anders dan anders. Ik ruik ylang ylang, monoï de Tahiti (de ultieme tropische geur, je waant je direct op een wit zandstrand), tuberoos en de sexy basis van bourbon vanille, musk en sandelhout. Ondanks dat het er volgens de opgave niet in zit, ruik ik toch een vleugje kokos of is dat toch de Monoï? Hou je van een echte tropische zomergeur? Dan moet je binnenkort Crazy Rem maar eens gaan proberen, volgens mij ligt deze vanaf april 2012 bij de luxe parfumerieën.

Dior Escale à Portofino (75 ml EUR 71,50) - als jullie onlangs mijn ode aan Tom Ford''s Neroli Portofino hebben gelezen, dan zul je misschien niet verbaasd zijn dat deze geur ook tot mijn favorieten behoord? Les Escales zijn de lichte, eau de cologne achtige geuren van Dior die regelmatig worden afgewisseld. De Escale a Portofino is een klassieke eau de cologne met een citrusachtige geur die heerlijk fris en ultiem zomers is, althans voor mij. Ik hou van de combinatie van citrusnoten en lichte houttonen en als er dan ook nog heel wat oranjebloesem in zit, dan ben ik verkocht! Al heel wat jaren trouwens, dit is alweer flesje nummer 3, gek genoeg koop ik deze altijd als ik op vakantie ben?

 Juliette has a gun Romantina (50 ml EUR 69,00 via Skins.nl) - dit merk blijft mij (en velen met mij) altijd intrigeren, zou het dan toch door de bijzondere naam van dit merk komen? Inmiddels heb ik 4 geuren van Juliette has a gun en ze vervelen mij allemaal geen moment, ook deze nieuwe aanwinst Romantina is weer heerlijk. Dit keer iets lieflijker dan Vengeance extreme die ik nog niet zolang geleden heb gereviewt in dit artikel. Ik ruik in Romantina duidelijk meer witte bloemen, niet alleen roos maar ook jasmijn en oranjebloesem, gecombineert met patchouli zorgt het voor een bloemige geur met een bijzondere wending. In de basis ruik je pure vanille, niet de zoete koekjesversie maar de pure vanille zoals je die kent van het vanillestokje. Ik ben inmiddels toch wel echt fan van de Juliette has a gin versie, ik ben benieuwd wat hun volgende geur gaat worden!


Op de foto zie je ook nog de Madly Kenzo en de Escada Sexy Graffiti, de laatste zul je in april 2012 in de winkels terugvinden samen met nog 2 "oude vertrouwde" Escada geuren. Escada brengt die jaar namelijk niet één limited edition zomergeur uit, maar wel drie! Jammer genoeg zijn het geen drie nieuwe geuren, maar 3 oude bekende. Aan de ene kant natuurlijk heel leuk, omdat dit de 3 best verkochte zomergeuren van de afgelopen 20 jaar zijn, aan de andere kant jammer omdat ik graag weer een nieuwe Escada zomergeur had willen hebben. Binnenkort zal ik ze allemaal even voorbij laten komen!
Madly Kenzo (30 ml EUR 53,00) is een behoorlijk verrassende geur, als je de verpakking (met prachtig gekleurde vlinders) bekijkt en het mooi flesje, dan denk je met een frisse, bloemige geur te maken te krijgen, maar dat is toch niet echt zo. De geur opent vrij pittig door een top van peperbessen, waarna de geur langzaam bloemiger wordt door oranjebloesem en heliotroop. Toch wordt de geur nooit licht of luchtig, mede door de spannende basis van wierrook, een verrassende geur die inmiddels heel wat fans heeft, inclusief mij!

Heb jij al een fijn lente parfum in jouw stash? Of draag jij graag dezelfde geur, of het nu winter of zomer is? Ik heb deze vraag ook gesteld op Facebook en de antwoorden zijn best leuk om te lezen, neem dus zeker even een kijkje, hieronder nog een paar voorbeelden van antwoorden.

Deel dit artikel
Back to top