Nieuws

Alcina - Beauty Secrets voor de onzuivere en acné huid

Alcina is een merk dat je wellicht nog niet kent, maar wij denken dat het bijzonder de moeite waard is om dit natuurlijke merk beter te leren kennen. Alcina is een Duits merk en werkt al jaren samen met gerenommeerde dermatologen en universitaire klinieken. Samen hebben zij onlangs vijf producten op kruidenbasis ontwikkeld die de huid op een milde manier zuiveren en verfijnen. Daarnaast zijn de producten zeer betaalbaar en dat is altijd prettig om te weten, kijken jullie even mee naar de productlijn voor de onzuivere huid?
Zoals jullie wellicht weten komt een onzuivere, vettere huid of acné huid zeker niet alleen maar voor bij pubers of jonge dames (en heren). Om de onzuivere huid goed te verzorgen en behandelen is het vooral enorm belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Bij ieder huidtype is het noodzaak om de huid twee keer per dag goed te reinigen en te verzorgen, zo ook de onzuivere huid. Het is vooral prettig om een reiniger te gebruiken die mild is en zeep vrij. Ga niet aan de slag met heftige middelen die meer schade aanrichten.

De lijn bevat twee producten die je als dag en nachtverzorging kunt gebruiken. Deze worden verdeeld in een product voor de vette onzuivere/acné huid en een product voor de vette en/of gecombineerde onzuivere/ acné huid, zeg maar de iets minder vette huid die ook normale of iets droge delen laat zien.

De zuivere fluid (EUR 12,30 - 50 ml) is bijzonder geschikt voor de vettere, onzuivere huid. De substantie is vloeibaar en bevat onder andere smalle weegbree, zuurbes en zink. Deze combinatie zorgt ervoor dat onzuiverheden verminderen. De zuivere fluid is licht matterend en kan zowel als dag en als nachtverzorging worden gebruikt.

Voor de vete of gecombineerde onzuivere huid is de dag-en Nacht fluid (EUR 12,35 - 50 ml) ontwikkeld. Deze dag- en nachtverzorging bevat allantoïne, zoethout en bisabol. De heerlijke geurende substantie is iets dikker dan de zuivere fluid en neutraliseert de overtollige talgproductie. Het product zorgt er ook voor dat de huid gehydrateerd wordt en heeft een matterende finish.

De AHA-Gezichtsfluid, 10% (EUR 22,60 - 50 ml) is ideaal voor de onzuivere, naar acné neigende huid. De fluid stimuleert de huidvernieuwing en zorgt voor een gladdere huid. Dit product bevat 10% Alpha Hydroxy Acid dat de poriën zichtbaar verkleint. Let wel op want i.v.m. de aanwezigheid van fruitzuur is het verstandig dit product alleen gedurende de nacht te gebruiken. Ik raad je aan vooral in de beginperiode dit product ter variatie te gebruiken, en te beginnen met een keer per week als nachtverzorging. Daarnaast is het ook altijd raadzaam om overdag een product te gebruiken dat tegen schadelijke UV stralen beschermt.

Gebruik ook bij een onzuivere of vette huid zo nu en dan een lekker maskertje. Alcina ontwikkelde het Kruidenmasker (EUR 13,50 - 50 ml) met kaolin, salie en lavendelolie. Deze ingrediënten werken heilzaam bij een onzuivere huid en zorgen samen voor het samentrekken van de poriën. Gebruik het groene en heerlijk geurende masker een keer per week. Het masker droogt op en daarom moet je het na 10 minuten even afspoelen met lauw water.

Tot slot bevat dit assortiment de SOS-Stick (EUR 10,15 - 10 ml). Ook deze bevat salicylzuur en droogt onzuiverheden razendsnel uit. Daarnaast heeft de roller een verkoelend effect en een antibacteriële werking. De substantie bevat 40% alcohol (dat is de uitdrogende factor) en daarom is het belangrijk de stick plaatselijk te gebruiken en niet op de volledige gezichtshuid. Dep de roller hooguit twee keer per dag voorzichtig op de onzuiverheden. 


V.l.n.r: Day and Nigh Fluid, Zuivere Fluid, AHA Fluid 10% en Herbal Mask
 

Bij de ontwikkeling en het testen van de Alcina producten wordt geen gebruik gemaakt van proefdieren. Alcina geeft dan ook een 100% garantie op zuiverheid, verdraagzaamheid en werkzaamheid van al haar producten en dat is natuurlijk een prachtig streven.

Enthousiast? Kijk dan voor meer informatie of verkoopadressen even op de website van Alcina Nederland. Heb je vragen dan kun je bellen met Alcina Cosmetic Nederland B.V op telefoonnummer 0418-652425.

Deel dit artikel
Back to top