Nagel & Handen

Essie origineel/salon vergeleken met Essie drogisterij/consument

Jullie hebben  het natuurlijk al kunnen lezen in het eerder artikel over Essie, Essie zal vanaf maart 2012 op meer plaatsen in Nederland te koop zijn. Ik las op verschillende plaatsen ook dat Essie nu eindelijk naar Nederland zou komen, maar dat is een behoorlijk misverstand, de nagellakjes van Essie werden al jaren verkocht in verschillende Nederlandse nagelsalons en luxe parfumerieën. Essie was dus allang in Nederland te koop en dat blijft het ook, alleen nu ook bij Etos & DA en in twee verschillende versies. Twee versies.......nu wordt het wel erg ingewikkeld, lees dus even verder voor een uitleg & vergelijking!

Op de foto hierboven zie je een origineel Essie lakje dat ik een aantal jaren geleden heb gekocht bij een officieel verkooppunt in Nederland (Skins.nl om precies te zijn). Deze nagellakjes zijn ontwikkeld door Essie en zijn van zeer hoge, salonkwaliteit, daar zijn ze in eerste instantie ook voor ontwikkeld, om te gebruiken in professionele salons. En dat blijft ook zo, Essie blijft (zover ik nu weet) deze salonkwaliteit maken en verkopen in hun bekende verkooppunten.

Maar.....om de consument tegemoet te komen, zullen er vanaf nu ook Essie nagellakjes verkocht worden (onder exact dezelfde naam) die meer consumentvriendelijker zijn. Deze lakjes worden verkocht bij de drogisterijen van DA (eind maart) en Etos (eind april). Het gaat dus niet om dezelfde nagellakjes, al komen de kleuren wel overeen (althans, dat wordt er beweerd door Essie). Ik ga jullie het verschil en de overeenkomsten tussen de salon lakjes (origineel) en de drugstore lakjes (consumenten) proberen te laten zien.

Links zie je het nieuwe Essie drogisterij lakje, rechts het orginele Essie flesje. De flesjes lijken als twee druppels water op elkaar, in de flesjes zie je de kleur Mesmerize(d), een kleur die alweer enkele jaren uit is en tot een van mijn favoriete Essie lakjes behoort, ik hou van blauw! Het orginele flesjes lijkt iets groter te zijn op deze foto.

De dop van de flesjes komt helemaal overeen, met het blote oog kan ik geen verschil ontdekken, links het drogisterij lakje en rechts het salon lakje.

De namen van de lakjes zijn op verschillende manieren op de flesjes aangebracht, links ligt het Essie drogisterij lakje dat de naam sticker op de dop heeft in tegenstelling tot het Essie salon lakje, dat de informatie inclusief naam aan de onderkant van het flesje heeft geplakt. Gek genoeg is de naam niet exact hetzelfde, het drogisterij lakje heet Mezmerised en het salon lakje heet Mesmerize. Vreemd he? De kleur komt echter wel exact (nou ja....) overeen en er is ook geen lakje met vrijwel dezelfde naam. 

Er is ook een klein verschil in de inhoud, de drogisterij flesjes bevatten 13,5 ml in tegenstelling tot de salon flesjes die 15 ml bevatten. Qua prijs blijven de drogisterij lakjes het meest voordelig, omgerekend naar 15 ml betaal je maar EUR 11,11 voor een flesje, in tegenstelling tot de prijs van EUR 14,00 voor een salon lakje.

Er is ook een duidelijk verschil in het kwastje, het salon flesje links heeft een veel dunner kwastje dan het drogisterij lakje dat je rechts ziet, het kwastje is vrijwel twee keer zo breed en daardoor lakt het zeker een stuk makkelijker.

Als de kwastjes zijn schoongemaakt kun je het prima zien, links het salon lakje en rechts het drogisterij lakje, beide kwastjes zijn vrij plat, al lijkt het salon kwastje iets meer uit te waaieren van heel smal naar breder.

De structuur van de lak is ook wat verschillend, het salon lakje is wat dunner van structuur (niet al te extreem trouwens) en het drogisterij lakje is derhalve wat dikker. Op de foto hierboven heb ik van beide lakjes een dun laagje aangebracht, je ziet dat de linker (salon) minder goed dekt in een laagje.

Na twee laagjes is de dekking bij beide prima, de droogtijd van de salon lak is wel korter, iets dat wel logischer is omdat je toch minder product op de nagels aanbrengt, twee laagjes van drogisterij lak zijn natuurlijk iets dikker...al kun je dat verschil met het blote oog niet zien. Zien jullie ook dat de kleur niet exact hetzelfde is? Natuurlijk is het op de foto altijd wel lastig vast te leggen, maar ook "in het echt" zie je duidelijk een verschil. De Mezmerised (drogisterij) is net een tikje donkerder, dat zag je eigenlijk al bij het aanbrengen van één laagje.

Wat is nu de conclusie op basis van dit korte onderzoekje?

  • de Essie lakjes van salon- en drogisterij kwaliteit zijn verschillend, dat is wel duidelijk.
  • de drogisterij lakjes hebben een fijner, breder kwastje
  • de drogisterij lakjes hebben een dikkere formule die iets langzamer droogt (een heel klein verschil)
  • de kleuren komen niet exact overeen, je ziet duidelijk een verschil
  • de namen van de kleuren komen in dit geval niet geheel overeen, dat is niet bij alle kleuren het geval trouwens
  • de drogisterij lakjes zijn voordeliger in aanschaf

Ik kan nog niets zeggen over de houdbaarheid, maar dat ga ik zeker nog uittesten, ik ben benieuwd welke van de lakjes beter blijft zitten in de test. Ik zal de nagels van één hand eens lakken met beide lakjes, zonder topcoat, dan zullen we zien of dat ook nog een verschillend resultaat geeft?

De salon lakjes van Essie blijven dus beschikbaar in Nederland, bij de verkooppunten die er al waren, de adviesprijs blijft EUR 14,00 voor een flesje van 15 ml. Of dit in de toekomst ook zo blijft, dat weten we natuurlijk nu nog niet. De drogisterij lakjes van Essie zullen vanaf maart 2012 bij DA te koop zijn voor EUR 9,99 (flesje van 13,5 ml), in april 2012 volgen ook de filialen van Etos.

Deel dit artikel
Back to top