Reviews

Catrice Nymphelia collectie - foto's, swatches & review

Sinds kort kun je in verschillende filialen van het Kruidvat de Catrice Nymphelia collectie vinden, een make-up collectie met een feeëriek thema. Maar ook al ben je geen fee, dan nog kun je prima overweg met de mooie, groene tinten en heerlijke blush uit deze collectie. Ik heb een deel van de collectie even voor jullie op de foto gezet en natuurlijk swatches gemaakt, kijken jullie even mee?

De musthave van deze collectie is de gebakken Unbeleaf''able blush Dancing Nymph (EUR 4,49), eerlijk gezegd lijkt deze in qua product bijzonder veel op een MAC Mineralize blush of Mineralize skin finish. Deze blush is ook één van de weinige items uit deze collectie die slechts tijdelijk te krijgen is, de meeste producten uit de Nymphelia collectie maken binnenkort ook deel uit van de vaste collectie.

Zoals deze Smokey eyes set Love, peas & harmony (EUR 4,49), een combinatie van groene tinten oogschaduw en een gel/creme liner in heel donkergroen. De kleuren zijn erg mooi, goed gepigmenteerd en fijn structuur. 


De swatches zijn gemaakt met mijn vinger, geen basis en ze zijn niet vochtig aangebracht, what you see is what you get! De Smokey eyes set blijft deel uitmaken van het vaste Catrice assortiment.

Naast de Smoke eyes set horen er ook twee Intensif''eye wet & dry shadows (EUR 3,79) bij deze collectie, ook deze blijven in het vaste assortiment. De kleuren zijn de mos/bosgroene Have you seen Alice? en de warme bruine Charly''s Chocolate factory, beide kleuren geven prima kleur af, zelfs als je ze droogt gebruikt.

Als je de oogschaduws met een licht vochtige kwast aanbrengt zijn ze nog intenser van kleur, maar dat zorgt er ook voor dat ze minder makkelijk te blenden zijn, dat is dus niet altijd heel handig. Een handig trucje hiervoor is om eerst de kleur droog aan te brengen, waarbij de kleuren eventueel mengt/blend met andere oogschaduws. Als dat helemaal klaar is, kun je met een licht vochtige (zeker nooit een natte) kwast eventueel nog wat oogschaduw op de droge oogschaduw duwen, zo krijg je toch de intensisteit maar ook de mooie vervaagde lijnen.

v.l.n.r. blush Dancing Nymph, Have you seen Alice ? & Charly''s Chocolate factory

De Unbeleaf''able blush Dancing nymph is echt een plaatje, de kleur van de gebakken poeder is echt mooi, een warme perzikkleur met een vleugje brons en goud. De kleur is vrijwel bij alle huidskleuren mooi, het geeft je een gezonde warme kleur met een mooie bescheiden shimmer. Probeer het eens uit, voor dit geld vind je niet vaak een mooie blush! Musthave dus!

De nagellakjes zijn wat minder speciaal dit keer, juist ook omdat ze deel gaan uitmaken van het vaste assortiment, maar desondanks zijn er best mooie kleuren bij. It''s Rambo nr.5 is een lichte legergroen die best apart is, prima kleurtje ook voor de lente, niet al te donker meer en toch niet overdreven fel. Fred said red is een vuurrode nagellak met behoorlijk wat oranje, beide lakjes zijn creme lakjes en dekken eigenlijk al in één laagje (al vind ik twee laagjes toch altijd mooier)

It''s Rambo nr. 5 & Fred said red

Salmon & Garfunkel en Dulce & Havanna
De andere twee lakjes, Salmon & Garfunkel en Dulce & Havanna, zijn wat bescheidener van kleur dan Fred said red, maar misschien daarom wel mooier. Salmon & Garfunkel is een beige/roze nagellak die perfect zou kunnen dienen als nude nagellak, mits de kleur past bij jouw huidskleur, even goed uitproberen dus. Dulce & Havanna is een warme, lichtbruine nagellak die mij doet denken aan een sigaar (niet gek natuurlijk met die naam!). Beide lakjes dekken prima in twee laagjes, Dulce & Havanna eigenlijk al met één laagje. De Ultimate Nail Lacquers kosten zoals altijd EUR 2,49 en hebben trouwens allemaal een nieuw, breder kwastje gekregen, hierdoor lakken ze nog makkelijker.
v.l.n.r. Mambo nr. 5, Fred said red, Salmon & Garfunkel en Dulce & Havanna

Bijzonder leuk zijn ook de Lip Colour creams (EUR 3,79), lipglosses met een behoorlijke pigmentatie/dekking die heerlijk zacht aanvoelen op de lippen. De lip colour creams hebben vrijwel geen geur en plakken vrijwel niet, de kleuren zijn mooi en natuurlijk, op de foto hieronder zie je de kleur Nymph''s glow.


Welke producten uit deze Catrice Nymphelia collectie zou je nu moeten kopen? Ongetwijfeld de Unbeleaf''able blush en een van de Lip colour creams, de andere producten zijn ook de moeite waard, maar omdat die ook in de vaste collectie van Catrice te koop zijn hoef je daar niet zo''n haast mee te hebben! Wil je alle informatie over de collectie nog even nalezen, lees dan dit artikel nog even terug.

Wat vinden jullie van deze Catrice collectie, zien jullie musthaves?

Deel dit artikel
Back to top