Reviews

Elizabeth Arden Eight hour skin protectant, nu ook parfumvrij!

Al heel lang is de Elizabth Arden Eight hour skin protectant mijn holy grail product als het gaat om het verhelpen van lichte huidproblemen. Droge en ruwe plekjes op de huid, droge lippen, gebarsten lippen, geïrriteerde plekjes onder de neus na een verkoudheid, droge nagelriemen....een paar voorbeelden van kleine huidproblemen die ik altijd op kan lossen door wat Eight hour cream te gebruiken. Sinds kort is er een nieuwe, parfumvrije versie van de Eight hour cream skin protectant en dat is goed nieuws, zeker als je de originele versie iets te sterk vindt ruiken. 

Ik heb al eerder artikelen over dit fijne product geschreven, maar omdat er een nieuwe, parfumvrije versie wordt geïntroduceerd en omdat Elizabeth Arden meer producten heeft in de Eight hour range, leek het mij interessant die allemaal eens kort te behandelen. Laten we beginnen met het product waarmee het allemaal begonnen is, de Eight hour cream.

De geschiedenis van de Eight hour cream
Dit cult-product is ontwikkeld in 1930 en is al jaren lang de bestseller van het merk Elizabeth Arden, het schijnt dat er wereldwijd iedere 30 seconden een tube van verkocht wordt, zelfs na 82 jaar nog. Elizabeth Arden was in de 20e eeuw één van de rijkste en invloedrijkste vrouwen, een behoorlijke powerwoman in die tijd! En zelfs nu is haar invloed nog steeds voelbaar in de beauty business, zeker als je het succesverhaal van de Eight hour cream hoort.
De Eight hour cream, die eigenlijk meer een balsem is en tegenwoordig de toevoeging Skin protectant in de naam heeft gekregen, is ontwikkeld als een all-purpose creme, een manusje van alles dat ervoor zou zorgen dat de huid mooi en gezond bleef. De klanten van de chique salon van Elizabeth Arden in New York waren direct zeer enthousiast, één van haar cliënten was ook de inspiratiebron voor de naam. Na het testen van de cream op een geschaafde knie van haar zoontje, liet de enthousiaste cliënte weten dat de knie al na 8 uur genezen was. Het succes van de Eight hour cream was en is zo groot, dat er een complete productlijn is ontwikkeld rondom het cult-product.

Wat is de Eight hour cream?
Zoals ik net al aangaf, is de Eight hour cream geen echte creme, zoals wij die nu kennen, maar is het meer een vettige, abrikooskleurige balsem met een vrij medicinale geur. De actieve ingrediënten in de Eight hour cream skin protectant zijn o.a. lanoline (wolvet), vitamine E, salicylzuur samen met minerale olie, castor olie, mais olie, propylparabeen en ijzeroxide die zijn toegevoegd aan een basis van petrolatum (56.8% van het product). De basis van petrolatum (ook een belangrijk ingrediënt van vaseline) zorgt ervoor dat de huid wordt beschermd tegen bacteriën en andere invloeden van buiten, het legt een laagje over de huid waardoor de werkzame stoffen hun werk kunnen doen. 
Lanoline is een belangrijk, natuurlijk ingredient, het kan nl. goed in de huidlaag doordringen en bevat tevens AHA''s of alpha hydroxy acids, lanoline is afkomstig van de wol van schapen en beschermt buitengewoon goed tegen de invloeden van het milieu. Vitamine E is een anti-oxidant dat helpt vrije radicalen te bestrijden en voorkomt oxidatie ofwel overtollige pigmentatie. Salicylzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen sneller afgestoten worden, het neutraliseert bacteriëen die acné kunnen  veroorzaken en zorgt voor een betere groei van de huidcellen.

Wat maakt de Eight hour cream nu zo bijzonder?
Als je heel strikt kijkt naar de ingrediëntenlijst, dan zie je daar ingrediënten op staan die tegenwoordig niet persé een goede naam hebben op het gebied van huidverzorging. Zo wordt ons heel vaak verteld dat je minerale oliën moet vermijden, zou petrolatum de huid verstoppen en kunnen zorgen voor puistjes. Is dat dan nu opeens niet meer zo? Jawel, dat is zeker zo, maar het ligt er dus wel een beetje aan waar je de Eight hour cream skin protectant voor gebruikt. Ik gebruik het vrijwel altijd heel plaatselijk, alleen op de plaats waar de huid rood, droog, ruw of gevoelig is en nooit over mijn hele gezicht. Dat werkt perfect! Daarnaast gebruik ik het ook graag op mijn wenkbrauwen, om lastige haartjes in bedwang te houden waarbij ik direct een mooie glans krijg. Iedere avond gaat er een dikke laag op mijn lippen en ik heb nooit, maar dan ook nooit, last van droge en/of gebarsten lippen. Ook visagisten lopen we met dit product voor shows en fotoshoots, willen ze een mooi glansje op de huid dan lukt dat prima met een tikje Eight hour cream. Kortom, een multi-functionele balsem die je eigenlijk gewoon in huis zou moeten hebben.


De Eight hour cream range
Omdat de Eight hour cream zo succesvol is, heeft Elizabeth Arden inmiddels een vrij uitgebreide Eight hour cream range producten. In de range vind je producten terug die gebaseerd zijn op de fameuze originele Eight hour cream, maar die aangepast zijn naar de wensen van de consument.

  • Intensive moisturzing hand treatment (EUR 24,22 tube 75 ml) - een fijne handcreme met verzorgende vitamine E, de hand treatment trekt snel in, maakt de huid direct zachter en laat een droog gevoel snel verdwijnen. De treatment is niet vettig, je kunt direct door met waar je mee bezig was, heeft wel de herkenbare Eight hour cream geur, maar dan in een mildere vorm. 
  • Intensive daily moisturizer for face SPF 15 (EUR 35,30 tube 50 ml) - de dagcreme van de Eight hour cream range, een vrij rijke, maar niet vette creme, die zorgt voor een goed gevoedde huid en een mooie glans achterlaat op de huid. Prettig is ook de SPF 15, waardoor je direct beschermd bent tegen schadelijke UVA & UVB stralen
  • Intensive moisturizing body treatment (EUR 31,28 tube 200 ml) - ruwe ellebogen, droge benen, je kunt ze gerust insmeren met de Skin protectant, maar vind je het iets te vettig voor jouw lichaam, dan kun je deze body creme gebruiken. Trekt snel in, maak de droge huid direct soepel, nadeel vind ik toch wel de geur in dit product, dat is iets te overheersend, zeker als je het aanbrengt over jouw hele lichaam. Maar dat is natuurlijk ook wel een persoonlijke kwestie!

  • Lip protectant stick SPF (EUR 22,71 stick 3,7 gram) - de skin protectant is perfect om te gebruiken op de lippen, maar niet altijd heel praktisch met opbrengen (je moet toch het dopje weer van de tube afhalen en het met jouw vingers aanbrengen). De lip protectant stick is dan een handig alternatief, je brengt het product lekker snel en makkelijk aan, de lippen krijgen ook een mooie glans die behoorlijk lang houdt. En je beschermt de lippen ook nog eens tegen schadelijke zonnestralen. 
  • Lip protectant stick sheer tint SPF 15 (EUR 22,71 stick 3,7 gram) - zie alle voordelen hierboven en tel daarbij een lichte kleur met een mooie shimmer op, die de lippen nog een tikje mooier maakt. Er zijn een paar verschillende kleuren te koop (Honey, Blush, Plum & Berry), op de foto hierboven zie je de Berry
  • Sun defense for face SPF 50 high protection (EUR 25,23 tube 50 ml) - bescherming tegen de zon is belangrijk, dat weten we allemaal inmiddels wel en daarvoor is er in de Eight hour range ook een tweetal producten te vinden met een hogere beschermingsfactor. De creme is niet vet, trekt snel in en laat geen witte waas achter, ik gebruik deze heel vaak als ik echt in de zon zit, doe ik dat niet dan heb ik aan een SPF 30 wel voldoende. Dit is echt een product dat ik gebruik als ik mijzelf goed wil beschermen.
  • Targeted sun defense stick SPF 50 (EUR 20,00 stick 6,8 gram) - wil je een makkelijk product hebben waarmee je snel even jouw neus, jukbeenderen, oren of andere plekjes kunt insmeren? Dan is deze stick heel makkelijk & praktische oplossing, ook erg handig tijdens het wintersporten!
1e rij van links naar rechts : body treatment, moisturizer face, hand treatment, skin protectant & skin protectant fragrance free

Natuurlijk mag de orginele Eight hour cream niet ontbreken, de officiële naam van het product is tegenwoordig Eight hour cream skin protectant en sinds deze week is deze er in twee varianten: de Skin protectant (EUR 34,29 tube 50 ml) en de Skin prorectant fragrance free ofwel parfumvrij (EUR 34,29 tube 50 ml).  De nieuwste versie is echt een uitkomst als je de originele variant te sterk vind ruiken, de geur is niet 100 % verdwenen maar zeker wel 80 tot 90 % verdwenen, om maar even een schatting te geven. Ken je het product nog niet, dan zou ik je echt willen aanraden om een een tube in huis te halen.

Het product is echt extreem zuinig in gebruik, een flintertje creme is vaak al voldoende om een dun laagje aan te brengen. Zoals gezegd gebruik ik het iedere nacht op mijn lippen, maar smeer ik het ook onder rode neuzen na een verkoudheid, ruwe plekjes op de handen van mijn man, op schaafwondjes bij mijn zoontje en maar ook op de rode billetjes van mijn neefje toen die kleiner was. Vergeet ook niet de meer glamourous versie, perfect om oogschaduw een mooi glansje te geven (wel zuinig zijn hoor), mooi als glansje op de jukbeenderen, prachtig als lipgloss en handig om wenkbrauwen in bedwang te houden!

Kortom, een echte musthave in de beauty stash van iedere beauty liefhebber, maar ook voor praktische moeders gewoon een must in tas, badkamer of keukenkastje! Ben je benieuwd naar de nieuwe Elizabeth Arden Eight hour skin protectant fragrance free?
Dan hebben we heel goed nieuws voor jullie, vanaf morgen 1 maart 2012 geven we dagelijks twee exemplaren t.w.v. EUR 34,29 weg aan onze lezers. Dagelijks houden we om 8 uur ''s ochtends een Twitter win-actie en om 8 uur ''s avonds een Facebook win-actie, dat maar liefst acht dagen lang! Zorg dus dat je ons volgt op Twitter (via @beautysceneNL of @mrsbeautyscene) en fan bent van onze Facebook pagina! Meer informatie morgenochtend om 8.00 uur!

Deel dit artikel
Back to top