Nagel & Handen

Butter London Lentecollectie 2012 - review en swatches

Het Engelse nagellakmerk Butter London is nog niet zo heel erg bekend onder het grote publiek. Waarschijnlijk komt dit door de (tot voor kort) lastige verkrijgbaarheid in ons land. Gelukkig is daar verandering in gekomen want tegenwoordig verkoopt Nederlandse webshop Boozyshop.nl deze mooie nagellakjes.Vandaag laten wij jullie kennis maken met de nieuwste lente nagellakjes van dit leuke merk, kijken jullie even mee?

De lentecollectie van Butter Londen telt vijf nagellakken. De kleurtjes zijn behoorlijk uiteenlopend van pastel tot glitters en een behoorlijk aanwezig fel turquoise lakje. Over de kwaliteit van de lakjes kan ik simpel zijn: Deze is bijzonder goed en vergelijkbaar met merken zoals OPI.
  


Een van mijn twee favorieten is de Slapper nagellak. Op de onderstaande afbeelding draag ik een laagje nagellak en zoals jullie zien is dat voldoende. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een tweede laagje aan te brengen maar echt nodig is het niet. De azuurblauwe nagellak heeft een crème finish en is wonderschoon.

De Knackered variant valt mij een heel klein beetje tegen. Wellicht is dat onterecht maar mijn gevoel gaf aan dat het om een dekkende variant ging terwijl je deze nagellak beter als topper kunt gebruiken. Ik heb een aantal swatches gezien op Amerikaanse en Engelse blogs waarbij het lijkt alsof de nagellak een volledige dekking geeft maar dat moet ik echt tegenspreken. Op de afbeelding hieronder draag ik op de nagels van mijn pink en ringvinger 4 laagjes Knackered. Op de rest van mijn nagels draag ik de nagellak als topper over de Slapper nagellak heen.
Alleen de naam Bossy Boots is al geweldig! De nagellak trouwens ook want zoals jullie naar alle waarschijnlijkheid wel weten ben ik dol op nagellakken met een crème finish. De kleur is redelijk uniek, met name omdat deze bleek groene nagellak een bruine basis heeft waardoor deze variant een echt lentelakje wordt. Ik ben fan!

Over lente gesproken.. Trout Pout past qua kleur helemaal in het lentebeeld van 2012. Oranje en koraaltinten blijven net zoals afgelopen jaar en zelfs het jaar daarvoor de nagellak schappen vullen. Deze koraaltint heeft pit, geeft een prima dekking in twee laagjes en zorgt voor een bijna tropisch gevoel.


Disco Biscuit heeft drie laagjes nodig om het effect dat je op de afbeelding die je hieronder ziet te kunnen verzorgen. Ik vind dat eigenlijk net een laagje te veel maar omdat dit toch wel een heel bijzondere variant is heb ik het er wel voor over. De roze nagellak heeft een ‘jellly’ finish die blauwe glitters bevat.

Ken jij Butter London nog niet? Misschien leuk om te weten dat alle nagellakjes met een dubbele dop zijn uitgevoerd die gelijk is aan het Chanel systeem. Allereerst trek je de grote zwarte dop van het flesje om vervolgens de nagellak te kunnen aanbrengen met een kleiner draaidopje dat prettig in de hand ligt.

De Butter London Lente 2012 lakjes zijn, zolang de voorraad strekt, voor EUR 12,95 te bestellen bij Boozyshop.nl. De lakjes zijn overigens "Big 3 free", in de praktijk bevatten ze dus minder schadelijke stoffen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de andere mooie kleurtjes uit de Butter London collectie.

Deel dit artikel
Back to top