Reviews

Shop/cook MAC - foto's, swatches & review

Sinds vandaag ligt de behoorlijk uitgebreide Shop/cook MAC collectie in de winkels, eigenlijk zijn het trouwens twee aparte collectie, de shop MAC collectie en de cook MAC collectie. Dat houdt in dat je de producten verdeeld over 2 display''s bij de MAC counters zult tegenkomen als je  gaat shoppen. Deze week heeft Elke Willemen in haar column al verteld over haar favorieten, ik ga jullie vandaag enkele producten laten zien, kijken jullie even mee? Enne...shop ze daarna!

De producten van deze twee collecties zijn verpakt in een kleurrijke verpakking, althans, om de reguliere zwarte MAC verpakkingen zijn verschillende gekleurde hoesjes geschoven. Het ziet er echt heel schattig uit, wat mij betreft hadden ze de verpakkingen van de producten zelf ook helemaal in stijl mogen brengen!

Maar dat is niet gebeurt, zoals je hieronder kunt zien, de producten hebben hun normale strakke, matzwarte MAC verpakking, ook goed natuurlijk! Op de foto zie je de producten die ik al eerder binnen had gekregen, je mist nog de nagellakjes, die komen in een apart artikel later nog even voorbij.

In de collectie vind je 3 oogschaduw quads ofwel palette''s, een combinatie van 4 full size MAC oogschaduws in een mooi strak palette, je betaalt per quad EUR 38,00, dat is toch wel aanzienlijk goedkoper dan wanneer je 4 losse MAC oogschaduws koopt, die kosten nl. EUR 15,00 per stuk. Kijk, zo kun je de aanschaf van een oogschaduwquad weer een beetje voor jezelf vergoeilijken! Oh ja, als je nog een reden nodig hebt....de oogschaduwquads zijn altijd slechts tijdelijk verkrijgbaar en bevatten vaak unieke oogschaduws die je niet los kunt aan schaffen.

Shop & Drop quad EUR 38,00 (klik op de link om direct te kunnen shoppen bij de Bijenkorf, zolang de voorraad strekt)

Een mooi bruikbaar palette in paarstinten, gecombineerd met een matte lichtroze oogschaduw en een donkerpaars/grijze met fijne shimmer, de opvallende paarse kleur Power Boosted heeft de minste pigmentatie en voelt een tikje hard aan, daar moet je iets meer moeite voor doen, Hypnotizing is prachtig maar doet mij wel denken aan Satin Taupe, al is deze iets koeler/meer grijzig. Ik zal dit quad zeker binnenkort eens voor een look gaan gebruiken, wordt vervolgd dus.Een hele mooie combinatie van frisse, een tikje koele tinten, de gele Colour Added en de korenblauwe met turquoise touch Pre-packaged springen er echt uit, geweldige tinten die je eventueel ook als accent onder de ogen kunt gebruiken als je liever geen te uitbundige kleuren gebruikt, de Self-serve is een koele grijstint die de combinatie direct wat rustiger maakt.

Kennen jullie de Cremeblend blushes van MAC al? Ze zitten ook in het vaste assortiment, maar voor deze collectie zijn weer een paar "oude" kleuren uit het archief gehaald, de knalroze Florida en de behoorlijk oranje Optimistic Orange. Schrik trouwens niet van de felle kleur, dat is juist prachtig voor een lente look, mits goed opgebracht natuurlijk.
Cremeblend blushes Florida & Optimistic Orange
Je brengt de Cremenblend blushes het beste aan met jouw vingers, wrijf over de blush en stip de blush aan op de bolling van de wang (even lachen, dan weet je exact waar), vaag de blush voorzichtig uit met jouw andere vingers (ik breng het aan met mijn wijsvinger en blend de blush uit met mijn middel- en wijsvinger). Je kunt eventueel ook een ronde blushkwast (MAC 109 kwast) gebruiken om te blenden, maar dat is echt niet nodig.Je moet ze gewoon een keer proberen, ze geven zo''n mooie natuurlijk kleur en een lichte glow, zonder glitters maar wel met een lichte glans. Geen zorgen trouwens als je een vette huid hebt, ook dan kun je ze gebruiken en ze blijven ook goed zitten!
Cremeblend blush (EUR 20,00) Florida en Optimistic Orange - direct aangebracht en geblend
De lipproducten van de Shop/Cook MAC collectie zijn echt te gek, heerlijk fris en opvallend van kleur en geur! Mijn favorieten van deze collectie zijn de Tendertone lip balms, heerlijke lipglosses/lipbalms in een potje met een meloengeur (al beschrijft MAC het als aarbeien/kiwi?). Jaren geleden bracht MAC ze als eens uit en toen heb ik alle kleuren direct gekocht, ik was verkocht! En ik gebruik ze nog steeds, ze zijn zo fijn en ook nog steeds prima van kwaliteit trouwens, zo ziet je maar weer! Extra reden om enthousiast te zijn, ze bevatten een SPF 12!
lipstick Watch me simmer & Runaway red (EUR 18,00)
Andere musthaves zijn de koraal/roze lipstick Watch me simmer, wat een geweldige kleur is dat, die moet je gewoon hebben deze lente! Runaway red is geen onbekende, die is al eerder uitgekomen, maar deze diepe rode tint is eigenlijk ook een musthave, een rode lipstiick spiced iedere outfit of look op, probeer het eens. De Kissable lipcolours zijn dekkende, lichte lipglosses die nauwelijks plakken en licht aanvoelen op de lippen, voor een lipgloss zijn ze behoorlijk langhoudend!
Kissable lipcolour Enchantée (EUR 18,00)

Tendertone lip balms SPF 12 (EUR 15,00) Purring & Tread Gently
Watch me simmer, Runaway red, Enchantée, Purring en Tread Gently
Zoals je kunt zien geven de Tendertone lip balms echt wel wat kleur af, geen transparante glossjes dus, maar ze geven de lippen direct een lekker tintje. Tread Gently zorgt er niet voor dat jouw lippen geel van kleur worden, maar ze krijgen wel een prachtige gouden glans. Mocht je niet kunnen kiezen tussen de kleuren, neem ze dan allemaal, je zult er geen spijt van krijgen!

Mijn favorieten uit de Shop/Cook MAC collectie zijn dus duidelijk de Tendertone lip balms (allemaal), Cremeblend blushes (vooral Florida), Watch me simmer lipstick en alle drie de oogschaduw quads! En natuurlijk de nagellakjes, maar die zien jullie later nog even! 
De Shop/Cook collectie is vanaf vandaag te koop bij alle MAC verkooppunten in Nederland en België, maar gelukkig ook in de online shop van de Bijenkorf, dat scheelt weer een tripje! Ik heb gisteren mijn aanvullende bestelling gedaan en die is nu alweer binnen, heerlijk snel!

Vertel eens wat jij op jouw wish- of shoplijstje hebt staan? Ben jij misschien al naar MAC geweest vanmorgen? Of ga je vandaag nog? Laat het ons weten en vertel wat je hebt gekocht, we zijn erg benieuwd!!
Deel dit artikel
Back to top