Algemeen

Sunday discussion - hoe verstandig ga jij om met jouw beauty budget?

Iedere zondag houden we hier op Beautyscene een "discussie" over een onderwerp dat ons na aan het hart ligt. Natuurlijk zullen er veel "beauty issues" voorbij komen, maar het kan ook over iets anders gaan. We hopen dat jullie ook jullie mening geven, don''t be shy! Nu het economisch minder voorspoedig gaat is het best een actuele discussie : hoe verstandig ga jij om met jouw beauty budget? Denk je goed na over de producten die je koopt of laat je je altijd weer verleiden door al dat moois?

Een soortgelijke discussie hebben we al eens eerder geplaatst op 14 november 2010, maar door de overgang van Lushious Beauty naar Beautyscene zijn alle comments helaas verdwenen, vandaar dat wij deze vraag graag nog een keer stellen.

Wat zou het toch geweldig zijn als we kunnen kopen wat we willen op beauty gebied (en uiteraard ook op andere gebieden....)? Helaas, dat is maar weinigen gegeven en de meesten van ons moeten het toch doen met een bepaald budget. Natuurlijk, de een heeft een heel beperkt budget en bij een ander is dat budget misschien niet eens een budget te noemen, maar toch, we stellen onszelf toch vaak grenzen over hetgeen we willen uitgeven.

Ik vroeg mij daarom eigenlijk af hoe jij bepaalt wat jij van dat budget wilt kopen? Ben je net zoals ik en bezuinig je bijvoorbeeld nooit op huidverzorging? Of laat je je eigenlijk altijd verleiden door prachtige make-up producten waardoor je soms wel moet bezuinigen op andere producten? Ga je voor de inhoud of kies je toch liever voor het duurdere doosje oogschaduw ondanks dat het misschien niet eens zo geweldig is? Laat je je verleiden door mooie verpakkingen, reclames of beloftes?
Of ben je bijzonder kritisch op de ingrediëntenlijst en koop je ook alleen maar producten die je qua ingrediënten kunnen overtuigen van hun prijs? Misschien kijk je zelf wel over de grenzen en koop je bepaalde merken liever in het buitenland omdat ze daar zoveel goedkoper zijn? Of koop je bijvoorbeeld een hele lading Griekse shampoo omdat hij zo heerlijk is? Of wat te denken van die lieve, zeer overtuigende verkoopster die je in 1 keer jouw beauty budget laat opmaken....

Ik ben natuurlijk geen goed voorbeeld....ik ben een echte impulsieve shopper die koopt wat ik leuk vind, ik maak zelf zeker geen studie van de ingrediëntenlijst, al wil ik natuurlijk wel weten wat het verhaal achter de zoveelste anti-rimpel creme is! Ik laat mij absoluut overtuigen door mooie campagnes en verpakkingen, maar daarentegen laat ik mij helemaal niet verleiden door allerlei beloftes en kan geen enkele verkoopster mij iets "aansmeren" (nou ja, bijna geen één dan). Maar ook ik heb een budget, al zit dat misschien meer in mijn hoofd, zo vind ik een lipstick van EUR 50,00 toch echt wel te duur en moet deze echt iets heel speciaals hebben, wil ik die aanschaffen. Want tja, ik ben een "sucker" voor speciale items met bijzondere verpakkingen, dat is nu eenmaal de cosmetica addict in mij, maar dat is dan nu eenmaal mijn hobby. En dat ik inmiddels al 4 jaar lang werkzaam ben in de beauty branche, helpt ook niet erg mee, iedere dag ontdek ik wel weer iets moois of fijns.

Bezuinig ik ook op iets? Ja, eigenlijk wel, ik koop vrijwel nooit showergels en bodylotions die bij parfums horen, maar ga lekker voor de neutrale showergels die ik deel met de rest van de family. Nu staan er toch nog wel wat luxe showergels in de douche bijv. van Tom Ford, Aveda, Hannah en REN, maar ja....die zijn wel weer heel erg lekker. Dus ja....daar gaat mijn mooie bezuinigingsverhaal!

Vertel, hoe doen jullie dat? Waar kun/wil je veel geld aan uitgeven en aan welke producten juist niet? Kortom, hoe ga je om met jouw beauty budget?

Deel dit artikel
Back to top