Reviews

Groene maskertjes!

Een aantal weken geleden heb ik jullie meegenomen in de wereld van de natuurlijke toners, vandaag is het de beurt aan gezichtsmaskertjes. Net zoals de vorige keer heb ik een selectie gemaakt voor verschillende huidtypen. Iedere huid kan zo nu en dan een maskertje gebruiken dus heb jij een droge, gevoelige, vettere of ouder wordende huid? Lees dan snel verder!

Een gezichtsmasker staat niet alleen maar voor een extra stukje verzorging voor de huid maar veelal ook voor een momentje ontspanning. Maskers sluiten de huid tijdelijk af waardoor de actieve bestanddelen beter worden opgenomen. Afhankelijk van jouw huidtype kun je kiezen voor een hydraterend masker, zuiverend masker, voedende variant enfin, maskers heb je in vele soorten en maten!

Droge en gevoelige huid: 

LUSH Oatfix (EUR 10,95 - 75g) is zeer geschikt voor de droge huid. Dit masker bevat verse bananen die de huid voeden terwijl Illipiboter roodheid en irritatie vermindert. De gemalen amandelen in dit masker scrubben dode huidcellen weg. Breng het masker (een of twee keer per week) aan op een schone huid en laat het daar vijf tot tien minuten intrekken. Daarna spoel je het masker weer van je gezicht af met lauw water en breng je jouw dag- of nachtverzorging aan.

Het Boots Botanics Intensive Moisture Mask (EUR 5,95 - 75ml) is een masker dat de droge huid hydrateert en zorgt voor een zijdezacht en glad gevoel. Dit hypo allergene product heeft een lekkere romige structuur en bevat Vitamine A, C en E. Breng dit masker een a twee keer per week aan en laat het daar vijf a tien minuten intrekken. Vervolgens verwijder je het masker met lauw/warm water.

Het Dr.Hauschka Kalmeringsmasker (EUR 27,50 - 30 ml) versterkt een gevoelige huid. Het masker dat qua structuur veel weg heeft van een reguliere crème houdt het vochtgehalte op peil en zorgt voor een frisse, gelijkmatige teint. Het Kalmeringsmasker bevat extracten van kweepeerzaad en toverhazelaar en kan twee keer per week worden gebruikt. Breng de crème ruim aan en verwijder het na 20 minuten met lauw/warm water. De geur van het product is zacht, niet overheersend en geeft je een opgewekt gevoel.

Normale huid: 

Hebben jullie wel eens een poedermasker uitgeprobeerd? Het steinEY mineraalmasker (EUR 29,95 - 60 ml) bevat vulkanische, mineraalrijke klei van de Eyjafjallajökull vulkaan, en hand geplukte wilde IJslandse berk. Het product stabiliseert de structuur van de huid, voedt deze en ondersteunt de natuurlijke balans. Meng een keer per week een halve theelepel van het bijzondere zwart/grijze poeder met een halve theelepel water. Breng het masker aan op schone huid van gezicht en hals, en masseer het daar zachtjes in. Laat het product tien minuten inwerken tot het droog is en spoel en daarna af met lauw/warm water.  

Het Yes to Carrots Exfoliating en Soothing Facial Mask (EUR 12,95 - 50 ml) zorgt voor een vitale, schone huid met een frisse tint, door gebruik te maken van avocado, en mineralen uit de Dode Zee. Breng wekelijks een dun laagje aan, en verwijder het masker na vijf minuten met een vochtige doek of washand. De geur van dit masker is heerlijk, comforatbel en zou voelt de huid ook aan na gebruik.
 .
Onzuivere huid:
De onzuivere huid vraagt veelal om een maskerformule waar we klei in terug vinden als ingrediënt, zo ook in het Comfort Zone active purness masker (EUR 41,00 - 50 ml). Dit masker bevat groene klei met een zuiverende en absorberende werking. Dankzij de adstringerende eigenschappen van de klei, porseleinaarde en bentonitum, wordt overtollig talg en glans geëlimineerd met als resultaat een zuivere egale huid. Breng dit masker een a twee keer per week aan op het gezicht en in de hals. Laat het daar 10 minuten inwerken alvorens je het weer afspoelt met lauw/warm water.
 
Ook het H2O+ Sea Clear 10 minute mattifying Mud Mask (EUR 25,20 - 104 ml) bevat klei. Dit diep reinigende kleimasker verwijderd overmatig talg en zorgt voor een frisse, zuivere huid. Ook bevat het masker olijfblad extract, een ingrediënt dat zorgt voor een matterend effect. Laat dit masker een keer per week tien minuten intrekken (niet lachen, want dan krijg je barstjes!) en verwijder het daarna weer met warm water.

Gecombineerde en vette huid: 

De maskertjes van Yes to zijn eigenlijk allemaal heel fijn en ook nog eens zeer betaalbaar. Het Yes toTomatoes Exfoliating and Soothing Facial Mask (EUR 12,95 - 50 ml) zorgt voor een vitale, schone huid met een frisse tint. Het product bevat avocado en mineralen uit de Dode Zee, heeft een stevige structuur, heerlijke comfortabele geur en een korte werktijd. Laat het masker een a twee keer per week 5 minuten inwerken en verwijder het daarna met een vochtige doek of washand.

Ook het Balm Balm Organic Hibiscus Face Mask (EUR 11,95 - 40 gram) is een poedermasker. De hoofdbestanddelen in dit naar rozen geurende masker zijn een mix van bruin rijstmeel, gemalen hibiscus en etherische olie van geraniumroos. Voeg een beetje warm water toe aan een eetlepel poeder en meng dit tot een pasta. Breng het masker een a twee keer per week aan op je gezicht en laat gedurende 10 minuten zitten (dan is het waarschijnlijk helemaal droog). Maak jouw handen een klein beetje vochtig en ‘scrub’ het masker van je gezicht om het vervolgens nog even met water volledig af te spoelen.

Ouder wordende huid:
Het Pure Altitude Nutrialpes masker (EUR 43,00 - 50 ml) bevat klei en gentiaan. Dit masker ruikt lekker bloemig en herstelt de vitaliteit en glans van de huid. De huid wordt gehydrateerd en ziet fris uit. De plantaardige cocktail van de antioxidant van Edelweiss, reinigende witte klei en een hydraterend complex van aminozuren is gecombineerd met de verstevigende werking van gentiaan voor een stralende teint. Breng dit fijne masker een a twee keer per week aan, laat het 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw/warm water.

Het Pure & True Awaken Zee Mineralen Hydraterend Masker & Scrub (EUR 34,50 - 60 ml) bevat mineralen en rijke voedingsstoffen uit de zee. In principe is het masker geschikt voor alle huidtypes maar doet het in mijn beleving veel goed voor de droge en ouder wordende huid. Kelp, blauw/groene algen en zeewier extracten verzorgen en ontgiften de huid. Ook vind je in dit masker anti-oxidanten en helende oliën die verzachten en hydrateren, terwijl 5% AHA en jojoba microdeeltjes je huid zacht peelen. Breng dit masker aan en begin na twee minuten met inmasseren. Spoel vervolgens af en geniet van een stralende huid!
V.l.n.r. H2O+ Sea Clear Mud Mask, Comfort Zone masker, Pure & True masker en Pure Altitude masker
V.l.n.r. Yes to Tomatoes masker, Dr. Hauschka Kalmeringsmasker en Balm Balm poeder-masker
v.l.n.r. Boots Organic masker, Lush Oatfix masker, Yes To Carrots masker en steinEY mineraalmasker 


De maskers die je in dit artikel voorbij hebt zien komen hebben allemaal een natuurlijke basis. Probeer voordat je een masker aanschaft goed te kijken naar jouw huidtype. Het is verleidelijk om af te gaan op een mooie verpakking of een fijne geur maar het is verstandiger om te luisteren naar de behoeften van jouw huid. Een vochtarme/droge of ouder wordende huid heeft vaak baat bij een hydraterend of voedend masker terwijl een gevoelige huid het liefst een zacht en kalmerend masker kan gebruiken. Kies bij een gecombineerde of vettere huid  voor een reinigend masker. Deze maskers reguleren de talgproductie en reinigen de poriën.

Heb jij voorkeur voor een bepaald maskeren let jij altijd goed op dat een masker past bij het type van jouw huid, of ga je stiekem toch meer op geur, verpakking of misschien wel de aanbiedingen af? Wij vernemen het graag van jullie!

Deel dit artikel
Back to top