Algemeen

Sunday discussion - waarom houden Nederlandse vrouwen zo van makkelijk?

Iedere zondag houden we hier op Beautyscene een "discussie" over een onderwerp dat ons na aan het hart ligt. Natuurlijk zullen er veel "beauty issues" voorbij komen, maar het kan ook over iets anders gaan. We hopen dat jullie ook jullie mening geven, don''t be shy! Vandaag een vraag die meestal behoorlijk wat opschudding veroorzaakt, waarom houden Nederlandse vrouwen zo van "makkelijk"?

De redactie van Beautyscene spreekt regelmatig met vertegenwoordigers van merken, we lezen veel tweets, comments en reacties van onze lezers en doen zelf natuurlijk ook onderzoek. Hierdoor komen we er steeds beter achter wat de gewoontes op beautygebied zijn van de Nederlandse vrouw. Één van de meest voorkomende woorden in de beauty routine van de Nederlandse vrouw is "makkelijk", als het maar niet teveel moeite kost......

Niets mis mee natuurlijk, we hebben allemaal weleens tijdgebrek en natuurlijk is het dan "makkelijk" dat je een 3-in-1 product kunt gebruiken dat de huid primed, dekt en matteert (om maar een voorbeeld te noemen). Maar als makkelijk betekent dat je eigenlijk liefst geen tijd aan make-up, huid- en haarverzorging besteedt, dan is het volgens mij toch weer anders.

Waarom zou iets altijd makkelijk moeten zijn, waarom zou je niet eens iets meer tijd investeren in jezelf, in jouw uiterlijke verzorging? Moet het echt altijd makkelijk zijn? 

Ik sprak onlangs een dame uit de beautybusiness die vertelde dat ze toch regelmatig schrok bij het zien van anders moeders op het schoolplein. Ze vertelde over huidjes zo droog dat de rimpels er insprongen, grauwe huiden die wel een scrubbeurtje konden gebruiken en tja, dan hebben we het niet eens over make-up gehad. Deze dame was trouwens zelf bepaald geen opgemaakt poppetje, maar gewoon een gezonde dame met een goed verzorgde huid en minimale make-up.

Komt dit voort uit het motto van de Nederlander "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!", denk je? Is het een taboe onder sommige vrouwen (en mannen?), dat je juist niet kiest voor makkelijk, maar gewoon lekker uitgebreid tijd maakt voor jouw uiterlijke verzorging? Bij dit artikel heb ik gekozen voor foto''s van enkele prachtige Nederlandse vrouwen, tenslotte kun je niet iedereen over één kam scheren natuurlijk.

Waarom kiezen Nederlandse vrouwen, over het algemeen, voor makkelijk? Wat is jouw idee daarover en kies jij daar ook voor?
Deel dit artikel
Back to top