Reviews

Essence My Base Make-Up Base - foto's, swatches & review

In het schap van Essence zul je deze maand veel nieuwe producten vinden. Deze My Base make-up basis trok gelijk mijn aandacht, en terecht! Het zijn namelijk hele fijne primers die ook nog eens budget-proof zijn. Lees snel verder voor foto''s, swatches en een review.

Een primer is een echte musthave voor beautyliefhebbers. Deze zorgt er namelijk voor dat je foundation er mooier uit ziet en langer blijft zitten. Ook maakt het je huid egaal en zorgt het voor een frisse look. Een goede make-up basis moet dus zeker in je stash zitten, en laat Essence nu net twee nieuwe primers in hun assortiment hebben... Die moest ik proberen natuurlijk!
Zoals je kunt zien zijn er twee soorten van de My Base make-up basis. Ten eerste is er de Illuminating Make-Up Base (EUR 3,79), in de rozige verpakking. Deze primer belooft een natuurlijke glow en een stralende blik. De Skin Perfection Make-Up Base (EUR 3,79) is meer gericht op het wegwerken van oneffenheden en het creëren van een egale look. Deze kan volgens Essence ook zonder foundation worden gebruikt als getinte dagcrème. Beide primers zitten in een handige verpakking met een pompje. 

Swatches: links Skin Perfection Make-Up Base, rechts Illuminating Make Up Base

Zoals je ziet bevatten beide primers een lichte shimmer, al is deze bij de Illuminating Make-Up Base verreweg het meest opvallend. Zelf schrok ik even van de oranje kleur van de Skin Perfection variant, maar don’t worry, deze zie je niet terug op je gezicht! Wanneer je de basis gebruikt zul je deze nog verder uitblenden op je gezicht, waardoor het effect veel subtieler is dan bij deze swatches. Daarom heb ik beide primers natuurlijk ook uitgebrobeerd op mijn gezicht.

Linkerhelft: Skin Perfection Make-Up Base, rechterhelft: Illuminating Make-Up Base

Om de primers te vergelijken heb ik deze allebei aangebracht op mijn gezicht. Op de linkerhelft zie je de Skin Perfection Make-Up Base, rechts draag ik de Illuminating basis. Ik heb op deze foto verder alleen oogmake-up op, en geen foundation of concealer. Het verschil op de foto is subtiel, maar als je goed kijkt zie je rechts veel meer ‘glow’ en lichtweerkaatsing door de Illuminating Make-Up Base, terwijl aan de linkerkant mijn huid matter en egaler is door de Skin Perfection Basis. Beide primers doen dus echt wat ze beloven!

Ik gebruik deze basis nu een aantal dagen en ben erg enthousiast over het effect. Als ik de primer onder mijn foundation aanbreng is het eindresultaat veel mooier en egaler dan wanneer ik geen basis gebruik. Daarnaast zijn ze ook fijn voor je huid: de primer voelt fijn aan en zorgt voor een lichte hydratatie. Zeker een aanrader dus!

Op de foto draag ik trouwens ook een nieuwe mascara van Essence, namelijk de Get Big Lashes Volume Boost Mascara (EUR 2,29). Deze belooft maximum volume en vooral dikke wimpers. Zoals je ziet valt de dikte van mijn wimpers na twee laagjes een beetje tegen, maar toch is het een hele fijne mascara als je op zoek bent naar een natuurlijk effect. 
Wat een fijne producten van Essence, en ook nog eens heel budget-proof! Voor de prijs hoef je het dus zeker niet te laten. Ik ben erg verrast door de kwaliteit en ben ook heel nieuwsgierig naar de andere nieuwe producten van Essence.

Alle producten liggen sinds deze maand in de winkel en zijn te vinden bij het Kruidvat. Neem zeker even een kijkje, want Essence heeft veel nieuws deze maand! Of zijn jullie misschien al wezen shoppen?

Deel dit artikel
Back to top