Reviews

Bourjois Sucre lente make-up collectie 2012

Suikerzoete macarons, cupcakes, smoothies maar misschien ook wel een gezonde vruchtensalade zijn duidelijk de inspiratie geweest van Bourjois toen zij hun lente make-up collectie Sucré bedachten. Nu heeft het Franse merk al heel lang doosjes oogschaduws die mij altijd doen denken aan macarons, dus kan ik mij er zeker iets bij voorstellen. Kijken jullie even mee naar enkele producten uit de collectie?

Een doosje snoepjes, bonbons of macarons? Dat dacht ik eigenlijk te ontvangen toen dit doosje binnen kwam, maar nee hoor...hier vond ik de Bourjois Sucré producten in.
Zoals altijd bestaat de Bourjois make-up collectie uit een combinatie van nieuwe en bestaande items, op de foto zie je de nieuwe producten gecombineerd met de, al bestaande, pistachegroene 01 Anis.

Al meer dan 150 jaar maakt Bourjois hun oogschaduws, blushes en poeders volgens hetzelfde procedé, de producten worden gebakken en hierdoor combineren ze een mooie glans met kleurechtheid. In het doosje vind je een piepklein oogschaduwapplicatortje, dat je best kunt gebruiken om de oogschaduw op te brengen, om te blenden pak ik toch liever een kwast.

links Anis en rechts Rose macaron (droog geswatched)

De ronde doosjes oogschaduw van Bourjois kennen jullie ongetwijfeld, de lichtgroene 01 Anis zien jullie rechts en de nieuwe 15 Rose macaron heeft inderdaad de kleur van een frambozenmacaron. De swatches heb ik droog gemaakt, als je de kwast of applicator een beetje vochtig maakt wordt de kleur intenser. Het nadeel is wel dat je de oogschaduws minder goed kunt blenden.

Nieuw zijn ook de kleuren 52 Corail Idyllic en 51 Rose chimeric van de Effet 3D lipgloss, ook vast geen onbekende want deze lipgloss bestaat al een behoorlijke tijd. Het smalle kwastje brengt de lipgloss niet zo heel prettig aan, het wordt een beetje streperig en daardoor heb je eigenlijk best wat gloss nodig om de lippen goed te bedekken. De glosses zijn ook erg transparant, maar dat zien jullie zelf op de foto''s hieronder. Eerlijk gezegd ben ik geen fan van deze glosses, ze voelen fijn aan op de lippen, maar omdat ze vrijwel geen kleur geven kun je net zo goed een lipbalm dragen.

links Corail idyllic en rechts Rose chimeric

Ik ben wel een hele grote fan van de nagellakjes van Bourjois, ze zijn altijd meer dan goed gepigmenteerd, lakken heel makkelijk en zijn behoorlijk lang houdbaar. In de Sucré collectie vind je twee nieuwe kleuren 10 days nail enamel, de koraalroze nr. 25 Macaron en de heel opvallende lila/roze nr. 26 Guimauve.

De nagellakjes van Bourjois lakken heel makkelijk, maar ik vind het schuin afgesneden kwastje van de 10 days nail enamel niet echt heel handig, misschien ben ik inmiddels te erg gewend aan de bredere rechte kwastjes die de meeste merken nu hebben? Hoe dan ook, het is zeker iets persoonlijks, zo heeft iedereen waarschijnlijk wel een favoriet nagellakkwastje! De kleuren zijn echt meer dan geweldig, de paarse is behoorlijk opvallend en eerlijk gezegd kan ik niet zo snel een dupe bedenken, jullie wel?

Macarons uit Antwerpen!
De Bourjois Sucré make-up collectie ligt vanaf deze week in de winkels, de prijzen van de producten zijn als volgt:
  • Gloss effet 3D EUR 10,99
  • 10 days nail enamel EUR 8,50 
  • Eyeshadow round pot EUR 10,99
Deel dit artikel
Back to top