Nieuws

Onze tips voor lekkere douchegels & wat is jouw favoriete drugstore showergel?

Waarschijnlijk is het een van de meest gebruikte verzorgingsproducten in een mensenleven: Showergel! Er gaan hier in huis heel wat flessen doorheen! Eigenlijk zou ik eens moeten uitrekenen hoeveel liter ik in mijn leven versleten heb! Rekenen jullie mee?

Even een leuk rekensommetje. Wij wonen hier met 4 personen en douchen dagelijks, vaak zelfs twee keer per dag. Per week gaat er gemiddeld anderhalve fles showergel doorheen. Dat zou per week ongeveer 400 ml moeten zijn. Per maand komt dat op ruim anderhalve liter en paar jaar zou dat betekenen dat een gezin van vier personen zo’n 20 liter showergel wordt geconsumeerd. Stiekem denk ik dat dit bij ons meer is, vooral mijn kinderen zijn niet bepaald zuinig.

De vraag is natuurlijk: welke showergels staan er dan in die badkamer? Vooropgesteld moet ik melden dat ik dol ben op luxe showergels die passen bij mijn parfum. Helaas is dat een prijzig grapje. Daarnaast wil ik natuurlijk niet dat mijn kinderen zich vermaken (kijk eens mam, wat een schuim!) met mijn Chanel showergel. De oplossing is heel simpel en zeker niet minder prettig: ik loop namelijk richting drugstore en laad mijn mandje vol met heerlijke en vooral betaalbare showergels.

Adidas introduceerde onlangs een lijn hydraterende showergels for Woman (EUR 2,99 - 250 ml). De formules bevatten hydraterende ingrediënten die de huid op milde wijze reinigen zonder de natuurlijke balans te verstoren. Vooral de blauwe variant (Fresh) ruikt heerlijk, deze is verrijkt met frisse munt en zorgt voor een lekkere boost na het sporten. Happy (de oranje variant) doet mij denken aan sappige zoete sinaasappeltjes en zorgt voor een opgewekt humeur. In de schappen vind je overigens ook nog de Relax en Protect versie.
Etos verkoopt een allerhande aan showergels, waaronder exemplaren van hun eigen merk. Deze zijn niet alleen uitermate betaalbaar maar ook enorm fijn in gebruik. Mijn persoonlijke favoriet is de Etos Green tea shower gel (EUR 1,59 - 250 ml). Ik ben dol op de geur van groene thee! Ook Vanilla Passion is een warme, comfortabele geur die waarschijnlijk veel fans heeft. Kijk wanneer je bij Etos binnenloopt ook even naar de Oil shower gels (EUR 2,49 - 250 ml). Deze zijn lekker voedend en uitermate geschikt voor een droge huid.

De producten van Dr. Organic vind je bij De Tuinen. De showergels (EUR 7,99 - 250 ml) bevatten een mix van bioactieve, natuurlijke en 100 % biologische ingrediënten en zijn mild en fijn in gebuik. Daarnaast zijn ze vrij van parabenen en SLS. Op de afbeeldingen zie je de heerlijke Olijf- en de Organic Roos Otto Olie variant maar je vind nog veel meer fijne geuren in het assortiment waaronder Lavendel, Vitamine E en Tea Tree. TIP: Tot 25 maart krijg je 50% korting op het 2e product!
Er staan altijd wel een aantal Kneipp showergels (EUR 4,99 - 200 ml) bij ons in de badkamer. Deze bevatten geen parabenen, minerale oliën en zijn zeepvrij. Wat betreft de geurvarianten bevat het Kneipp assortiment voor ieder wel een persoonlijke favoriet. Ik kies zelf vaak voor de verkwikkende Citrus variant maar ook de Amandelbloesem en Oranje lindebloesem showergels zijn heerlijk. Deze laatste variant bevat oranjeschilolie en lindebloesemextract en zorgen gegarandeerd voor ontspanning na een drukke dag.

Ik ben enorm benieuwd welke drugstore showergels er bij jullie allemaal in de badkamer staan? Kies je altijd voor hetzelfde merk, kijk je naar de aanbiedingen of wil je het liefst alles tegelijk proberen? Vertel het ons!

Deel dit artikel
Back to top