Nagel & Handen

Review & swatches - Essence Season of Extremes

De nieuwste trend edition collectie van Essence draagt de naam: Season of Extremes. Deze bestaat  uit een twaalftal nagellakjes die nogal variëren qua kleurstelling. Zo bevat de collectie zes neutrale nagellakjes en zes kleurrijke nagellakken. 

De Essence Season of Extremes collectie is niet alleen verdeeld in twee kleurgroepen maar ook in twee soorten nagellakken. Allereerst zijn daar de enkele/solo lakjes (EUR 1,79 per stuk) in zes kleuren. In een eerder artikel hebben wij jullie acht varianten laten zien, maar deze passen helaas niet allemaal in de Nederlandse displays, er zijn er dus maar zes van te koop bij ons.


 Ik begin vandaag met de neutrale kleurtjes waaronder (05) nude or what? Op het eerste gezicht lijkt dit een licht grijs nagellakje maar eenmaal op mijn nagels aangebracht vind ik de kleur toch meer weg hebben van lila met een grijze ondertoon. Grijs of lila, mij maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit, ik vind de kleur prachtig.

Ook (07) nude rules! valt goed wat mij betreft. Deze zacht bruine ‘dusty’ nagellak heeft net zoals de rest van de solo lakjes uit deze collectie een crème finish en een mooie grijze basis. De nagellak is enorm draagbaar en geeft een uitstekende dekking in twee laagjes.

Ik ben behoorlijk gecharmeerd van het neutrale gedeelte van de Season of Extremes collectie. De (08) did someone say nude? nagellak is misschien nog wel mooier dan haar bruine en lila zusjes. Deze zacht groene nagellak neigt een klein beetje naar mint-groen maar heeft door de inmiddels bekende grijze ondertoon een mooie, intense uitstraling.
En toen was er kleur! Nou ja, die hebben we hierboven natuurlijk ook al gezien dus laten we het houden op kleurrijk! (01) Little miss bright is een volle midden paarse nagellak die behoorlijk opvalt. Vooral wanneer je hem tussen de neutrale kleurtjes plaatst.

De oranje (02) on the bright side nagellak is mijn favoriet van de drie opvallende kleurtjes en toch moet ik bekennen dat ik een klein beetje moeite heb met de samenstelling van de fellere kleurtjes. De finish is semi jelly en daarom heb je toch wel minimaal drie laagjes nodig voor een matige dekking.
Op zoek naar een warme gele tint? Dan zou de (03) pimp my bright nagellak wel eens een kleur kunnen zijn die jij kunt gebruiken. Ook deze nagellak heeft zeker drie laagjes nodig voor een matige dekking. Zoals jullie op de afbeeldingen kunnen zien kun je toch nog een klein beetje door de lak heen kijken en dat vind ik zelf toch iets minder mooi.

Zijn jullie inmiddels bekend met de dubbelzijdige nagellakjes (EUR 2,79 per stuk) die je met elkaar kunt combineren? Combineren is overigens niet altijd noodzakelijk want je kunt de basislak ook zonder topper dragen en je kunt de topper natuurlijk ook nog eens over iedere andere nagellak kunnen dragen.


De (04) just the nude of us nagellak bestaat uit een tamelijk uitzonderlijke combinatie. In deze combinatie zie je een grijs/crème basislak en een baby blauwe topper met een mooie, subtiele microglitter. Overigens kun je op de onderstaande afbeeldingen de combinaties goed bekijken en heb ik op iedere afbeelding de basiskleur op mijn pink aangebracht (zonder topper).

(05) team nude doet mij een klein beetje denken aan beautypowders. De zacht roze basiskleur is zonder topper ook bijzonder mooi en draagbaar maar krijgt door de parelmoer topper een bijna sprookjesachtige uitstraling.
De basislak van (06) my best nude friends hangt een beetje in tussen karamel en latte machiato. Deze nagellak heeft een lichte shimmer en kan net zoals de andere duo nagellakken ook individueel gedragen worden. De parelmoer topper zorgt voor een mooie finishing touch.

De combinatie tussen de blauwe basislak en de gele topper van de (01) it''s two bright variant is zeer opvallend te noemen. Ik was enorm benieuwd hoe deze combinatie zou uitpakken! Zoals jullie op de afbeelding hieronder kunnen zien neigt de gele topper eenmaal aangebracht een klein beetje naar oranje.

Wil je kiezen voor kleur, maar wil je wel een klein beetje voorzichtig beginnen? Kies dan voor de (02) brightsmade duo nagellak. De helder roze basis heeft drie laagjes nodig (in tegenstelling tot de overige duo nagellakken uit deze collectie) om de onderstaande dekking te verzorgen maar dit lost de oranje shimmer topper moeiteloos op.

De groene basis van de (03) we are all bright variant is prachtig, vol en geeft een prima dekking in een laagje. In eerste instantie zou ik er dan ook zeker voor kiezen om deze nagellak een dagje zonder topper te dragen. Wanneer je op dag twee (of drie!) de lila shimmer topper aanbrengt ben je naar alle waarschijnlijkheid net zo blij verrast als ik: Mooi!

De Essence Season of Extremes collectie druppelt op dit moment (maart 2012) de winkels van het Kruidvat & Trekpleister binnen. Het gaat hier trouwens om een limited edition dus op = op!

Welke kleurtjes staan er al op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top