Reviews

Aanraders - Fijne huid oliën

Ik ben dol op olie! Dat is op z’n minst opvallend te noemen want een aantal jaren geleden dacht ik bij olie altijd aan een enorm vette substantie.Tegenwoordig is olie toch wel een trend te noemen waarvan niet alleen de huid van je lichaam, maar ook je gezicht en haren heel gelukkig worden. Meer weten? Lees dan snel even verder!

Oliën zijn heerlijk om te gebruiken op de huid van het gezicht, lichaam en het haar. Ik heb speciaal voor jullie mijn trouwe gedienden en aan aantal nieuwe producten even op een rijtje gezet. Olie is multifunctioneel: Sommige varianten gebruik je speciaal voor het gezicht maar er zijn ook varianten die je kunt gebruiken voor het hele lichaam. Oliën zijn geschikt om de huid te verstevigen, striae verminderen, werken als nagelriemolie en soms stiekem zelfs als schoenolie, maar dat laatste heb ik niet gezegd!
De Comfort Zone Sacred nature body oil (EUR 65,00 - 200 ml) hebben jullie al vaker voorbij zien komen. Ik moet toegeven: dit product is redelijk aan de prijs en dat komt vooral door een exclusief concentraat van biologische jojoba- en buriti-olie. Deze voeden de huid diep, daarnaast zal de substantie er alles aan doen het ontstaan van striemen te beperken. Je kunt deze olie als huid olie gebruiken maar zeker ook als massageolie.

Terre d′Oc Verzorgings- en Massageolie Burkina Fasso Karit (EUR 22,95 - 100 ml) bestaat uit een heerlijke cocktail van Afrikaanse oliën en karitéboter om de droge huid te voeden. Niet alleen de huid maar ook haren zijn dol op deze olie.  Masseer een paar druppeltjes olie in het haar als treatment voor het wassen of laat de olie een nachtje intrekken en was jouw manen de volgende ochtend. De geur is mild en trekt bij gebruik op de huid lekker snel in.
De Nivea Q10plus Verstevigende Body Olie (EUR 9,99 - 200 ml) heeft een basis van het Co-enzym Q10 en avocado olie. Deze olie kan gebruikt worden voor het hele lichaam en zal de huid hydrateren en verstevigen. Je kunt de formule gebruiken op een vochtige of droge huid waarbij ik zelf een klein beetje moet wennen aan de stevige geur die echt wel even blijft hangen op de huid. Q10 co-enzym stimuleert het beschermings- en het vernieuwingsproces van de huid en maakt deze absoluut zachter, gladder en soepeler.

Human + Kind introduceerde onlangs de All-in-one Body Oil (EUR 14,95 - 75 ml). Dit is een multifunctionele body olie voor striae en littekens en zit bomvol met jojoba-olie, arnicaolie en zonnebloemolie. Deze olie is zeer zuinig in gebruik, ik heb maar een paar druppeltjes voor mijn onderbenen. De milde, zachte geur ervaar ik als zeer prettig evenals de snelheid waarmee de olie in de huid wordt opgenomen. Toegevoegde vitamine E helpt de huid te verstevigen en maakt deze lekker soepel. De formule is overigens ook geschikt voor de meest gevoelige huid!  
Kun je wel een klein beetje energie gebruiken? Dan is de opwekkende en frisse sinaasappelgeur van de Lavera Orange Feeling huid olie (EUR 8,75 - 50 ml / 1 april EUR 9,25) een aanrader. Je kunt de olie gebruiken na het douchen of badderen direct op de nog wat vochtige huid voor een heerlijke, zachte huid. De formule trekt razendsnel in de huid en geeft deze een mooie glans. Ben jij niet zo dol op de geur van sinaasappel? De Lavera olie is ook verkrijgbaar in andere geurvarianten waaronder Coconut Dreams en Lime Sensation.

De Kneipp Bio+ Huid olie (EUR 11,95 - 100 ml) bevat het Natrue bio-cosmetica keurmerk en kan gebruikt worden tegen littekens, striemen en een droge huid. De formule bestaat uit 100% natuurlijke oliën die de huidelasticiteit verbeteren en deze ook zal hydrateren en voeden. De olie trekt lekker snel in en heeft een fijne frisse (citrus) geur. Biologisch grapefruit stimuleert de stofwisseling/regeneratie van de huid terwijl olijf- en saffloerolie zorgen voor een zijdezachte gevoel.
Ook de Palmer''s Cocoa Butter Formula Verzachtende huid olie (EUR 7,99 - 60 ml - Kruidvat) is redelijk nieuw op de markt. De olie is multifunctioneel en kan op de gezichtshuid gebruikt worden maar ook zeker op het lichaam. De formule is lekker licht bevat een mix van ingrediënten die helpen tegen huidveroudering, littekens en een droge huid. De cocoa butter in deze olie verzacht en beschermt de huid en gaat vochtverlies tegen. De geur is heerlijk, deze is poederig en licht bloemig. Niet alleen mijn huid maar ook mijn nagelriemen zijn dol op deze olie.

Over het algemeen is huid olie behoorlijk zuinig in gebruik, met een paar druppeltjes kom je al een heel eind. Opvallend is vaak het directe resultaat: de huid voelt zacht en lekker soepel aan. Overigens kun je veel huid oliën ook gebruiken als massageolie. Ik gebruik zelf voor vrijwel iedere wasbeurt van mijn haren een olie. Deze masseer ik de avond voor de dag dat ik mijn haren was in om de olie vervolgens ‘s morgens uit te wassen. Glanzend en zacht haar verzekerd.

Niet iedere olie is trouwens geschikt om te gebruiken in haar, dus lees wel altijd goed even op de verpakking of jouw favoriet ook een haarvriendelijke variant is!

Deel dit artikel
Back to top