Algemeen

Sunday discussion - houden mannen niet van vrouwen met make-up?

Welkom bij onze sunday discussion! Op deze zondag heb ik voor jullie meer een vraag dan een echte discussie, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie antwoorden. Een tijd geleden heeft het beauty merk St. Ives een onderzoek gedaan onder 2.000 mannen en daaruit bleek dan veel mannen absoluut niet houden van vrouwen met (teveel) make-up. Nu is teveel make-up inderdaad misschien niet zo fraai, maar ja...wat is teveel? 

Één op de 5 mannen vond dat hun partner teveel make-up gebruikte en één op de 5 mannen wilde liever een vrouw die geen make-up gebruikte. 
Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat mannen zich vooral storen aan zgn. make-up fouten, dat blijkt ook wel uit het onderstaande lijstje van make-up afknappers:

  • 1. Lippenstift op de tanden
  • 2. Te veel blush
  • 3. Dikke foundation
  • 4. Panda-ogen
  • 5. Klonterige mascara
  • 6. Felle lippenstift
  • 7. Foundation die je jukbeenderen doet opvallen (? bedoelen ze misschien contourpoeder)
  • 8. Blauwe oogschaduw
  • 9. Getekende wenkbrauwen
  • 10. Dikke streep eyeliner 

Tja, in het bovenstaande lijstje kan ik mij ook wel vinden! Ook gaven de mannen aan dat hun partners vooral (teveel) make-up gebruikte om hun slechte huidconditie te camoufleren en eigenlijk is dat ook niet altijd een goed idee. Nooit gedacht dat mannen hier zo op letten trouwens!


 Maar wat is hier nu echt van waar, houden mannen echt niet van make-up?? Ik zou eigenlijk weleens van jullie willen weten hoe jullie man, vriend, vader of broer hierover denkt. Geeft jullie partner weleens commentaar op jullie make-up? Zien ze het überhaupt wel als je het op hebt? Vinden ze het echt zo verschrikkelijk? En wat vinden ze er dan zo verschrikkelijk aan. Natuurlijk zegt je partner dat hij je mooier vind zonder make-up.....anders heeft hij direct bonje! *wink* En een vader van een (jonge) dochter die net met make-up gaat experimenteren, zal daar ook al snel opmerkingen over maken, het blijft toch zijn kleine meisje in zijn ogen. Maar....als je nu een mooie, naturelle make-up op hebt...zal hij daar dan ook wat van zeggen? Of gaat het dan toch meer om de "extremere" looks? 

Wat is nu mijn gedachte hierover? Zoals ik al eerder zei, kan ik mij helemaal vinden in het lijstje van make-up missers, dus de mannen hebben daar zeker een punt. Ook het gebruiken van make-up als masker om huidproblemen te camoufleren vind ik een vrouw nooit mooier maken. Maar eigenlijk heb je het dan gewoon over make-up fouten, zoals we die al vaker hebben besproken......ik denk dat mannen en vrouwen daar best hetzelfde over denken. Als ik geen make-up draag, dan zegt mijn man daar niets over, maar als ik een keer een (voor mij doen) felle lipstick draag of binnenkom met heftige smoky eyes, dan zegt hij al snel dat hij dat niet echt mooi vind. Maar....als ik mijn make-up naturel draag, dan zegt hij daar niets over...ook niet als mijn oogschaduw roze, blauw, groen of paars is. Ik heb hem nooit een opmerking horen maken over foundation, blush of mascara.....misschien heeft hij mij wat te vertellen??? *wink*

 
Laat ons weten hoe de mannen in jouw omgeving hierover denken en wat ze dan eventueel over make-up gebruik tegen je zeggen? Natuurlijk willen we ook graag weten of er misschien juist mannen zijn die je een complimentje geven! 

De foto''s zijn afkomstig uit de Pretty Powerful campagne van Bobbi Brown, een perfect voorbeeld van hoe je met make-up mooier uit kunt zien zonder dat het overdreven is.

Deel dit artikel
Back to top