Reviews

Tantasia Zelfbruiner - It's magic!

Het is lente! Helaas was dat tot voor kort nog niet terug te zien wanneer ik mijn huid bekeek, vandaar dat ik maar weer begonnen ben met het smeren van een zelfbruiner. Het kiezen van de juiste zelfbruiner is niet makkelijk, vooral niet wanneer je een lichte huid hebt.. maar het is mij gelukt! Lees snel verder voor mijn tip! 

De  producten van Jane Iredale zijn geschikt voor de meest gevoelige huid omdat ze geen synthetische kleur-, geur- en bewaarstoffen bevatten. Een van de nieuwste producten uit het zeer brede assortiment is de Tantasia zelfbruiner.
Ik vind zelfbruiners geweldig! Tenminste.. wanneer je de juiste variant gebruikt. Natuurlijk ken ik alle vooroordelen, sterker nog: Ik zie ze regelmatig voorbij ‘lopen’ maar de tijd dat je na het gebruik van een zelfbruiner als een worteltje door het leven gaat is gelukkig al jaren voorbij. Terug naar de Jane Iredale Tantasia zelfbruiner. Deze is geschikt voor lichaam en gezicht en bevat fijne, verzorgende ingrediënten waardoor de huid ook nog gaat stralen.

Kort lesje zelfbruinen? Voordat je gaat smeren is het raadzaam om de huid eerst te scrubben. Ook eventuele haartjes kun je beter even een dagje voor het bruinen verwijderen. Breng een dun laagje zelfbruiner aan en smeer het product goed uit om vlekken te voorkomen. Wacht nog even met aankleden tot de substantie goed is ingetrokken en was je handen  om bruine handpalmen te voorkomen.

Het is de bedoeling dat je jouw huid in drie dagen zomerbruin ‘smeert’. Ik heb zoals de verpakking aangeeft drie dagen lang mijn benen en gezicht/hals dagelijks (gedurende de avonduren, na het douchen) ingesmeerd met de selftanner en ben helemaal tevreden met de mooie subtiele kleur. De kleur blijft prima zitten na een douchesessie dus aanbrengen hoeft pas weer op het moment dat jij vindt dat je wel weer wat kleur kunt gebruiken. Op de afbeelding draag ik geen foundation, alleen een klein beetje concealer, eyeliner en mascara, een wonder wat een klein beetje zelfbruiner met je gezicht kan doen. It''s magic!

Het grote voordeel van subtiele zelfbruiners als deze is dat je de kleur heel goed kunt opbouwen van een lichte glow tot een wat meer intens resultaat. De geur van de Tantasia zelfbruiner is trouwens fantastisch. Bij veel vergelijkbare producten ruik ik die onmiskenbare zelfbruiner geur, dat heeft deze variant niet. Wel een fijne, zomerse citrusgeur!


Binnenkant arm, links geen zelfbuiner, rechts na 1 sessie 
Binnenkant arm na drie dagen smeren

Nieuwsgierig naar de ingrediënten? Acetyltyrosine en monnikspeper zorgen er samen voor de aanmaak van melanine in de huid. Daarnaast ondersteunen deze ingrediënten ook nog eens het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid tegen UV-stralen. Kopergluconaat is een enzymatische bioactivator, een extra bron van tyrosine die zorgt voor een egale teint. Tot slot verzachten tarweproteïnen de huid en houden de vochtbalans op peil.
Waarschijnlijk ten overvloede maar deze zelfbruiner is niet geschikt als zonnebescherming. Wanneer je een dagje doorbrengt in de zon vergeet dan vooral niet om naast de zelfbruiner ook een zonnebrandproduct te gebruiken!

Ik ben dol op mijn tube Tantasia (EUR 39,00 - 125 ml). Je kunt de intensiviteit van de zelfbruiner erg goed opbouwen, de kleur is zeer natuurlijk (dus ook geschikt voor dames en heren met en blekere huid) en geeft een uitermate mooi en egaal resultaat. De teint blijft lang aanwezig en vervaagt subtiel. De geur zorgt voor een heerlijk zomers gevoel en zorgt ervoor dat deze zelfbruiner een plaatsje in jouw badkamer verdiend!

De producten van Jane Iredale zijn verkrijgbaar bij erkende schoonheidsspecialisten vanaf maart 2012. Ben jij op zoek naar een online verkooppunt neem dan even een kijkje bij Parfuma of Jonge-huid.nl.
Deel dit artikel
Back to top