Reviews

Innovatie - Lancaster Adjustable Tan Glow Moisturizing Emulsion

Wie denkt aan een egale teint en een perfect gebruinde huid komt al snel terecht bij Lancaster. Stiekem droom ik al jaren van een prachtige, bruine Lancaster-huid maar gebrek aan tijd en een hyperpigmentatie gevoelige huid gooien vaak toch roet in het eten. Oplossing? De Lancaster Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow!

Ik ben dol op vernieuwende technologieën en op zelfbruiners. Toch zijn zelfbruiners om verschillende redenen niet voor iedereen weggelegd. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw huid niet goed reageert op een zelfbruiner en ik lees nog steeds veel dat er dames (en heren) zijn die het gebruik toch nog steeds een beetje eng vinden i.v.m. vlekken etc.
Om de Bronzing Beauty Tan Addapt te ontwikkelden verdiepte Lancaster zich in de verschillende kleurschakeringen van de zongebruinde huid. Niet iedereen heeft dezelfde huid en kan dus zomaar hetzelfde product gebruiken: smart thinking!. De Lancaster experts creëerden op basis van deze gegevens een product waarin ingekapselde pigmentbolletjes de hoofdrol spelen. Dat klinkt behoorlijk innovatief en dat is het ook zeker. 

Heel simpel gezegd komt het erop neer dat je een lotion op jouw huid aanbrengt waarin zich pigmentbolletjes bevinden. Zodra deze bolletjes in aanraking komen met de huid springen ze open en geven kleur af. Op deze manier creëer je een fake tan die je er (en dat is nu juist het geweldige)‘s avonds gewoon weer af kunt wassen.
Ik gaf hierboven al even aan dat Lancaster ervoor heeft gekozen om uit te gaan van verschillende kleurschakeringen. Voor het gebruik van de juiste Tan Adapt variant is het dan ook verstandig om te bekijken welk ‘fototype’ jij bent. Geen idee waar ik het over heb? Gebruik dan vooral even onderstaand overzichtje om hierachter te komen:

Fototype I: melkwitte huid, verbrandt altijd, wordt zelden bruin, veel sproeten
Fototype 2: lichte huid, verbrandt altijd, wordt soms lichtjes bruin, veel sproeten
Fototype 3: lichte tot getinte huid, verbrandt soms, wordt altijd licht bruin
Fototype 4: getinte huid, verbrandt nooit, wordt altijd bruin, geen sproeten
Fototype 5: bruine huid, verbrandt nooit, wordt altijd zeer bruin, geen sproeten


Blond Tan is geschikt voor fototypes 1 en 2, Blonette Tan kun je gebruiken wanneer je fototype 3 bent en Brunette Tan is uitermate geschikt voor dames en heren met een getinte huid (fototype 4 en 5).


Lotion met pigmentbolletjes
 
Lotion uitgesmeerd
Ik heb gekozen voor de Blond Tan variant die mijn huid een prachtige en zeer subtiele bruine glow geeft. Gebruik is simpel: breng de lotion eerst even aan op de rug van jouw hand en activeer de pigmentbolletjes door middel van opwarming (even wrijven). De substantie veranderd nu van kleur. Breng het product aan op een gereinigde huid en verdeel de lotion goed over het gezicht en hals.
Centrum van mijn arm behandeld met de Lancaster Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow
De hydraterende lotion laat zich prima verdelen en zorgt ervoor dat kleine imperfecties direct worden gecamoufleerd. Daarnaast bevat de formule het Tan Activator Complex dat ervoor zorgt dat de natuurlijke aanmaak van melanine wordt gestimuleerd en dat deze gelijkmatig over de huid wordt verdeeld.  Voordat ik ga slapen was ik de Tan Adapt net zoals de rest van mijn make-up simpelweg weer van mijn gezicht en kan ik de volgende ochtend gewoon weer aan de slag met mijn tube.


 

Lancaster Adjustable Tan Glow Moisturizing Emulsion  in Blonde, Blonette en Brunette


Adjustable Tan Glow Refreshing Leg Fluid in blond to blonette en blonette tot brunette 

Overigens bestaat de Bronzing Beautylijn uit vijf nieuwe producten. Allereerst zijn daar de drie varianten Adjustable Tan Glow Moisturizing Emulsions (blond, blontte, brunette) EUR 28,00/50 ml. Daarnaast zijn er ook twee producten speciaal voor de benen: Adjustable Tan Glow Refreshing Leg Fluid (blond to blonette en blonette tot brunette) - EUR 29,00 /125 ml). Je vindt de producten onder andere in de online shop van parfumerie Douglas, maar de andere verkooppunten zullen ze binnenkort ook binnenkrijgen.
Deel dit artikel
Back to top