Reviews

Guerlain Terracotta Sun in the city - review en swatches

Nu het zonnetje langzaam steeds hoger aan de hemel te zien is, de dagen langer duren, het lichter warmer van kleur wordt, is het toch echt tijd om de bronzers & highlights weer uit de kast te halen! Heb je nog geen bronzer of highlighter? Dan heb ik wel een goede suggestie, de prachtige Terracotta Sun in the city collectie van Guerlain, kijken jullie even mee?

De collectie kan jullie niet ontgaan zijn, niet alleen hebben we al een uitgebreid artikel geplaatst over de Guerlain Terracotta Sun in the city collectie, maar we hebben zelfs een amazing winactie gedaan met alle producten uit de collectie! De mooie producten zijn nu gearriveerd in de winkels, kijken jullie even mee naar de producten?

De producten werden verpakt in een schattig bijpassend tasje, wellicht krijg je die cadeau bij jouw aankoop? Ziet er wel heel leuk uit natuurlijk! In de collectie vind je een aantal nieuwe producten, maar de "oude" vertrouwde Guerlain bronzers hebben er ook weer een plaatsje in gekregen.

Terracotta poudre bronzante hydratante haute tenue 01 EUR 45,46 - een matte bronzer die perfect is om de huid een zonnige kleur te geven, zeker als je niet houdt van glans is dit een goede keuze. De hydraterende formule droogt de huid absoluut niet uit, de geur van het poeder is heerlijk, zoals altijd met de poeders van Guerlain.

Poudre bronzant legere 04 Sun Blondes EUR 45,46 - een combinatie van verschillende roze, bronzen en bruine tinten, samen met een fijne hoeveelheid glinsters. Je kunt het poeder over jouw hele gezicht gebruiken, maar ook als blush of bronzer voldoet de lichte poeder. Op de swatch hieronder heb ik behoorlijk wat poeder moeten aanbrengen om de kleur te zien, de kleur is mooi licht bruin met een roze ondertoon.

Terracotta Summer in the city Poudre éclat metal attrap soleil EUR 60,59 - een zeer grote doos met cremeachtig poeder dat vooral geschikt is als highlighter. Het product is heel zuinig in gebruik, lekker stevig en daardoor blijft de print lang netjes, zelfs al gebruik je het product dagelijks. Natuurlijk zul je naarmate de tijd verstrijkt toch wel slijtage gaan zien, maar ik vind het eigenlijk wel fijn dat het product een beetje mooi blijft. Bij de eerste aanraking denk je misschien dat het een erg cremeachtig product is, maar op de huid aangebracht verandert dit in een poederige finish. De highlighter blijft prima zitten en is geschikt voor gezicht, de ogen en natuurlijk de rest van het lichaam, waar je ook maar een mooie gouden highlight wilt hebben. Ik vind het handig om de poeder met mijn vingers op te brengen, maar met een kwast zoals de MAC 187 gaat het ook prima, dan is het wel wat subtieler.

Blush Illuminator effet soleil Sunny Pink EUR 38,40 & brush EUR 35,36 - de vloeibare blush is een vrijwel exacte dupe van de prachtige, legendarische NARS blush Orgasm. Een handig product dus lekker aanvoelt in de zomer en direct een zonnige gloed op de wangen geeft. De blush is heel vloeibaar en goed gepigmenteerd, je hebt maar een drupje per wang nodig. Je kunt de blush gewoon met jouw vingers aanbrengen, een kwast is niet nodig.
Maar een kwast is wel nodig voor de mooie bronzers uit de collectie en de intrekbare kabuki is handig om mee te nemen, de haren zijn wel een tikje stug. Voordat je ermee aan de slag gaat zou ik de kwast eerst maar even wassen, dat scheelt zeker.

Hierboven zie je de swatch van de blush, een combinatie van oranje, goud en een tikje brons met precies de juiste glans, niet teveel en niet te weinig!

Terracotta light Sun Blondes, Terracotta poudre bronzant  01 & Terracotta Sun in the city 

De Terracotta Light & Poudre bronzants zijn in verschillende varianten te koop, zo kun je precies de juiste kleur voor jouw huidskleur kiezen, tenslotte is een bronzer onmisbaar, maar dan moet het wel de juiste kleur zijn natuurlijk.
De drie poeder kun je naast elkaar gebruiken, maar misschien is het wel een beetje too much, ik zou het houden bij één van de bronzers en die combineren met de Sun in the city poeder, die is erg mooi als highlighter. Weten jullie trouwens dat je een matte bronzer ook prima kunt gebruiken als oogschaduw? Zeker in de arcadeboog aangebracht geeft dat een mooi en natuurlijk effect!

Op de foto hierboven draag ik Sun in the city poeder als oogschaduw, boven de aracadeboog, maar ook als lichte highlighter op mijn wangen, samen met de blush illuminator Sunny pink. De matte bronzer heb ik ook gebruikt, maar die zie je vrijwel niet terug.

Guerlain heeft echt prachtige Terracotta producten, al jaren behoren de bronzers van Guerlain tot mijn vaste producten. De producten zijn niet goedkoop, maar altijd zeer zuinig in gebruik, want ondanks dat ik deze vrijwel dagelijks gebruik is mijn Guerlain 4 seasons bronzer van vorig jaar nog lang niet op! Daarnaast is de ruime keuze aan kleuren natuurlijk erg fijn, samen met prettige eigenschappen zoals de fijne geur, lange houdbaarheid en hydraterende eigenschappen van de poeders. Wat mij betreft dus echte aanraders!
De nieuwe Guerlain Terracotta producten liggen sinds vorige maand in de winkels, volgens mij zijn het geen limited editions, maar van de Sun in the city poeder weet ik het niet helemaal zeker. 

Deel dit artikel
Back to top