Reviews

Review - Rituals Urban Chic collectie

Bij Rituals denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan de heerlijke bath- en bodyproducten die het assortiment rijk is. In mijn douchecabine vind je altijd wel een aantal flessen doucheschuim maar wisten jullie ook dat Rituals twee keer per jaar een make-up collectie presenteert?

Rituals introduceerde vijf jaar geleden de eerste make-uplijn die was ontwikkeld op basis van mineralen (saffier, robijn en amethist). De allernieuwste collectie draagt de naam Urban Chic en bevat in totaal 9 producten waarmee je in grote lijnen twee kanten op kunt: Een neutrale- of een meer aanwezige trendy look. It''s all up to you!

De twee palettes (EUR 19,90 per stuk) die je hierboven ziet zou je kunnen omschrijven als het centrum van de Urban chic collectie. Deze zijn behoorlijk verschillend en daarmee bereikt Rituals twee doelgroepen in een klap. Allereerst is er het Uptown blue palette, dit is een palette voor de durfal-dames onder ons. In dit palette vind je drie baked eye shadow trendkleuren (roze, azuurblauw en donkerblauw) waarmee je een fleurige en wat meer heftige look kunt creëren.
Uptown blue palette. Links droog aangebracht en rechts vochtig aangebracht.
Model oog-look met het Uptown Blue palette


Daarnaast vind je in deze collectie ook het Urban Grey palette waarmee ik zelf behoorlijk goede ervaringen heb. In dit palette vind je drie paars/grijze tinten die enorm bruikbaar zijn. Je kunt de oogschaduws op twee manieren aanbrengen. Allereerst kun je ervoor kiezen om de kleurtjes ‘droog’ aan te brengen. Deze manier resulteert in een zachte, transparante oog-look. Mocht je toch meer houden van een wat meer intens effect en een diepe kleurintensiteit kies er dan voor om een ''vochtige’ brush te gebruiken.
Urban Grey palette. Links droog aangebracht en rechts vochtig aangebracht.
Just me... Oog-look met het Urban Grey palette en lippen voorzien van de Sun Down Lip Shine.

 
Naast de mooie oogschaduw palettes vind je in de Urban Chic collectie ook een fijne mascara. De Perfection volume mascara (EUR 14,90) is een uitstekende en intens zwarte mascara met een prettige brush die de wimpers verlengt en volume geeft. Ik vind de brush handzaam en prettig in gebruik. Je kunt de mascasa prima doseren en hebt maar een klein beetje van het product nodig voor een goed en aanwezig effect.

Ben jij net zoals ik dol op lipproducten die een beetje zitten tussen een lipgloss en een lipstick? Dan moet je absoluut de nieuwe Lip Shine (EUR 12,90) even gaan proberen! Deze zijn verkrijgbaar in drie kleurvarianten (Sun Down, Night Fall en Sandy Sheer) en geven de lippen een natuurlijk, subtiel en transparant kleureffect. De Lip Shines bevatten verzorgende bestanddelen die de lippen zacht houden en deze hydrateren. Mijn persoonlijke favoriet is de Sun Down variant!

Van links naar rechts: Sandy sheer, Night fall en Sun down
Tot slot wil ik jullie nog even voorstellen aan de drie nagellakken (EUR 10,90) die de Rituals Urban Chic collectie rijk is. Ook deze kleuren variëren behoorlijk en zijn wat mij betreft alle drie voltreffers. Sky Line is een donker blauwe nagellak met crème finish die al in een laagje dekt, Sea Green is prachtig turquoise (crème met microglitter) en Freezed Fantasy, tja.. die moet je gewoon even zien. Overigens kun je deze laatste tint als basislak dragen maar ook zeker als meer dan bijzondere top coat.


Freezed Fantasy, Sea Green en Sky Line. Daarnaast Freezed Fantasy over Sea Green en Sky Line

Van links naar rechts: Sea Green, Sky Line en Freezed Fantasy

De nieuwe Rituals Urban Chic make-up collectie is vanaf april 2012 verkrijgbaar in alle Rituals winkels en in geselecteerde shop-in-shops. Liever meteen bestellen? Dat kan natuurlijk ook in de Rituals webshop! Als je dan toch aan het shoppen bent deponeer dan direct een (of meer..) flessen doucheschuim in jouw mandje. Succes verzekerd!   
Deel dit artikel
Back to top