Nieuws

Column - Elke Willemen van MAC - In extra dimension & Matchmaster foundation

Sinds februari hebben we een nieuwe columnist op Beautyscene en daar ben ik behoorlijk trots op. Elke Willemen, senior make-up artist bij MAC cosmetics Benelux gaat iedere maand een stukje schrijven waarin zij haar tips en trucs met ons deelt. De tips zullen vooral toegespitst zijn op de nieuwe producten & collecties die binnenkort uitkomen, vandaag is zul je meer te weten komen over de prachtige In Extra Dimension collectie en vertelt Elke meer over de Matchmaster foundation, lezen jullie mee?

In Extra Dimenson en Prime Future, enkele focus collecties voor de maand arpil bij M.A.C. wanneer je de producten ziet van In Extra Dimension roepen mijn hersenen al ‘hebben-hebben-hebben’, het loge en de golven met de reflectie werken als de eerste zonnestraaltjes op mijn huid, die wil ik voelen! De nieuwe formule is een vloeibare-poeder combinatie, de textuur voelt ultrazacht aan en glijdt makkelijk over de huid, zodat je zowel een sterke dekking kan geven, als perfect uitschaduwen met de bijhorende penselen: #234 Split Fibre Eye Blending Brush en de #128 Split Fibre Cheek Brush.

Deze prachtige oogschaduw en Skinfinish poeders lijken crème op de huid, het lijkt of je hebt een crèmeproduct op je huid, maar gedraagt zich wel als een poeder, dus geeft de dimensionale reflectie en bijna metallic finish, maar gaat niet zo makkelijk in de lijnetjes zitten als een echte crème, dus blijft echt mooi zitten.

De producten zullen dus nooit een saai, vlak effect geven aan je ogen of huid, maar extra dimensie creëren. Dankzij de prismakleurrijke reflecties wordt het licht in een 3D effect teruggekaatst, je kan niet anders dan betoverd zijn door deze schitterende nieuwe producten! :-) kijk o.a. maar aan de mooie highlights bij Sass & Bide of de metallic finish op de lippen bij Mary Katrantzou of de prachtige glans bij de oogmake-up van Haider Ackermann.

Je penselen die je ervoor uitkiest om de producten aan te brengen bepalen ook je eindresultaat (bij alle make-up producten trouwens) hoe compacter je penseel, hoe intenser je de kleur aanzet, hoe zachter en meer fluffy, hoe subtieler en hoe meer je kan uitschaduwen met je product. Ook of je een deppende drukkende beweging maakt met je kwast of een zachte draaiende beweging geeft een totaal verschillend eindresultaat.. probeer het maar eens uit met je penselen.

Uit onderzoek is gebleken dat we schoonheid bepalen door o.a. de symmetrie zoals jullie al wisten, maar wat ook zeer doorslaggevend is om tot een ‘schoonheid’ bestempeld te worden is de egaliteit van onze huid! Jaja, dus een foundation kan ons hierbij perfect helpen, en dan nog liefst eentje die je niet ziet zitten, dus alsof die perfect egale huid van nature bij ons zo is. Een fantastisch hulpmiddeltje is bijvoorbeeld onze Matchmaster Foundation, zo krijg je een gephotoshopte huid in een mum van tijd, want deze foundation bevat transparante pigmenten zodat de foundation zich aanpast aan je eigen huidskleur en er heel transparant blijft uitzien, je voelt en ziet de foundation niet zitten. En makkelijk aan te brengen hierdoor, want je zal minder strepen hebben omdat deze foundation zo goed met je huid versmelt.

Matchmaster Foundation bij Zac Posen door onze Belgische topmake-up artiest Rudi Cremers heeft ook de Matchmaster als topfavoriete Foundation en gebruikt deze ook steeds bij de Parijse defilés van Ann Demeulemeester.

En dan wil ik jullie ook mijn eigenste topervaring delen over deze foundation (want ook is blijf kritisch bij nieuwe productlanceringen): bij Dutch Fashion Touch show in Rome was het een stralend zonnige dag met maar lieft 36 graden, heerlijk toch? Maar best spannend als de runway buiten op het heetst van de dag wordt georganiseerd en de backstage was buiten aan het zwembad... De modellen moesten ook 2 uur op voorhand al klaar zijn in de make-up voor een fotoshoot!! Je kan je al inbeelden dat het niet alleen voor de modellen zweten was, maar ook voor mij als key artist van deze show dat de make-up lang bleef zitten. Ik dacht: ze beweren dat de Matchmaster zweet en vochtigheid bestendig is, ik zou zeggen, perfecte gelegenheid om de proef op de som te doen. Na enkele uren en zelfs na enkele kledingwissels vroegen enkele modellen ons echt, van “is mijn make-up niet helemaal weggelopen van het zweten?” en ik kon hen met trots en toch wel verrassing zeggen dat hun make-up er nog PERFECT opzat! Daar word je toch wel even heel blij van als key artist (want je draagt ten slotte de verantwoordelijkheid van het eindresultaat) :-)

Dus een perfecte summerproof foundation, voor waar ook ter wereld onder welke omstandigheden dan ook! Ik ben fan! Nu hoorde ik sommigen toch zeggen dat de foundation af en toe een beetje droger aanvoelt op hun huid.. hier heb ik één remedie voor: goed hydrateren (mijn favoriete dagcrème is de Complete Comfort Cream met de Essential Care Blend Oils!) en goed primen. De nieuwe Prep +Prime Moisture Infusion is een hybride van een hydraterende crème en een primer. De Moisture Infusion van M.A.C geeft een instant stralende boost aan de huid en extra hydratatie, net wat we nodig hebben na die eerste zonnestraaltjes op onze huid. Heb je een zonnegevoelige huid dan werkt de Prep + Prime Face Protect heel goed, deze heeft een SPF 50 en zorgt ook dat je make-up langer en egaler blijft zitten.

Dus zonder stress de terrasjes op. Gezondheid, voor mij een Mojito..

Je kunt de producten van MAC uitsluitend kopen bij hun eigen counters en winkels of in de online shop van De Bijenkorf, zeker een aanrader! Wil je meer informatie over MAC, neem dan eens een kijkje in ons overzicht van de MAC collecties. De In Extra Dimension zal vanaf 21 april 2012 in de Nederlandse MAC counters te vinden zijn, in België komt de collectie 7 april al uit. Prime future zal vanaf 14 april 2012 te koop zijn, deze producten blijven in het vaste assortiment.

Meer informatie over producten van MAC In extra dimension en Prime future collectie vind je in de artikelen die je hieronder ziet staan. Laten jullie ook nog een reactie achter voor Elke? Zal ze wel erg leuk vinden! En natuurlijk kun je haar ook vragen stellen, ze doet zeker haar best die te beantwoorden.

Deel dit artikel
Back to top