Nagel & Handen

China Glaze The Hunger games collectie - review & swatches

In de film The Hunger Games neemt Jennifer Lawrence deel aan de jaarlijkse Hunger Games op televisie, waarin tieners uit twaalf districten vechten tot de dood volgt. Dat klinkt allemaal behoorlijk heftig..... Gelukkig zorgen The Hunger Games nagellakjes van China Glaze voor een klein beetje verlichting! Kijken jullie mee naar onze swatches, de lakjes zijn heel mooi en natuurlijk een musthave voor de fans van #THG!

Hebben jullie The Hunger Games al gezien in de bioscoop? Ik ben zelf (nog) niet geweest maar het script klinkt als een spektakel. Het komt erop neer dat in de toekomst Noord-Amerika is verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. Spannend dus! Maar zullen wij het nu maar ‘gewoon’ over nagellak gaan hebben? *wink*

De collectie bevat twaalf nagellakken die allemaal voor een district uit de film staan. Fast Track doet mij in de verte denken aan All Hail McQueen van Butter London alhoewel de glitter in de Butter London lak anders is. Deze beige//bruine nagellak bevat een prachtige subtiele gouden glitter.
Dress Me Up is een van mijn favorieten van The Hunger games collectie. Deze oud roze nagellak bevat een vleugje grijs en heeft een crème finish. De kleur doet een tikkeltje ‘poederig’ aan en is naar alle waarschijnlijkheid een van de meest draagbare kleuren uit de collectie.

De naam van de prachtige midden bruine nagellak die je hieronder ziet is stiekem toch wat minder goed gekozen: Foie Gras. Laat de naam jou niet tegenhouden om toch even een blik op de kleur te werpen want deze is toch wel heel erg mooi. Ik zou hem zelf het donkere broertje van OPI You Don’t Know Jacques noemen.
Mahogany Magic is een mooie, zeer warme tint die mij doet denken aan een mix van gemberkoek en chocolade met karamel. In het flesje komt de nagellak ietsje lichter over dan deze m’n nagels maar dat maakt natuurlijk niet zo heel veel uit, de kleur is prachtig!

Kennen jullie de Shrapnel nagellak van llamasqua? Harvest Moon lijkt qua opzet een beetje op de Illamasqua variant (zonder de roze twist). Toch verschillen de finishes behoorlijk. Harvest Moon heeft namelijk een opvallende microglitter en een shimmer finish terwijl Shrapnel een meer metallic finish bevat.

Om met de Electrify nagellak een dekkend effect te creëren moet je minimaal 5 tot 6 laagjes nagellak aanbrengen. Laat je dus niet van de wijs brengen door nagellak-swatches waarop  deze nagellak zeer compact is. Ik vind de nagellak meer geschikt als topper. Op de onderstaande afbeelding draag ik een laagje glitternagellak over de oranje Riveting variant. Op mijn pink draag ik twee laagjes Electrify zonder basislak.

De meest opvallende kleur uit The Hunger games collectie is de Riveting nagellak. Deze prachtige helder oranje nagellak bevat een microglitter in goud en oranje en heeft alsof het niet nog mooier kan ook nog eens een shimmer finish. Nails on fire!
De Hook and Line nagellak is geen favoriet van mij. Dit komt voornamelijk door de frosty finish die toch wel een tikkeltje streperig aanbrengt. De kleur vind ik trouwens wel enorm mooi (ik ben dol op grijze nagellakjes!) maar de finish zou mij persoonlijk toch weerhouden van een aankoop. Mocht je het leuk vinden om nagellakjes te layeren dan zou je ervoor kunnen kiezen een glitter topper aan te brengen!
Kennen jullie die Zoya Matte Velvet lakjes nog? Stone Cold heeft een soortgelijke finish die ik bijzonder mooi vind. Matte Velvet zit qua structuur een beetje in tussen een reguliere en matte nagellak en voelt zijdezacht aan. De substantie droogt ook nog een behoorlijk snel waardoor deze grijs/zwarte nagellak met microglitter meer dan aantrekkelijk wordt.

Smoke and Ashes lijkt een klein beetje op de OPI Unripen nagellak die werd uitgebracht in de Halloween collectie (Go Goth) in 2010. De kleur is donker en kan afhankelijk van de lichtval zwart, blauw of groen genoemd worden. De nagellak bevat veel blauw/groen duo chrome glitters en is een lust voor het oog.
In de wandelgangen waren er veel dames die zich afvroegen of Agro in de buurt zou komen bij de Chanel Peridot nagellak. Dat idee kan ik bij deze direct in de prullenbak gooien want de kleur is geheel anders. Deze volle olijfgroene nagellak heeft een lichte metallic finish en oogt warmer en veel minder geel in vergelijking tot de Chanel nagellak.
Kun jij nooit genoeg krijgen van flakie lakjes? Luxe and Lush is het allernieuwste lakje in de flakie-familie. De transparante basis bevat voldoende holo/gele flakies om de nagels met een laagje kunnen voorzien van voldoende flakies. Ben je het kleurtje dat je draagt even zat? Een laagje flakies zorgt voor een geheel nieuwe dimensie.
Het verheugt mij enorm jullie te kunnen vertellen dat ik zelden een collectie ben tegengekomen als The Hunger Games collectie waarin zes van de twaalf lakjes een volledige en goede dekking geven in een enkel laagje. (Dress me Up, Foie Grass, Mahogany Magic, Stone Cold, Smoke and Ashes en Agro). De overige lakjes hebben trouwens allemaal maar twee laagjes nodig! Ik heb de kleurtjes ook nog even voor jullie op een nagelwieltje aangebracht:


V.l.n.r. Luxa and Lush, Agro, Smoke and Ashes, Stone Cold en Hook and Line
V.l.n.r. Hook and Line, Riveting, Electrify en Harvest Moon
V.l.n.r. Mahogany magic, Foie Gras, Dress me Up en Fast Track


De China The Glaze Hunger Games collectie is voor EUR 5,95 per flesje te koop bij Nailpolishfashion.nl. Lezeressen van Beautyscene ontvangen een korting van 10% op hun bestellingen (exclusief verzendkosten) met code: Beautyscene.

Deel dit artikel
Back to top