Reviews

Rimmel London Wake up foundation review & swatches

Tijdens de geweldige Rimmel London presentatie die ik afgelopen september bijwoonde in Londen, werd er o.a. een nieuwe foundation geïntroduceerd, de Wake me up foundation. Helemaal onder de indruk was ik, maar helaas....we mochten er nog niets over publiceren omdat het nog best lang zou duren eer die in Nederland te koop zou zijn. Nu is het zover! De Rimmel Londen Wake me Up foundation ligt in de winkel, lees mee voor een review en veel swatches!

Prachtige modellen, producten en bloemen in The Claridge's in London!

De Rimmel Wake me up foundation is een foundation die de huid direct een frisse en wakkere uitstraling zou moeten geven, de vermoeidheid zou direct minder zichtbaar moeten worden en fijne pareldeeltjes laten de huid direct stralen.

De glazen fles en feloranje dop zien er gewoon heel goed uit, de strakke en slanke verpakking oogt behoorlijk luxe voor een foundation die je "gewoon" in de drogisterij koopt, niet gek dus!


Er zijn 5 kleuren te vinden in het assortiment, ik heb er zes op de foto staan omdat de extra kleur heb gekregen tijdens de presentatie, blijkbaar is deze kleur niet in Nederland te koop, maar deze bestaat dus wel. Vrijwel iedere cosmeticamerk past zijn kleurenaanbod af op de vraag die er is, zo zie je dat er dus meer lichte dan donkere kleuren worden verkocht in Nederland. Toch wel spijtig voor dames met een donkere huidskleur, een beetje betaalbare foundation zoeken is echt niet eenvoudig.

v.l.n.r. Ivory, Soft beige, Classic beige, True beige (niet in Nederland), Sand en Natural beige

Ik heb alle 6 foundations even voor jullie vastgelegd op de foto, zo zie je goed dat de kleuren onderling toch best aardig verschillen, zeker in ondertoon. De Classic beige is bijvoorbeeld een heel stuk rozer, terwijl de andere kleuren vrij gelig zijn van ondertoon, iets waar ik trouwens zelf een fan van ben. Vrijwel iedereen wordt mooier met een foundation met een gele ondertoon, uitzonderingen zijn dames met een porceleinen huidje, die kunnen dat meestal niet hebben.

v.l.n.r. Ivory, Soft beige, Classic beige, True beige (niet in Nederland), Sand en Natural beige

Natuurlijk heb ik de foundation zelf ook goed getest en eigenlijk ben ik best tevreden. Ik meng voor de perfecte kleur twee kleuren, de Soft beige met de Sand, True beige zou ook nog kunnen trouwens, al oogt die net iets te licht naar mijn mening. De Wake me up foundation zorgt voor een medium dekking, die je eventueel (plaatselijk) best dekkend kan aanbrengen met een extra laagje, maar daar hou ik normaal gesproken niet zo van.

De foundation voelt wel wat droog aan op de huid, maar als ik mijn normale, voedende dagcreme gebruik heb ik nergens last van. Opbrengen gaat prima met mijn MAC 130 kwast, die ik altijd iets vochtig maak met een paar spraytjes Fix+. De foundation is een tikje stroef, maar dat is niet onoverkomelijk, gewoon even goed blenden en wellicht een extra spraytje Fix+ als het nodig is. 

De finish is vrij mat, ik zie wel wat glans, maar niet overdreven veel. Hierdoor is de foundation een tikje saai en dat is wel jammer, zeker omdat Rimmel toch juist aangeeft dat de foundation de huid laat stralen. Aan de andere kant, de foundation blijft wel de hele dag mooi en vooral constant, de dekking en finish die ik direct na het opbrengen zie, blijft de hele dag aanwezig en dat is met veel glanzende foundations wel anders.
Hieronder een voor en na foto, uiteraard met gebruik van een dun laagje Wake me up foundation!

Op de foto rechts draag ik alleen foundation, geen andere make-up als concealer en  poeder

Ik vind het zeker een fijne foundation, misschien minder geschikt als je een heel erg droge huid hebt, maar in andere gevallen volgens mij door iedereen goed te gebruiken. De gele ondertonen in de kleuren frissen jouw gezicht altijd op en door de dekking vallen oneffenheden direct minder op en zie je er gewoon beter uit. De houdbaarheid is echt erg goed, bijwerken is absoluut niet nodig en afpoederen eigenlijk ook niet (misschien wel als je een vette huid hebt, maar bij mij is het geen noodzaak).

De Rimmel London Wake me up foundation is momenteel gewoon te koop bij de bekende drogisterijen, de adviesprijs is EUR 12,99 voor een flesje van 30 ml en dat is echt een mooi prijsje voor een fijne foundation.

Heb jij deze foundation al uitgeprobeerd? Wat vind je ervan?

Deel dit artikel
Back to top