Reviews

Sensai Saho ritueel - dubbele reiniging, dubbele hydratatie

Kennen jullie het Japanse reinigingsritueel dat bekend staat als het Saho concept? Sensai is een prachtig merk dat producten maakt die je perfect kunt gebruiken voor deze reiniginsmethode voor het gezicht. Saho staat voor dubbele reiniging, dubbele hydratatie en dubbele applicatie, deze methode is het geheim van de prachtige porseleinen huidjes van de Japanse dames. Een prachtig en rustgevend ritueel wat zeker voor prima resultaten zorgt, lezen jullie even mee over mijn ervaringen?

Een tijdje geleden heb ik verschillende producten van Sensai al eens kort besproken in dit artikel over luxe reinigers, toen was ik nog niet overtuigd van het Saho ritueel, maar inmiddels ben ik dat wel. Mijn huid ziet er momenteel echt goed uit en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Sinds een week of 4 gebruik ik iedere avond de reinigingsproducten van Sensai, gevolgd door twee producten voor de hydratatie van mijn huid. Het kost wel wat extra tijd, maar als het resultaat goed is, heb ik dat er graag voor over.

gebruikte tubes *wink*

Ik begin het reinigingsritueel met stap 1 : verwijderen en onthullen, hiervoor gebruik ik de Cleansing cream (EUR 43,20). Er zijn verschillende producten die je als eerste stap kunt gebruiken, je kiest het product dat qua structuur en gebruik het beste past bij jouw voorkeur. Er is een cleansing oil, cleansing gel met scrub, cleansing cream en cleansing milk , deze producten op basis van olie verwijderen make-up en onzuiverheden. Draag je een zware oog/lip make-up, dan kun je hierbij ook nog de gentle make-up remover voor ogen en lippen gebruiken.

De Cleansing cream gebruik ik onder de douche of bij mijn wasbak, je gebruikt een hoeveelheid cream met wat water en verwijdert de make-up, dat gaat heel snel en vooral gemakkelijk. Je gebruikt deze stap alleen in de avond. Na het afspoelen kun je direct door met stap 2 : reinigen en zuiveren.  

Ook hiervoor kun je bij Sensai uit verschillende producten kiezen, de Mud soap (gecombineerde tot vette huid), Instant silky foam (normale tot vette/gecombineerde huid), Creamy soap en Milky soap. Ik gebruik afwisselend de Creamy soap (EUR 48,00 125 ml) en Milky soap (EUR 48,00 150 ml), beide geschikt voor de normale tot droge huid, waarbij de laatste nog iets romiger is en zeker ook geschikt voor de zeer droge huid. De producten zijn op waterbasis en reinigen de huid van vuil en dode huidcellen. De Creamy soap is een compacte creme reiniger die heerlijk romig is op de huid, de creme transformeert in een dik, lobbig, cremig schuim dat echt enorm lekker is op de huid. Ik combineer deze creamy soap meestal met mijn Clarisonic (via www.freshwatervalley.com, een Nederlandse webshop), zo reinig ik mijn huid nog beter!

v.l.n.r. Cleansing cream, Creamy soap, Instant silky foam en Milky soap

Na deze twee stappen is mijn huid schoon, mijn huid voelt helemaal niet droog aan, ondanks de dubbele reiniging. Sterker nog, mijn huid voelt na stap 2 goed gevoed en heeft een mooie glans. Normaal gesproken zou ik nu mijn nachtcreme aanbrengen, eventueel samen met een serum, maar nu gaat dat net even anders bij Sensai.

Om de huid op de werkzame stoffen in de dag & nacht creme voor te bereiden, is het volgens Sensai belangrijk om de huidcellen licht te hydrateren d.m.v. hydraterende lotions. Ik gebruik voor deze stap de heerlijk, luxe Prime Solution (EUR 142,80), het nieuwste product van Sensai. Maar je kunt ook kiezen voor verschillende lotions, deze breng je dan met een watje op de huid aan. Direct erna breng je dan de laatste stap aan, liefst als de huid nog een beetje vochtig is, zo sluit je het vocht goed in de huid.

links : Emulsion II (moist) en rechts : Prime solutions

Na al deze stappen komt dan de laatste stap in beeld, de heerlijke romige Emulsion II (moist) (EUR 90,55 100 ml), een superzachte, lichtvloeibare roze creme/lotion die enorm voedend is en toch licht op de huid aanvoelt. Ik gebruik de hoeveelheid van één pompje en dat is best een behoorlijk hoeveelheid, maar eenmaal op de huid aangebracht trekt de emulsie snel in de huid. De emulsie is in principe geschikt voor alle leeftijden, er zijn drie verschillende versie''s : light, moist en super moist. Er zijn ook verschillende soorten creme''s die je kunt gebruiken als laatste stap, afhankelijk van de behoeften van jouw huid.

In principe kun je de laatste 3 stappen ook in de ochtend uitvoeren, iets wat ik eigenlijk nooit doe. Ik gebruik wel de Prime Solution als basis voor mijn gezichtsverzorging van tijd tot tijd, maar de Emulsion II is echt een product voor ''s nachts voor mij. Overdag kies ik dan liever direct voor een goede dagcreme met SPF (maar die heeft Sensai natuurlijk ook).

De geur van de producten is trouwens geweldig, heel warm en romig, ik denk altijd aan rijst (of komt dat toch door de Aziatische touch aan de producten). Aan alle producten van Sensai zijn zijde-extracten van de Koishimaru rups toegevoegd, een bijzondere rups die vroeger alleen werd gekweekt voor de keizerlijke familie van Japan. De zijde van dit kleine beestje ervoor dat de huid goed wordt voorzien van vocht, de vochtopname wordt verhoogd en de zelfherstellende kracht van de huid wordt groter.

Sponge chief, het handige zachte doekje dat de huid nog beter reinigt (EUR 11,40)

Natuurlijk is het assortiment van Sensai nog veel groter, ik ben toch wel nieuwsgierig geworden en zo is er inmiddels ook al een heerlijk masker toegevoegd aan mijn huidverzorgingsroutine, gebruik ik eens per week de Silk Peeling powder (EUR 58,50) die ik toevoeg aan de Creamy soap en ik denk dat het hier niet bij blijft!

De producten van Sensai zijn bepaald niet goedkoop en je moet je wel even goed laten adviseren in de winkel omdat de keuze in producten erg groot is. Maar als je eenmaal de juiste combinatie gevonden hebt, zul je zeer waarschijnlijk net zo tevreden zijn als ik. De producten zijn wel zuinig in gebruik, zeker als je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheden, Sensai kan je daar zeker over adviseren. Er is ook een handig boekje met alle informatie, vraag daar eens om bij een verkooppunt van Sensai.
De producten van Sensai worden o.a. verkocht bij verschillende filialen van Parfumerie Douglas (ook in hun webshop) en ICI Paris XL.

Ken jij de producten van Sensai al? Zou je ook kiezen voor dit Saho ritueel? Het is wel heerlijk rustgevend in de avond!

Deel dit artikel
Back to top