Reviews

L'Oréal Paris Nude Magique BB cream, review & win een exemplaar!

BB creams zijn behoorlijk hot, dat zal jullie inmiddels wel duidelijk zijn! Vandaag reviewen we voor jullie de versie van L''Oréal Paris, de Nude Magique BB cream, een beetje een vreemde eend in de bijt. Zeker als je de tube voor het eerst opent kun je toch wel een beetje schrikken, dit kan toch geen BB cream zijn? Of toch wel? Wij hebben deze getest en weet je wat het leukste is? We geven er ook nog eens tien weg! Kijk dus snel verder & doe mee met de win-actie!

Jullie weten inmiddels wel wat de initialen BB voor staan toch? Just to make sure, nog even de korte uitleg:

BB staat voor "Blemish Balm", een sterk herstellend en verzorgend product voor de huid. In de jaren vijftig werd de eerste BB cream door dermatologen ontwikkeld in Duitsland, de cream werd bijvoorbeeld voorgeschreven na een peeling. De huid herstelde zeer snel na het gebruik van de BB cream. Dit "wondermiddel" werd pas veel later echt ontdekt door de beauty liefhebbers toen iemand een BB cream meenam naar Korea. Het product was direct een hype, een handige all-in-one creme die de huid prachtig laat stralen, dat wilde iedere Aziatische vrouw wel.

Een BB cream is dus een combinatie tussen een verzorgend product en een dekkende foundation, na een peeling zag de huid er niet zo mooi uit dus een dekking was nodig, maar dit moest het helingsproces natuurlijk niet in de weg staan, BB creams waren de oplossing.

De BB creams die nu in Nederland op de markt komen zijn toch wel iets anders, maar ze hebben wel verzorgende eigenschappen, de huid wordt gehydrateerd en beschermd tegen schadelijke zonnestralen. Dat is ook wat de L''Oréal Paris Nude Magique BB cream doet, deze hydrateert, beschermt met een SPF 12 (niet bijzonder hoog) en geeft daarnaast de huid een natuurlijke, maar wel zichtbare dekking.
De Nude Magique BB cream is verkrijgbaar in twee varianten, de Fair skin tone en de Medium skin tone, deze BB creams zouden zich moeten aanpassen aan jouw eigen huidskleur en moeten zo een natuurlijk ogend resultaat geven. De Nude Magique BB cream heeft een heel aparte structuur, de basis is lichtgrijzig, heel dun en bevat paarse microlbolletjes met daarin de pigmenten.

links Fair skintone en rechts Medium skintone

Eenmaal op de huid moet je vooral goed smeren/blenden, wees niet te zuinig met de hoeveelheid product, je moet eerder denken aan een normale hoeveelheid voor een creme dan aan een hoeveelheid voor foundation die je normaal gebruikt. De Nude Magique BB cream is naar mijn idee niet zo prettig om te gebruiken zonder dagcreme, die gebruik ik er dan ook "gewoon" onder, misschien is het anders als je een vette huid hebt, maar in mijn geval zou deze dan te stroef en droog worden.

Voorzichtig uitgeveegd, je ziet dat je nog flink moet wrijven
Het eindresultaat na goed inwrijven, links de Fair skin tone en rechts de Medium skin tone

De Nude Magique BB cream laat zich op mijn droge huid goed aanbrengen, maar ik heb er wel mijn normale moisturizer onder aangebracht, dat is wel een must op mijn huid. Het resultaat is eigenlijk best mooi, de BB cream dekt licht tot medium, het verbergt niet alle oneffenheden, maar wel voldoende naar mijn wens. De finish is natuurlijk, licht glanzend maar zeker niet te glanzend, het is voor mij niet nodig om een matterende poeder te gebruiken en dat blijft de hele dag zo. Op de foto hieronder zie het resultaat voor en na de Nude Magique BB cream in de Medium skin tone versie.

De kleur is best donker, zeker omdat ik echt niet zo heel licht van huidskleur ben, ook de Fair skin tone is toch wel aan de donkere kant, zeer waarschijnlijk is dit too much als je heel licht van huidskleur bent. Jammer dus dat er maar twee varianten zijn, wellicht breidt het assortiment zich nog uit?
Al met al vind ik het een leuk product, tegen een redelijke prijs. Het is niet echt een BB cream naar mijn idee, dan had ik toch net iets meer verzorgende eigenschappen verwacht, een betere bescherming tegen de zon  en toch iets meer dekking, maar het is wel een product dat erg geschikt is als je van een natuurlijk resultaat houdt en toch een beetje dekking zoekt.

Na de Nude Magique BB cream heb ik mijn "zondagse" make-up nog even gecompleteerd met een prachtige blush van Tom Ford (Love lust), een eyeliner (Bobbi Brown Caviar Ink), een bronzer (Burberry) en de nieuwste mascara van Bobbi Brown! Easy does it, op zondag!

Ik vind het een product dat eigenlijk voor iedereen wel geschikt is, van jong tot oud, je kunt het nog het beste zien als een getinte dagcreme met een SPF en dat is een product dat iedereen eigenlijk in huis moet hebben, zeker in de zomermaanden. De L''Oréal Paris Nude Magique BB cream kost EUR 13,99 voor een tube van 30 ml en ligt nu in de winkels! 
Wij vinden het natuurlijk heel leuk dat wij 10 exemplaren van de L''Oréal Paris Nude Magique BB cream mogen weggeven aan jullie, we hebben 5 fair skin tone varianten en 5 medium skin tone varianten!

Vertel ons voor vrijdag 20 april 2012 in een comment waarom jij deze BB cream echt moet hebben, zet erbij welke variant voor je geschikt is en wie weet ontvang jij na die datum wel een berichtje dat je een exemplaar hebt gewonnen? Succes!

Deel dit artikel
Back to top