Reviews

Etos - How to shave the oldfashioned way

Ontharen is toch wel een van de meest voorkomende (of eigenlijk terugkomende) beautyklusjes. Er zijn enorm veel manieren om te ontharen zoals epileren, waxen, elektrisch of ‘gewoon’ lekker the old fashioned way: Met een scheermesje!

Ik gebruik eigenlijk al jaren ‘gewone’ scheermesjes om overtollig lichaamshaar te verwijderen. Hoe vaak je wekelijks onthaart dat is volledig afhankelijk van jouw lichaam en de snelheid waarmee jouw haartjes weer verschijnen. Er zijn lucky ladies die maar een keer peer twee weken ‘scheren’, maar ik ken ook dames die iedere ochtend een scheermesje gebruiken. Overigens is het wel zo dat haartjes na gebruik van een scheermesje sneller terugkomen (dus groeien) in vergelijking tot bijvoorbeeld waxen of epileren.

Welke haartjes scheer je wel, en welke haartjes laat je lekker zitten? Ook dit is volledig persoonsafhankelijk. Ik vind het zelf in ieder geval heel fijn om mijn oksels stoppelvrij te houden, mijn benen te scheren en mijn bikinilijn keurig bij te houden. Enfin, ik gebruik twee keer per week een normaal scheersysteem. Momenteel staat het Etos 3 Blads scheersysteem in mijn badkamer en dat bevalt mij prima.


Terug naar het 3 blads scheersysteem (EUR 4,95). Deze heeft een flexibele kop en volgt daardoor de contouren van het lichaam nauwkeurig. Het bijgeleverde systeem zou je in de badkamer op kunnen hangen en bevat een aantal reservemesjes. Ik vind het zelf erg prettig dat het systeem een rubberen grip op het handvat bevat, op deze manier kun je behoorlijk precies werken.
Vergeet vooral niet regelmatig jouw mesje te verwisselen met (passende) navul scheermesjes (4 stuks EUR 6,36). Op deze manier voorkom je wondjes, of een bot mesje waardoor een scheersessie minder prettig zal verlopen. Gebruik niet stiekem het mesje van jouw wederhelft, moeder of zusje, i.v.m. hygiëne. Ik verwissel zelf mijn scheermesje een keer per maand, dan heb ik het mesje gemiddeld zo’n 8 a 10 keer gebruikt.

Ben je een paar dagen op pad en heb je geen zin om een volledig scheersysteem mee te nemen? Dan kun je heel goed kiezen voor een wegwerpmesje. De Etos 2 blads wegwerpmesjes (5 stuks EUR 1,99) kun je na gebruik weggooien maar vergis je niet: Je kunt ze zeker wel vaker dan een keer gebruiken! Vooral heel handig op vakantie, of om een scheermesje bij jouw vriendje in de kast te bewaren.

Ontharen met een scheermesje alleen zou niet zo verstandig (en daarnaast behoorlijk pijnlijk) zijn. Het is heerlijk om een fijne scheergel, schuim of olie te gebruiken. Ik kies zelf meestal voor een gel. De Etos Sensitive Scheergel (EUR 2,69) is lekker betaalbaar en veranderd van een blauw schuim naar een stevige zacht blauwe crème die ook nog eens een fijne licht bloemige geur heeft. Het voordeel van een crème/gel ten opzichte van een schuim vind ik dat je al snel te veel schuim gebruikt waardoor je jouw mesje vaak moet afspoelen en dat de haartjes stiekem blijven zitten waar ze zaten en je alleen maar schuim hebt weggeschoren.
Gebruik een scheerproduct trouwens altijd op een natte huid, dus ook olie. Etos heeft trouwens ook een heerlijke Sensitive scheerolie (EUR 2,89). Deze is zeer zuinig in gebruik en kan uitstekend onder de douche worden gebruikt. Breng het product (net zoals bij een gel, crème of schuim) aan op een natte huid. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig voor een prima resultaat. De formule met honing en amandelolie verzorgt de huid tijdens het scheren en dat kun je natuurlijk een win/win situatie noemen.

Scheren doe je zo:

Voor het gemak zal ik het scheren van benen omschrijven, maar je kunt de methode natuurlijk ook onder jouw oksels of alle andere lichaamsdelen hanteren. 

Maak je benen goed nat en breng vervolgens de scheergel, schuim of olie  aan. Scheer nu jouw benen ‘in banen’ van onder naar boven tegen de haargroeirichting in. Spoel na iedere baan het mesje af onder de warme kraan. Vergeet vooral niet jouw achterbenen mee te nemen en wanneer je ook zichtbare haartjes op je bovenbenen hebt zou je ook deze kunnen verwijderen.

Spoel na het scheren de huid goed schoon met lauw/warm water en smeer jouw benen in met een milde lotion. Let er goed op dat niet iedere lotion geschikt is, fris geschoren benen zijn niet dol op producten waarin parfum verwerkt is en na het scheren van oksels moet je ook echt even geen heftige deodorant gebruiken!

Ik ben eigenlijk best nieuwsgierig op welke manier jullie ontharen? Gebruik je net zoals ik een scheermesje of vind je het prettiger om jouw haartjes te laten waxen? Kun je niet leven zonder epileerapparaat (binnenkort een leuke review hierover!) of laat je alles gewoon lekker zitten waar het zit? Vertel het ons!
  

Deel dit artikel
Back to top