Nieuws

Wendy was één met de natuur bij Yves Rocher's La Grée des Landes

Vorige week was ik op uitnodiging van Yves Rocher te gast in La Gacilly, Frankrijk. Deze plaats is erg bekend geworden dankzij Yves Rocher die hier niet alleen geboren werd en er zijn cosmeticabedrijf stichtte, maar ook zorgde voor werkvoorziening voor zijn dorpsgenoten. In La Gacilly ligt sinds 2009 ook een een prachtig Eco Hotel genaamd La Grée des Landes.
Yves Rocher is een begrip in Frankrijk. Helaas overleed deze bijzondere man in 2009 maar zijn erfgoed is ‘larger than life’. Yves Rocher heeft enorm veel betekend voor Frankrijk als grondlegger van plantaardige cosmetica en was in La Gacilly zelfs burgemeester van 1962 tot 2008.

La Grée des Landes is een uniek hotel op een prachtige locatie. Zo’n anderhalf uur rijden vanaf Nantes ligt het eco hotel op een beschermd natuurgebied van ongeveer 10 hectare. In dit hotel vind je naast een heerlijke spa ook 29 kamers, een restaurant en conferentiezalen.

Wanneer je bij La Grée des Landes arriveert lijkt het wel alsof de wereld stil staat. Wat nou artikelen afmaken, kinderen uit school halen of balletles? Ontspannen .. en een zijn met de natuur, dat zijn hier de sleutelwoorden. Tijdens de rondleiding door het hotel ben ik enorm onder de indruk. Werkelijk alles is hier milieutechnisch verantwoord. Iedere keer als ik denk dat het niet groener kan dan is daar die overtreffende trap.

Zo zijn de kamers voorzien van een plantendak. In de zomer beschermen deze planten tegen de zonnestralen en ’s winters beperken ze het warmteverlies. De bioklimatologische architectuur zorgt ervoor dat er in de panelen zonnestraling wordt verzamelt, om deze vervolgens op te slaan en te verspreiden. Uren kan ik doorgaan over de interessante groene snufjes! Ik kan het bijvoorbeeld niet laten om te vertellen dat al het water het hotel gefilterd verlaat en dat het zwembadwater wordt gebruikt als doorspoelwater voor de toiletten!

Enfin, de kamers in La Grée des Landes zijn comfortabel, prachtig en absoluut  in harmonie met de natuurlije sfeer van het hotel. Zo heeft iedere kamer een magnifiek uitzicht waarvan je zelfs vanuit de badkamer kunt genieten. Uiteraard is er voor de aankleding van de kamers gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, van het hout op de vloer tot en de mooie taupe kleurige verf die de muren siert.La Gacilly is prikkelend en aan de andere kant bijzonder rustgevend. Hier arriveer je om bij te komen van een hectische periode, heerlijk te eten en te genieten van de natuur. Dit alles is natuurlijk niet compleet zonder de bijzonder fijne spa die je in het hart van het hotel terug kunt vinden. Hier kun je een allerhande aan ontspannende gezicht- en lichaamsbehandelingen ondergaan waarbij de heerlijke producten van Yves Rocher worden gebruikt. Onthaasten to the max!

Meer informatie over het bijzondere La Grée des Landes Eco/spa hotel vind je hier. Ik vond het heerlijk om zoveel meer te lezen, horen en ervaren op het gebied van groene cosmetica maar ook zeker op het gebied van groene milieutechnische aspecten. Momenteel ben ik een aantal zeer interessante producten aan het testen waarover jullie binnenkort meer zullen horen. Yves Rocher leeft!

Deel dit artikel
Back to top