Reviews

Zomergeuren deel 1 - Escada, Jil Sander, Clinique, Polo, Rem en CK One

Kom op zeg....eindigde april zo prachtig en zonnig, begint mei weer net zo troosteloos, tijd voor een zomers artikel zou ik zo zeggen! Wij halen de zon simpelweg in huis door die lekker op te sprayen. Of je nu ruikt naar een lekkere sorbet, een tropische cocktail of een bloeiende bloemenveldje....met deze zomerse parfums gaat het zeker lukken met het zomergevoel!

Eerlijk is eerlijk, ik heb de bovenstaande geuren puur om hun uiterlijk gekozen, maar gek genoeg passen ze eigenlijk heel goed bij elkaar qua geur en dat is natuurlijk niet zo gek. De verschillende merken denken natuurlijk heel goed na over hun (zomer)geuren en de verpakkingen, die moeten goed met elkaar matchen en direct duidelijk maken welke soort geur er in zo''n flacon zit. Geel, roze, oranje, liefst nog met een zomerse touch zoals een visje, polopaard (?) of een goed gekozen naam en de zomergeur van het jaar is er klaar voor! Maar natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de inhoud....toch?

Escada Rockin'' Rio EUR 52,15 (50 ml eau de toilette)
Tropisch, zomers, fruitig en vrolijk - vier woorden die deze zomergeur van Escada het best omschrijven. I.v.m. de 20e verjaardag van de Escada zomergeuren brengt Escada dit jaar 3 van haar bestsellers uit, deze komt uit 2005. Mandarijn, kokosnoot, ananas en papaya zijn de topnoten die je direct naar het sprayen ruikt, kun je je de fijne fruitige cocktail er al bijdenken? Het hart van de geur is zoet, met geurnoten van perzik en suikerspin, gelukkig zorgt de sandelhout en musk voor een poederige basis, waardoor het extreem zoete mooi afzwakt en er vooral een fruitige touch overblijft. Probeer zeker ook de andere twee Escada zomergeuren Island Kiss en Sexy Graffiti eens uit als je toch in de winkel bent!

CK One Summer (voor hem & haar) EUR 43,00 (100 ml eau de toilette)
Houden zowel jij als jouw partner wel van een zomergeur, maar vind je het niet nodig om elk een "eigen" geurtje aan te schaffen dan ben je bij CK One aan het goede adres! De versie van dit jaar is heerlijk, maar ik ben bevooroordeeld, weet je waarom? Misschien kun je het raden als ik vertel dat ik gek ben op Mojito''s. De geur opent met citrusnoten zoals bergamot, limoen en combineert deze met komkommer en munt, ruik ik daar een mojito? Zo heerlijk en zomers, zonder al te veel aquanoten, waar ik (zoals ik al eerder vertelde) geen fan van ben! Wel ruik ik groene appel, lotusbloem en kruidige rozemarijn terug in het hart, hierdoor wordt de geur iets pittiger en zeker niet bloemig. Op deze manier blijft de geur zowel goed te dragen door mannen en vrouwen, niet alleen handig natuurlijk maar ook gewoon leuk om te doen als stel! Fan van mojito''s? Dan moet je deze geur zeker gaan proberen!

Crazy Rem EUR 48,00 (50 ml eau de toilette)
Kokosnoot...dat was het eerste dat in mij opkwam toen ik deze geur rook, maar bij nader onderzoek bleek dat helemaal niet te kloppen. Het is een combinatie van romige, maar niet zoete vanille en sandelhout die de stevige basis van dit tropische parfum vormen. De topnoten van bergamot en roze peper zijn slechts op de achtergrond vaag herkenbaar, maar geven de geur wel een frissere opening. De TuberoosMonoï uit Haïti en de Ylang-Ylang zorgen in het hart voor een tropsiche touch, maar de geur blijft vooral zacht houtachtig en daardoor heel bijzonder. Houtachtige parfums voor vrouwen zijn zeldzaam maar wel erg fijn, ze zijn zachter dan hun mannelijke tegenhangers en zijn zowel stoer als comfortabel tegelijk, gecombineerd met tropsiche geurnoten geven ze je het gevoel alsof je rondloopt in een warm, tropische bos. Crazy Rem is echt heel speciaal, een geur dit je moet ruiken om deze helemaal te kunnen waarderen!

Jil Sander Sun Sorbet EUR 46,00 (100 ml eau de toilette)
Zou deze nieuwe versie van de legendarische Jil Sander Sun het orgineel kunnen verslaan? Vast niet, Sun is al zo lang de ultieme zomergeur voor veel vrouwen, maar toch heeft Sun echt wel concurrentie. Sun Sorbet us fris, fruitig en zomers, nog steeds herkenbaar als een "Sun" geur door de bekende ingrediënten als jasmijn, vanille en sandelhout, maar minder complex en daardoor misschien wel fijner? Het blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar dat de rode bessen en jasmijn een fijne combinatie zijn, valt moeilijk te ontkennen. Ondanks dat de geur licht en fruitig ruikt, blijft de geur zeer lang aanwezig, iets wat niet bij iedere zomerse geur het geval is, zeker een aanrader!

Clinique Happy in Bloom EUR 39,00 (50 ml eau de toilette, exclusief bij Pour Vous Parfumerie)
Een bloementuin die in bloei staat, vol mooie gele freesia''s, mimosa, lelietjes-van-dalen, de geur opent zowel fris als lichtzoet, door de groene & fruitige noten waar vooral de pruim goed te ruiken is. In de topnoten ruik je ook lichte "aquanoten", typisch zomers natuurlijk, maar persoonlijk bij mij geen favoriet. Gelukkig overheersen synthetische noten niet en ruik je vooral de mooie bloemen in de geur, na een tijdje volgt de zachte basis van amber en hout, niet heel opvallend, maar wel een mooie afronding.

Ralph Lauren The big pony collection #3 EUR 54,10 (50 ml eau de toilette)
Na de bekende mannengeuren van Ralph Lauren is het dan eindelijk tijd geworden voor een collectie damesgeuren. Er zijn maar liefst 4 geuren uitgekomen, elk met een eigen uitgesproken karakter, die zeker ook wordt weergegeven door het design van de flacon. Nr. 3 is een geur voor de vrijgevochten, ietwat rebelse dame uit de Ralph Lauren wereld. De frisse gele flacon geeft de geur goed weer, deze is nl. fris en fruitg, peer en mimosa zijn duidelijk aanwezig en eerlijk gezegd vind ik het niet bepaald een rebelse geur? Ik ruik eigenlijk perenijsjes en op de huid komt vooral de mimosa goed naar voren, wat is dat toch een fijne geur! Kennen jullie de schattige bloemetjes? Je zou er je hele huis mee vol willen zetten, zo heerlijk! Big Pony nummer 3 is een moeilijk te omschrijven geur, met fris en fruitig ben je er echt niet, maar als je houdt van de geur van sappige peren, bloeiende mimosa en een zachte basis van vanille en musk, dan zul je zeker enthousiast worden! Geen typische zomergeur overigens, maar gewoon het hele jaar door fijn!

Binnenkort hebben we nog meer fijne zomergeuren voor jullie, we houden ons natuurlijk altijd aanbevolen voor jullie tips! Heb je zo''n typische zomergeur, laat het ons dan zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top