Algemeen

Lush: Miranda zeep voor het goede doel

Lush zet vanaf heden tot 17 juli de Miranda zeep in voor het goede doel. De volledige opbrengst van de verkoop van deze zeep gaat naar de stichting Primates Helping Primates. Hiermee ondersteunt Lush ondermeer de kleine orang-oetan Ruthie in het opvangcentrum Nyaru Menteng. Ruthie en haar soortgenoten worden met uitsterven bedreigd. Belangrijkste oorzaak? De palmolie industrie. Palmolie is een plantaardige olie die gewonnen wordt uit de vrucht van de oliepalm. Het bevat een hoog percentage verzadigd vet en wordt daarom in ontzettend veel producten gebruikt. Van brood en chips tot zeep en brandstof, 1 op de 10 producten in de supermarkt bevat palmolie. Om aan de vraag van al die palmolie te kunnen voldoen, moet het tropisch regenwoud van Maleisië en Indonesië plaatsmaken voor grote palmolie plantages. Deze verwoesting neemt zulke dramatische vormen aan, dat binnen 15 jaar 98% van het regenwoud in deze landen verdwenen zal zijn. En met het regenwoud verdwijnt ook onder andere de orang-oetan. De aap is inmiddels 90% van zijn leefgebied en sterft binnen 10 jaar uit als we niets doen.

Lush helpt op maarliefst twee manieren. Ongeveer 6% van de totale palmolieproductie wordt gebruikt in de zeepindustrie. Palmolie maakt namelijk een prima basis voor zeep. Samen met zeepproducent Kay’s Limited maakte Lush als eerste cosmeticabedrijf een zeepbasis die geen palmolie bevat. In alle vestigingen wereldwijd vind je nu zepen met een basis van onder andere zonnebloemolie en kokosolie. Hiermee brengen ze het verbruik terug met 250.000 kilo per jaar. Daarnaast ondersteund Lush in alle Nederlandse vestigingen (inclusief Antwerpen) op dit moment Primates Helping Primates. Een organisatie die zich inzet voor de opvang van orang-oetans. In Nyaru Menteng zitten op dit moment 700 apen in opvang, waaronder veel baby’s die getuige waren van de afslachting van hun familie. Daarnaast wordt er gewerkt aan bescherming van het nog bestaande regenwoud. In alle vestigingen vind je op dit moment informatie over Primates Helping Primates en kun je zelf een aapje adopteren.

De Miranda zeep is een heerlijke fruitige en romige Lush zeep vol verse kiwi’s, en met deze actie is het natuurlijk nog veel leuker om eens een stukje aan te gaan schaffen! Op 11 juli aanstaande kun je van 12.00 – 16.00 uur zelf je handen aftrekken van palmolie. In alle Lushvestigingen kun je dan deze actie steunen door een handafdruk met groene verf op het etalageraam te plaatsen. Daarna kun je even lekker je handen wassen met een van de Lush zepen met de nieuwe zeepbasis en krijg een gratis zeeptester naar keuze! De Miranda zeep is verkrijgbaar voor EURO 4,75 per 100 gram. Ik ben ervan overtuigd dat jullie Primates Helping Primates samen met Lush een warm hart toedragen, dus maak een statement en bezoek op die dag een Lush winkel om je handafdruk achter te laten. Mocht je niet in de gelegendheid zijn op 11 juli dan kun je tot en met 19 juli in de winkel terecht voor een lekker stukje Miranda zeep en gaat jouw aankoopbedrag (voor de Miranda zeep) ook naar Primates Helping Primates! Bijdrage van Wenvers

Deel dit artikel
Back to top