Nieuws

Nieuw in Nederland - Etat Pur! betaalbare huidverzorging voor iedereen

Vandaag verwelkomen wij Etat Pur in Nederland. Dit leuke Franse merk is een zusje van Institut Esthederm en Bioderma, sterker nog.. de producten worden in dezelfde laboratoria ontwikkeld en in dezelfde fabriek geproduceerd. Etat Pur werd nog geen jaar geleden in Frankrijk (Aux en Provence) geïntroduceerd en heeft de ambitie om ook ons koude kikkerlandje te voorzien van mooie skincare producten.

Het Etat Pur gezichtsverzorging assortiment bevat in grote lijnen twee groepen producten. Allereerst de
Pure Actieve stoffen (A+) en daarnaast de Biomimetische (cosmetische producten met hoge tolerantie factor) skincare producten (+B) die je alleen of samen de A+ producten kunt gebruiken. Het komt erop neer dat je aan de hand van jouw huidtype, levensstijl, huidproblemen etc. een persoonlijk huidverzorgingsplan op kunt stellen met in de hoofdrol de producten van Etat Pur.Even uitleggen:

De Pure actieve stoffen (A+) zijn gerichte behandelingen voor huidproblemen, voor een werking waar en wanneer dat nodig is. Dit kunnen zeer uiteenlopende huidproblemen zijn, van rimpeltjes tot een verslapte huid, overgevoeligheid, kringen, puistjes, enfin.. Iedere Pure Actieve stof is geconcentreerd in de efficiënte dosis en kan naast de reguliere skincare (+B) producten worden gebruikt. Overigens breng je de Pure actieve stoffen aan voordat je de reguliere skincare producten gaat gebruiken.

Biomimetische skincare producten (+B) zijn de basisproducten die je gebruikt als dagelijkse verzorging van de huid. Het assortiment bevat meer dan 40 hygiëne en skincare producten die ook geschikt zijn voor de gevoelige huid. Denk hierbij aan reinigingsproducten, moisturizers en oogcrème
.
De producten van Etat Pur vind je niet in de parfumerie of apotheek, wel kun je alle producten aanschaffen in de Nederlandse online shop. Etat Pur heeft deze manier van verkoop gekozen om de beste prestatie-prijsverhouding te kunnen bieden. Zij verbannen onnodige kosten door te beginnen met een directe distributie via Internet, waarmee de opstapeling van marges bij iedere tussenstap vermeden wordt (die kunnen oplopen tot 50% van de verkoopprijs in het huidige wereldwijde distributiesysteem). Verder maakt Etat Pur geen gebruik van onnodige of luxe verpakkingen en grote reclamecampagnes. Op deze manier profiteren jij en ik van kwalitatief goede producten voor een geweldige prijs! Zo vind je al Pure active stoffen vanaf EUR 8,60!

Waarom ben ik nu zo enthousiast? Dat zal ik je uitleggen. Allereerst denk ik dat dit concept zo sterk is omdat het aansluit bij de behoeften van iedere huid. Het is simpelweg bijna onmogelijk om jaar in, jaar uit dezelfde verzorgingsproducten te gebruiken. Niet alleen veranderd je huid, deze zal in de zomer misschien minder droog zijn, of kan in de winter een extraatje gebruiken. Het Etat Pur concept zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor standaard gezichtsverzorgingsproducten die je kunt blijven ‘costumizen’ met de pure actieve stoffen die je op dat moment nodig hebt. Briljant!

Natuurlijk vragen jullie je af hoe je uit al die producten kunt kiezen voor de juiste exemplaren die geschikt zijn voor jouw huid en behoeften. Simpel! Op de website vind je een vragenlijstje dat je in kunt vullen binnen twee minuten. Hier meld je onder andere jouw leeftijd, huidtype, huidskleur maar kun je ook specifieke huidproblemen ‘aanvinken’. Het systeem zal aan de hand van jouw antwoorden een selectie maken van producten die op dat moment het beste passen bij de behoeften van jouw huid. Nogmaals: dit kan heel goed per seizoen of periode verschillen.

Zoals ik al even meldde is de webwinkel van Etat Pur inmiddels online en kun je meteen beginnen met bestellen. Overigens kun je hier enorm veel informatie over de specifieke producten en ingrediënten vinden. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken en voor de producten kiezen die het beste bij jou passen. Een eerste bestelling in de winkel zal trouwens gratis worden geleverd.

Binnenkort meer informatie over de Etat Pur produccten die ik ga testen!

Deel dit artikel
Back to top