Nieuws

Sunday question - weet je welk huidtype je echt hebt?

Gisteren ben ik begonnen in het Huidboek van Jetske Ultee, een boek vol fijne tips en wetenswaardigheden over de huid. Het is een intrigerend boek, dat zoveel goede informatie bevat in duidelijke taal waar echt iedereen iets aan heeft. Binnenkort zal ik het boek eens reviewen, vandaag wil ik eens iets aan jullie vragen over jullie huid. Weet jij eigenlijk welk huidtype je echt hebt? Volgens een Amerikaans onderzoek schat maar liefst 80 % van de mensen hun huidtype verkeerd in en dat heeft vervelende gevolgen!

Als je niet weet welk huidtype je hebt, dan is het natuurlijk erg lastig om goede producten te vinden om de huid te verzorgen met alle, nare, gevolgen van dien. Volgens Jetske worden veel van de huidproblemen die vrouwen hebben veroorzaakt door het verkeerde gebruik van cosmetica, let op : het verkeerde gebruik van cosmetica, niet het gebruik van cosmetica!

Ik heb die ervaring eerlijk gezegd ook, wij hebben in de afgelopen jaren heel veel vragen gekregen in de zondagse vragenrubriek en het valt mij telkens weer op dat er zo vaak foute producten worden gebruikt. Het gaat dan niet om producten die kwalitatief niet goed zijn, maar het gaat bijvoorbeeld om iemand die "klaagt" over een vette, glimmende huid terwijl ze die eigenlijk helemaal niet heeft, maar die wordt veroorzaakt door de heftige reiniger die ze dagelijks twee keer gebruikt. Om maar een voorbeeld te noemen.

Weten jullie ook dat een huidtype in de loop der jaren kan veranderen? Onder invloed van hormonen kan de vette huid die je eerst had best veranderen in een droge, gevoeige huid. Naast het huidtype is het natuurlijk ook zaak om te letten op de conditie van de huid, die kan zelfs per seizoen, maand, week of dag veranderen bijvoorbeeld onder invloed van medicijnen, hormonen, warmte, koude of omstandigheden van buitenaf.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en willen jullie eventueel ook helpen bij het bepalen van jullie huidtype, voor zover dit kan vanaf een afstandje natuurlijk. Zeker als je twijfelt of jij wel de goede huidverzorgingsroutine gebruikt, is het misschien wel handig om te weten. 
Willen jullie de onderstaande vragen voor ons beantwoorden:

  • hoe oud ben je?
  • hoe zou je jouw huid omschrijven?
  • heb je huidproblemen? Beschrijf die zo duidelijk mogelijk
  • welke producten gebruik je om jouw huid te reinigen? Liefst zo specifiek mogelijk inclusief productnaam
  • welke producten gebruik je om jouw gezicht te beschermen/hydrateren? Ook weer zo specifiek mogelijk
  • wat zou je willen veranderen aan jouw huid?
  • welk huidtype heb je volgens jou?
Een hele lijst vragen, maar om een goed inzicht te krijgen zouden wij het erg leuk vinden als jullie deze vragen willen beantwoorden, ook al laat je normaal geen comment achter, dan vragen we je het nu wel een keer te doen! Zou echt geweldig zijn, alvast bedankt! Dr. Jetske''s Huidboek kost EUR 24,95 en kun je bestellen via www.huidboek.nl

P.S. kleine tip : heel binnenkort houden we een geweldige winactie op Beautyscene.nl waarbij er geweldige prijzen te winnen zijn voor echte trouwe lezers van Beautyscene.nl. Ben jij zo''n trouwe lezer? Laat dan vooral een comment achter bij onze artikelen van deze (en volgende) week om meer kans te maken, leren we jullie ook beter kennen!
Deel dit artikel
Back to top