Blogs & Editorial

Lianne's beauty-ontdekkingen van april 2012

Het is weer het einde van de maand, dus dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van mijn beauty-ontdekkingen! In april ontdekte ik een fijne eco bath&body lijn die gewoon bij de drogisterij te koop is. Verder ging ik aan de slag met een DIY beautyplank en droeg ik veel oranje oogschaduw – en niet alleen op Koninginnedag…

Mijn eerste ontdekking van deze maand was de Pure & White Lavender & Rosemary lijn van Greenland. Ik ben dol op lavendel omdat het zo rustgevend is, heerlijk als je graag ’s avonds doucht zoals ik! Dat de ingrediënten vrijwel allemaal natuurlijk zijn is een groot pluspunt. Verder is het goed voor je huid en heel betaalbaar, je kunt deze producten o.a. vinden bij de Etos, V&D en DA drogist. Oftewel: ik ben fan!

Ik heb zelf de bodylotion (EUR 11,95), bodyscrub (EUR 10,95) en handcrème (EUR 10,95) uit deze lijn. Deze hebben allemaal een Eco-certificaat, net als de andere producten van Greenland. Dit betekent dat de producten vrijwel helemaal organisch zijn en dus bomvol zitten met ingrediënten die regelrecht uit de natuur komen. En dat ruik je!

Van boven naar beneden: handcrème, scrub en bodylotion
 

Ik gebruik deze lijn nu een tijdje en vooral de bodylotion is een echte favoriet. Doordat er een mix is van douche- en huidverzorgingsproducten kun je de geur heel goed in lagen opbouwen, en blijft de geur de hele dag hangen. Ik gebruik de producten dan ook het liefst achter elkaar, met als resultaat een zachte, heerlijk geurende huid. Hmm, zo lekker! 

Mijn tweede ontdekking grenst aan pure noodzaak. Menig beautyliefhebber zal het herkennen: op een gegeven moment stapelt je liefhebberij zich op in de badkamer, je bureau, de boekenkast en ga zo maar door. Soms tot frustratie van de rest van het gezin, die de slag om de badkamerruimte duidelijk heeft verloren.

Gelukkig heb ik nu een leuke oplossing: de beautyplank! Zelf ben ik dit weekend aan de slag gegaan en heb ik twee extra planken aan de muur geschroefd. Of nouja, eigenlijk deed mijn vader dat, maar ik heb wel heel erg geholpen natuurlijk. ;-) Vervolgens heb ik allerlei leuke tasjes, potjes en beautyproducten verzameld en die neergezet. Zo simpel, maar zo leuk!
Nog een pluspunt is dat je hier ontzettend veel kwijt kunt. Zo heb ik een tasje vol met verpakkingen die ik niet weg wil gooien, een tasje met cadeaubonnen en heb ik twee potjes vol met parfum- en andere cosmeticamonsters. Ook rondzwervende nagellakjes en parfumflesjes hebben een plekje op mijn plank. Kortom, mijn kamer is weer opgeruimd en is ook nog eens ontzettend hip! En het is echt leuk om te doen, dus mocht je je vervelen in de meivakantie…

Tot slot, een onverwachte beauty-ontdekking. Een maand geleden had ik nooit verwacht dat ik dit zo zeggen, maar het is echt zo: ik ben gek op oranje oogschaduw. Peachy lippen en wangen zijn al langer een trend, maar oranje op je ogen blijft nog een beetje ongewoon. Toch nam ik laatst bij Inglot wat oranje, goud en bronstinten mee, nadat ik had gezien hoe gaaf het stond. Zeker bij blauwe ogen is het echt een aanrader; je ogen vallen een heel kleine lichte oranje glans al extra op!
 Dit is een ooglook die ik sinds kort ontzettend vaak draag. Zoals je ziet is het vrij subtiel en dus heel draagbaar – je hoeft echt niet te wachten met oranje oogschaduw tot het Nederlands elftal weer eens speelt. Zeker als je het mixt met een bruinige basis geeft het een heel mooi effect, nog een tikje meer oranje dan in het echt dan op de foto.

De oogschaduws van Inglot die ik hier heb gebruikt zijn (van donker naar licht) Pearl 605, AMC Shine 10 en AMC Shine 9. Ik betaalde voor dit pallet trouwens 20 euro, wat meevalt als je bedenkt dat de kwaliteit vergelijkbaar is met oogschaduws van MAC! Enne, vandaag kun je natuurlijk gewoon helemaal losgaan met oranje. Vergeet subtiel, vergeet draagbaar, met Koninginnedag kun je gewoon helemaal los met make-up!

Dit waren ze weer: mijn beauty-ontdekkingen van deze maand. Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie ontdekkingen! Misschien heb je wel inspiratie gekregen voor een eigen beautyplank? Of ben je nog in Koninginnedag sferen? Laat jouw aanrader zeker even achter, wie weet kan ik deze zelf uitproberen en zie je deze binnenkort terugkomen!

Deel dit artikel
Back to top