Nieuws

The Twilight Saga met Essence - review & swatches van Breaking Dawn Part 2

Twilight fans, zijn jullie er klaar voor? Echte kenners weten al lang dat vampiers onwaarschijnlijk mooi zijn, maar ook wij stervelingen kunnen er zo uit zien - met de nieuwste collectie van Essence! Breaking Dawn Part 2 neemt ons mee naar de ontknoping van de Twilight Saga. Hoe het afloopt kan ik jullie niet verklappen, maar ik heb natuurlijk wel een review, swatches en een look!

De langverwachte Twilight collectie is heel uitgebreid en bevat volgens Essence alles voor een echte vampierlook. Dat niet alleen, zelf vind ik er ook hele leuke dingen bij zitten voor de feestdagen! De gouden glans en donkere shimmer komt in de hele collectie terug, maar is het meest opvallend bij de Loose Pigments (EUR 2,59). Misschien ken je deze al wel, Loose Pigments zijn losse pigmenten die je als oogschaduw kunt gebruiken, maar ook in een lipgloss of nagellak kunt verwerken. Speciaal voor deze collectie zijn er vier nieuwe kleuren, met veel glitter en een metallic finish.


droog-nat: 01 Jacob''s protection, 02 Alice had a vision - again, 03 A piece of forever en 04 Edward''s love
Je kunt de Loose Pigments droog gebruiken of met wat mixing medium, maar wat water volstaat ook. Dat maakt zeker verschil voor de swatches, zoals je kunt zien! De pigmenten hebben een mooie metallic glans en zorgen zeker voor een opvallende ooglook, al moet je wel een beetje geduld hebben als je die met deze losse oogschaduws wilt maken. Jacob''s protection springt er echt uit, de laatste twee pigments zijn helaas wat transparanter, maar wel weer heel mooi in combinatie met een dekkende oogschaduw. Een Twilight ooglook maak je af met de Liquid Glitter Eyeliners, die er in twee shimmery kleuren zijn. 


01 Alice had a vision - again (boven) en 02 Jacob''s protection (onder)

Zoals je ziet komen deze eyeliners het beste tot hun recht wanneer je ze aanbrengt over een zwarte basis, zoals ik aan de linkerkant gedaan heb. Alice had a Vision - Again is een diep donkerpaarse kleur, Jacob''s Protection is donkerblauw. Zelf vind ik het een heel leuk effect geven, zeker in combinatie met de Loose Pigments. Bij zo''n opvallende ooglook past een stralende huid, daar zorgen de Blush en Shimmer Powder wel voor!


Renesmee Red Blush, Shimmer Powder Bella''s Secret, allebei

Vooral het Shimmer Powder (EUR 2,99) is favoriet, hoewel deze op het eerste gezicht erg dekkend is. Dat zorgt er wel voor dat je het geweldig kan mengen met andere blushes, zoals Renesmee Red (EUR 2,89). Deze is heel gepigmenteerd en moet je dus voorzichtig aanbrengen, ik ben erg enthousiast over de combinatie van die twee! De kleuren van deze blush en highlighter matchen perfect met de lipproducten, die ook een mooie shimmer en gouden glans hebben.

Het meest opvallende lipproduct is de gouden Lipstick (EUR 2,59), A Piece of Forever. Zelf vind ik de lipsticks van Essence altijd erg fijn, ze voelen zacht en romig aan en hydrateren je lippen, eigenlijk is het net alsof je een lippenbalsem draagt. Over de Lipgloss (EUR 1,99) ben ik iets minder enthousiast; deze zijn heel vloeibaar waardoor ze snel in de plooien van je lippen trekken, en het lastig is om ze egaal aan te brengen. Verwacht dus geen felrode Renesmee Red of dieppaarse Alice had a Vision - Again, maar meer een subtiele kleur met een lichte shimmer. 

Linksboven: Renesmee Red, rechtsboven: Renesmee Red met gouden pigments, linksonder: Alice had a Vision - Again, Rechtsonder: A Piece of Forever
 
Het leuke van deze producten is dat je er heerlijk mee kan experimenteren, zo heb ik zelf het gouden Loose Pigment toegevoegd aan de Renesmee Red gloss. De lipstick is zoals je ziet vrij subtiel, maar in het echt ontettend mooi! Met deze collectie moest natuurlijk een echte Twilight look gemaakt worden... 

Ik draag op deze foto eigenlijk de hele collectie, met een mix van de verschillende Loose Pigments en de donkerblauwe eyeliner. De gouden glans van de shimmer powder komt terug in de rode Renesmee Red gloss, en een beetje mascara maakt een Twilight look bijna helemaal af - maar vergeet je Twilight nagellak niet!

De lakjes (EUR 1,99) zijn er in vier kleuren die perfect aansluiten op de rest van de collectie. Alle lakjes dekken goed en zijn van fijne kwaliteit. Opnieuw is het de shimmer die de show steelt, dat kun je goed zien op Wendy''s nagels!

A Piece Of Forever
Dit gouden lakje dekt perfect in twee laagjes. Doordat hij zo snel droogt is het wel oppassen voor een streperig effect, maar dit is makkelijk op te lossen met een topcoat.

Alice Had A Vision - Again
Als fan van Alice moest dit lakje wel mijn favoriet zijn, en met de diep blauwpaarse shimmers kan dat ook niet anders. Ook Jacob en Edward hebben een eigen lakje, voor welke knapperd - uh, lakje bedoel ik - kiezen jullie?
Jacob''s Protection

Edward''s Love
Ook deze lakjes dekken volledig in twee laagjes, de prachtige shimmers zijn zeker een blikvanger. De kans is groot dat deze lakjes net zo populair zullen zijn als Bella, Jacob en Edward, dus wees er snel bij!

De Essence Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2 collectie ligt nu in de schappen bij het Kruidvat. Voor de film moet je nog een paar daagjes geduld hebben, 14 november is het zover! Wat zijn jullie favorieten?
Deel dit artikel
Back to top