Reviews

Collistar Bronze Look - foto's, swatches en review

Bronzer is een product dat ik het hele jaar door gebruik, toch is het een product dat echt geassocieerd wordt met de zomer. In de zomer brengen veel merken ook een collectie uit waarbij een "bronzy, glowy look" het uitgangspunt is. Collistar, de nummer 1 make-up merk in de Italiaanse parfumerie, gaat ook voor een Bronze look, waarbij ze die combineren met behoorlijke glitters. Strass eyeshadows en strass nagellakjes, helemaal passend bij echt mooi zomerweer...heb jij er al zin in?

In de Bronze Look collectie staat de bronzer centraal, maar de nieuwe 3D bronzer is wat mij betreft niet het sterproduct van deze collectie, dat zijn toch echt de nagellakjes met ladingen vol glitters en fijne knalkleuren! De bronzer is zeker niet slecht, de bronzer is zelfs erg fijn door de gel-achtige poeder die op de huid een echt mooie glans geeft zonder glitters. Maar kijk vooral even verder voor de foto''s, swatches en een korte review.

Collistar 3D bronzing powder in de kleuren Honey, Biscuit, Cinnamon en Cocoa EUR 33,35

Cinnamon


De 3D bronzer heeft een zeer lichte, gelachtige structuur die eenmaal op de huid aangebracht verandert in een poeder, dat je prima kunt verdelen. Ik heb de bronzer met een schuine blushkwast aangebracht, dat gaf het mooiste resultaat, kies dus liever niet voor een te grote kwast. Doordat er geen glitters in de bronzer zitten kun je deze ook goed gebruiken om te shapen en zo het gezicht wat meer vorm te geven. De houdbaarheid is heel goed, zelfs in warm weer blijft de 3D bronzer goed op zijn plaats en de glow is echt prachtig!

Collistar Professional eye liner in Metallic gold & Glitter gold EUR 22,60



Metallic gold & Glitter gold

De eyeliner in Metallic gold is echt erg mooi, de kleur is meer brons of koper dan goud en daar hou ik wel van. De eyeliner zijn vloeibaar en hebben een dun kwastje in de dop, waarmee je de eyeliner goed kunt aanbrengen, mits je een beetje geoefend bent. De Metallic gold is dekkend in één streek, de Glitter gold heeft een meer transparant effect. Daar is niets mis mee, want zo kun je deze juist leuk combineren met een donkere eyeliner of oogpotlood als basis, het geeft jouw oogmake-up direct een feestelijke look.
De eyeliners zijn niet waterproof, maar houden wel prima op het oog, lopen niet uit en geven ook niet af, prima eyeliners als je goed overweg kunt met de formule.

Collistar Jewel eye shadow strass effect in Copper & gold EUR 17,60 (limited edition)


Copper & Gold

De Jewel eye shadow met strass effect zijn vloeibare oogschaduws in een tube met een lichte pigmentatie en mooie, fijne glitters. De substantie is vrij vloeibaar, je hebt maar weinig nodig om wat kleur en veel glitters op de ogen aan te brengen. Ik ben zelf geen groot fan van vloeibare oogschaduws, maar in de zomer geven ze toch wel een leuk effect. Als je op vakantie bent of lekker op het strand ligt, dan past een volledige oogmake-up look niet altijd zo goed, maar een klein beetje glans op de ogen vind ik toch wel heel leuk.

Op de foto hieronder heb ik een klein beetje van de Gold aangebracht op mijn ooglid, door het voorzichtig te deppen en iets uit te vagen ziet het er best leuk uit. Verwacht echter geen knalkleuren en de kleuren mengen is ook niet heel prettig om te doen, maar als je van dit effect houdt zijn het prima producten om te gebruiken. De Jewel eye shadows blijven best goed zitten, ze kruipen bij mij niet in de lijntjes en dat is natuurlijk fijn.

Jewel eye shadow Gold & 3D bronzing powder Cinnamon
Collistar Glossy Balm SPF 15 in Caramel & Peach EUR 18,10

Caramel & Peach

23 Caramel

24 Peach
De Glossy Balms zijn transparante lipglosses in een tube die weinig kleur afgeven, maar wel prettig aanvoelen op de lippen en ook beschermen tegen de zon (SPF15). De Glossy Balms kun je direct op de lippen aanbrengen door het tuitje op de tube, uitvegen gaat het fijnste met mijn vingers. De Glossy Balms ruiken zoet, een tikje snoeperig en misschien zelfs wel een beetje naar caramel, de houdbaarheid is eigenlijk wel goed!
Collistar Jewel nail lacquer strass effect in Aquamarine strass, Platinum strass & Fuchsia strass EUR 7,15
v.l.n.r. Platinum strass, Aquamarine strass & Fuchsia strass

Aquamarine strass

Platinum strass

Fuchsia strass

Helemaal verliefd ben ik op de drie nagellakjes uit deze collectie, wat een hoeveelheid glitters en kleur!!!! Op de foto hierboven draag ik twee laagjes van de nagellakjes, de dekking is dus prima, evenals de pigmentatie. Fuchsia Strass lijkt als twee druppels water op Scorching Haute van MAC, wat een toeval, dat is wel een geweldige kleur. De nagellak is vrij dik, natuurlijk door de zeer grote concentratie fijne glitters in de lak. Hierdoor hechten de lakjes minder goed aan de topjes van de nagels, op de close-up foto''s zie je dat wel maar in het echt is dat eigenlijk amper te zien. De nagellakjes hebben we een nadeel....ze zijn nl. heel, heel erg lastig te verwijderen, ook weer door de fijne glitters. Heb vooral veel geduld en voldoende nagellakremover en watjes, dan komt het na een paar minuutjes vast weer goed! Oh ja, het voordeel is weer dat de houdbaarheid heel goed is....ze blijven hardnekkig op jouw nagels zitten!

De Collistar Bronze Look collectie ligt nu al in de winkels, het zijn mooie producten die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. De 3D bronzing powder is heel fijn in gebruik, als een van de kleuren goed bij jouw huidskleur past dan is het zeker een aanrader. En tja, de nagellakjes zijn geweldig, vooral Fuchsia en Aquamarine strass....perfect voor de hete, zonnige zomer!

Heb jij al een favoriete bronzer voor deze zomer? Wat vind jij van deze Collistar Bronze look?

Deel dit artikel
Back to top