Reviews

Bourjois Happy Light foundation, primer en concealer - Vivianne's review

Bourjois is een betaalbaar make-up merk met luxe uitziende producten waar ik vaak over te spreken ben. De Happy Light collectie belooft een natuurlijk stralende huid die al mijn oneffenheden laat verdwijnen. Dit klinkt natuurlijk als muziek in mijn oren, want wie wil er nu geen perfecte huid?! Deze collectie bevat naast een nieuwe foundation ook twee verschillende serums die je onder je foundation kunt gebruiken en twee kleuren dekkende creamy concealers die puistjes en donkere kringen laat verdwijnen. Ook maakte ik een look met mijn favoriete Bourjois producten!


De producten uit de Happy Light lijn zien er mooi uit, de foundations en de serums hebben een glazen fles met een hygienisch pompje. In de concealers zit een spiegeltje, altijd handig voor onderweg.
Van links naar rechts: 51, 52, 53, 54 en 58.
De Happy Light Foundation (EUR 15,50) zorgt voor een gezonde stralende huid zonder het gevoel te hebben dat je een dikke laag make-up draagt. In de foundation zitten lichtreflecterende deeltjes die er voor zorgen dat oneffenheden minder zichtbaar worden. 
De foundation heeft een handig pompje en zit in een glazen fles.

Van links naar rechts: 51, 52, 53, 54 en 58
Zoals je ziet zijn de kleuren heel verschillend van elkaar. De lichtste tint is nummer 51 met een vrij roze ondertoon. Nummer 52 is al best donker en heeft ook een roze ondertoon. Nummer 53 heeft als enige een hele gele ondertoon. Nummer 54 en 55 (55 staat niet op de foto) zijn geschikt voor de getintere huid en hebben een iets neutralere ondertoon. Nummer 58 is geschikt voor de dames met een donkere huid, maar deze kleur is ook geschikt om het gezicht mee te shapen. 

De foundations zijn heel vloeibaar en je hebt er daarom ook maar heel weinig van nodig. Je hebt kans dat de foundation gedurende dag gaat glijden als je teveel gebruikt. Ik breng de foundation daarom ook het liefst aan met een stipling brush of een beautyblender spons, hierdoor krijg ik de foundation mooi egaal. Een nadeel vind ik dat de kleuren niet helemaal passen bij mijn lichte huidskleur. Ik had toch wel wat meer lichtere kleuren willen zien. Zeker omdat Bourjois normaal gesproken altijd een goede balans heeft in hun foundationkleuren. 

In de Happy Light lijn zitten ook twee verschillende serums; het Happy light matterende serum en het Happy Light Lichtreflecterende serum (EUR 13,00). Dit serum gebruik je onder je foundation en zorgt ervoor dat je foundation langer blijft zitten maar zorgt er ook voor dat je huid nog egaler zal worden.

Het Happy Light Luminous serum is een lichtreflecterende primer die vooral geschikt is voor de normale tot droge huid. Dit serum zorgt er niet voor dat je gaat glimmen maar geeft juist een gezonde glans die er heel natuurlijk uit ziet. Het Happy Light Matte serum is een matterende primer die juist geschikt is als je een normale huid hebt of juist een gemengde huid, dit serum vult oneffenheden iets op en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld een vette T-zone zichtbaar minder gaat glanzen.

Het lichtreflecterende serum en het matterende serum, zie je het verschil? Het eerste serum glanst een beetje en het matterende serum is juist wat minder doorschijnend en naar mijn idee ook een stuk minder vloeibaar. 

De serums zijn super licht en trekken behoorlijk snel in en laten geen wittige waas achter. Ook voelt mijn huid goed gehydrateerd aan, iets wat ik prettig vind helemaal nu het buiten kouder zal worden. Een ander groot pluspunt is dat er geen siliconen in zitten, dus mocht je daar niet zo goed tegen kunnen moet je zeker eens naar een van deze serums gaan kijken.

In deze vrolijke twee doosjes zit de Happy light Concealer (EUR 9,00), een super dekkende concealer waar je zelfs oppervlakkige littekentjes en puistjes mee kunt verdoezelen.

Nummer 21 is behoorlijk licht en Nummer 22 is iets donkerder. Beiden hebben een roze ondertoon die daardoor juist geschikt is om donkere (blauwe) kringen te camoufleren.
 
Ik hou normaal gesproken niet zo van creamy concealers omdat ze nogal snel in mijn lijntjes gaan zitten, ik merk dat ik dat bij deze concealers niet heb. Ze zijn echt heel erg dekkend en daarom heb je er maar heel erg weinig van nodig. Je kunt deze ook goed gebruiken als oogschaduwbasis en dat allemaal voor maar EUR 9,00! Ik ben fan, de lichtste kleur gaat zeker mee in mijn toilettasje!
Hier draag ik alleen het Happy Light matterende serum en de Happy Light Foundation in de kleur 51 en een klein beetje 53. Ik vind het serum erg prettig en ik merk dat mijn gezicht de hele dag glim vrij blijft en dat mijn porien duidelijk minder zichtbaar zijn.

De concealer is echt heel fijn in gebruik, misschien nu nog iets te licht maar ik ben wel echt tevreden met de dekking. Je ziet de foundation en concealer bijna niet zitten en het geeft in combinatie met het serum een heel 'gezond' effect. Ideaal voor een schooldag of een dagje shoppen in de stad.

Voor mijn look heb ik mijn favoriete Bourjois producten gebruikt:

  • De Colorboost Lipsticks (EUR 10,00). Je kunt ze niet overal meer kopen maar bij webshop van Douglas nog wel. Ik heb een voorraadje ingeslagen omdat ik ze zo mooi vind, echte aanraders dus! Op de foto draag ik Peach on the Beach.
  • Bourjois Healty mix Blush nummer 41 (EUR 11,00) voor een gezonde blos.
  • De Fantastic Volume Mascara (EUR 13,00) maakt mijn wimpers lekker lang en vol zonder te klonteren.
  • De Erasable liner (EUR 12,00) is intens zwart en brengt gemakkelijk aan. Ideaal voor een strakke eyeliner met wing.
  • Le Sourcil wenkbrauwpotlood nummer 33 Chatain (EUR 8,00
  • En natuurlijk de Max Delight Bronzer nummer 01 (EUR 14,00) die lekker groot is en je niet alleen voor je gezicht maar ook voor je hals en decollete kunt gebruiken.

De nieuwe producten van Bourjois zijn nu te koop bij de drogist maar ook in de online shop van Douglas en Ici Paris XL. Vind jij Bourjois ook zo'n fijn merk? Welke producten zou jij graag eens uitproberen?

Deel dit artikel
Back to top