Reviews

Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion foundation

Dior is niet het eerste merk met een cushion foundation en het zal ook niet het laatste merk zijn dat een foundation in deze nieuwe formule uitbrengt. Maar dat neemt niet weg dat ik behoorlijk nieuwsgierig was naar de nieuwe Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion, een product dat een perfecte teint en goede huidverzorging met elkaar combineert. Het is meer dan een foundation volgens Dior, maar hoeveel meer...dat vertel ik je in mijn review. Lees je mee?

Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion SPF50 PA+++ foundation EUR 82,00 (incl. navulling totaal 2 x 15 gram) - vanaf 24 augustus 2016 te koop

 

Wat zegt Dior over deze Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion foundation?

 

Geinspireerd door de geheimen van Aziatische vrouwen is dit de eerste verjongende teintverzorging (van Dior) die naast een mooie teint ook op lange termijn zorgt voor een mooie, jonger ogende huid. Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion is een verzorgende, hybride cushion formule met een extreem frisse textuur die de huid de hele dag door een levendige uitstraling geeft en deze dag na dag mooier maakt.  De lichte, hydraterende formule versmelt met de huid, biedt optimale correctie en zorgt voor een egale teint die toch transparant blijft. De licht getinte verzorging is eenvoudig te gebruiken en verkrijgbaar in vier tinten die zich aan bijna iedere huidskleur aanpassen. 

Misschien hebben jullie weleens eerder kennis gemaakt met een cushion formule? Het is een vloeibare foundation (of blush/bronzer) die gedrenkt is in een sponsje. Bij het aanbrengen mengt de dunne formule zich met de luchtbellen in het sponsje en dat geeft een lichte, luchtige textuur die goed blendt met de huid.

De nieuwste trend in beauty voor de herfst/winter 2016 is "cosmakeup" ofwel huidverzorging vermomd als makeup. Of is het misschien toch huidverzorging in de vorm van make-up? Deze producten combineren een goede verzorging met een direct resultaat, in dit geval een perfecte teint.

 

Verpakking & ingrediënten

 

Zoals ik al schreef gaat het hier om een cushion foundaton, het is een extreem dunne, bijna waterachtige foundation die gedrenkt is in een sponsje, de cushion. Deze is verpakt in een goed, afsluitbare compact van wit kunststof met zilverkleurige details. Het maakt deze foundation perfect om mee te nemen en gedurende de dag je foundation eventueel nog wat bij te werken. 

In het doosje vind je een compact met inhoud, maar ook een refill en dat is heel fijn natuurlijk, zo kun je de eerste tijd wel vooruit. De inhoud van een verpakking is 15 gram, een normale hoeveelheid voor een product als dit. Er zijn ook andere merken die een cushion foundation hebben en ook die hebben een soortgelijke hoeveelheid.

Bij de foundation zit een zachte, foam applicator waarmee je de foundation kunt aanbrengen. Ik geef zelf de voorkeur om een compacte foundationkwast te gebruiken, maar als ik mijn foundation wil bijwerken of plaatselijk wat meer dekking wil, dan gebruik ik de applicator.

De "cushion" is goed afgesloten met een deksel, hou die vooral ook goed dicht omdat de dunne textuur wel zal uitdrogen als je de deksel niet afsluit. Zoals je ziet heb ik twee van de vier kleuren gekregen van Dior om te testen.

Bij aankoop zit er nog een beschermfolie over de cushion, haal die eraf en je ziet het kussentje zitten dat gevuld is met foundation. Het lijkt wel op zo'n ouderwets postzegelsponsje, wie kent het nog? Je kunt de cushion ook uit de houder halen en omkeren, zo gebruik je al het product tot het op is.

De formule is licht en luchtig, voelt koel aan op de huid en is heel hydraterend. De formule bevat een aantal verzorgende, werkzame ingrediënten zoals longoza en opilia, plantaardige extracten die een anti-verouderende werking hebben. Maar de formule is ook beschermend tegen de zon, er zit zelfs een complete SPF 50 in die beschermt tegen UVA & UVB straling. Dat is natuurlijk altijd meegenomen!

ingrediëntenlijst met verschillende minerale & synthetische filters, adenosine, vitamine E, wat parfum en een kleine hoeveelheid alcohol

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De foundation komt uit de cushion door er op te duwen, je kunt de applicator gebruiken of eventueel een andere tool zoals een kwast of beautyblender, net wat je fijn vindt. Ik kan je twee kleuren laten zien: 020 en 030, de laatste is de kleur die ik gebruik.

links 020 en rechts 030, de kleuren zijn best aan de donkere kant, al is 030 wel de donkerste die er is en dus niet geschikt als je een echte donkere huid hebt.

zo op mijn vingers lijken de kleuren wel op elkaar, maar op de huid van mijn arm zie je toch wel duidelijk verschil

swatches met links 020 en rechts 030

voor - zonder foundation

na - met Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion foundation in de kleur 030

links zonder foundation en rechts met Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Ik heb al verschillende cushion foundations getest en ze hebben allemaal een behoorlijk vergelijkbare textuur. Ik ging er stiekem dus ook wel een beetje vanuit dat deze variant van Dior ook een zelfde resultaat zou geven, maar dat is echt niet zo. Waar andere cushion foundations zorgen voor een best glanzend resultaat, geeft deze Dior variant juist een vrij mat resultaat, dat toch nog fris en natuurlijk oogt.

De dekking is vrij licht, maar je kunt op mijn huid zien dat die toch wat egaler en vooral ook frisser oogt. De roodheid en pigmentatie vallen minder op en het effect is mooier. En dat terwijl de huid nog steeds heel natuurlijk oogt, zelfs van dichtbij. Ik ben dan ook blij met het resultaat en de foundation is absoluut een foundation die ik vaker ga dragen. Helaas is de kleur niet helemaal perfect, de keuze in kleuren is ook wel erg beperkt, hopelijk verandert dat nog.

De foundation is vrij transparant, dus hoeft de kleur niet perfect passend te zijn, maar de ondertoon is net iets teveel roze en dat geeft een effect dat ik niet perfect vind. Ik hoop dus maar dat Dior binnenkort een warmere variant van de 030 uitbrengt, niet donkerder, maar iets warmer/geler. Kan dat misschien?

De textuur is superlicht en daardoor voel je de foundation zeker niet zitten, mijn huid voelt fris, gehydrateert en fijn aan, de hele dag door. Het is een absolute aanrader, het enige nadeel is de hoge aanschafprijs, al krijg je daar dus wel een navulverpakking bij.

 

Dekking - licht tot medium, eventueel wat opbouwbaar, maar helemaal dekkend wordt deze foundation niet, daarvoor kun je dan wel een concealer gebruiken (wil je meer dekking, dan is deze Capture Totale foundation misschien meer geschikt voor je)

 

Finish - natuurlijk, iets mat maar toch ook weer licht glanzend, mijn huid blijft de hele dag opvallend mat, ook zonder poeder.

 

Houdbaarheid - best goed, de dekking neemt op sommige plaatsen wel iets af, maar het resultaat blijft eigenlijk de hele dag prima.

 

Huidtype - voor alle huidtypes, voor alle leeftijden, het effect is zowel op een jonge huid als oudere huid prima. De dekking is natuurlijk licht, maar dat heeft ook als voordeel dat het effect natuurlijk is en de foundation niet in lijntjes of rimpeltjes gaat ophopen.

 

Prijs - EUR 82,00 (voor 2 x 15 gram)

 

Verkooppunten - bij alle Dior verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas & ICI Paris XL (vanaf 24 augustus 2016)

Het Dior Capture Totale assortiment is behoorlijk groot, deze anti-aging lijn is perfect geschikt voor de wat oudere huid (zeg vanaf 35 jaar) en richt zich op het voorkomen van de huidveroudering. Ik vind zelf de Cellular Lotion (EUR 75,00) en Haute Nutrition Oil serum (151,50) erg fijn, de vernieuwde La Creme Multi-perfection (EUR 167,50) moet ik nog testen. 

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Dior Capture Totale DreamSkin Perfect Skin Cushion foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top