Reviews

Dossier: Lekkere massageproducten

Massageolie is een olie die gebruikt wordt voor massage, maar kan vaak ook als huidolie worden gebruikt. De olie wordt bij een massage gebruikt als tussenstof zodat er geen stroefheid optreed tijdens het masseren. Deze olie bevat vaak een basisolie en etherische oliën. Typerend aan een massageolie is dat deze niet (te) snel door de huid wordt opgenomen en dat de geur van de olie niet te heftig is. Vaak zien we amandel-, abrikozenpit-, jojoba- en avocado olie terug in massageproducten.



Een @ home massage is veelal een ‘gezellige’ of ontspannende massage. Zorg er altijd voor dat de ruimte waarin jij aan het masseren bent niet te koud is en maak de massageolie altijd even warm in je handpalmen voordat deze op de huid zal worden aangebracht.  Je kunt een massage beginnen met rustige strijkbewegingen zodat die olie goed verdeeld wordt. Gebruik je hele hand of alleen je vingertoppen. Maak afwisselend grote en kleine bewegingen en werk van de rug naar schouders en nek.

Ben jij op zoek naar de ideale massageolie? Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Een aantal van deze producten kun je ook als body-olie gebruiken en zijn daardoor geschikt als 2 in 1 product. Ook kinderen vinden het heerlijk om voorzichtig gemasseerd te worden, ook voor deze mini-mensjes heb ik een aantal fijne aanraders:



De Dr. Hauschka Amandel St. Janskruid olie (EUR 15,95 – 75 ml) is de eerste olie vandaag die je niet alleen als lichaamsolie maar ook als massageproduct kunt gebruiken. De comfortabele geur zorgt voor een diepe ontspanning en kalmeert als bonus ook nog eens de droge en gevoelige huid.

Zayna ontwikkelde een massage oil (EUR 19,95 – 250 ml) met amandelolie, perzikolie en vitamine E. De Jasmijn variant die ik testte heeft een sensuele geur die lekker op de huid blijft hangen. De massageolie is verkrijgbaar in acht geurvarianten van citrus tot roos en van bergamot tot warme vanille.



Greenland
heeft een lekkere massage oil (EUR 7,95 – 120 ml) in het assortiment gebaseerd op zoete amandel- en macadamia olie. Amandel olie verzorgt en voedt de huid en is geschikt voor elk type huid. De mint-lavendel variant is lekker verfrissend, maar ik vind ook de papaja & citroen versie erg lekker, die nieuwe energie geeft.

De Arnica Massageolie van Weleda (EUR 9,45 – 100 ml) is een van mijn favorieten tijdens koude avonden. Deze verwarmende en ontspannende olie maakt stramme spieren weer soepel. De olie laat zich prettig over je huid verdelen en zorgt voor een goed contact met de huid tijdens een massage. De etherische olie van rozemarijn en lavendel stimuleren de doorbloeding en zorgen voor een warm en behaaglijk gevoel.



Wanneer je de voorkeur geeft aan een uniek product met een unieke geur dan raad ik je de Cowshed Wild Cow Bad & Massage Olie (EUR 19,00 - 100 ml) met stip aan. Deze bad & massage olie bevat een groene, frisse mix met essentiële oliën van citroengras, gember en rozemarijn die zorgen voor een nieuwe jij. Kun je na het masseren geen genoeg krijgen van de bijzondere geur? Dan neem je gewoon nog een bad met een druppeltje van dit multifunctionele product.

De olie waar ik jullie nu aan ga voorstellen is een bijzonder exemplaar. De Comfort Zone Sacred nature body oil (EUR 63,75 - 200 ml) bevat een exclusief concentraat van biologische jojoba- en buriti-olie om de huid diep te voeden en om de vorming van striemen tegen te gaan. Je kunt deze olie dan ook als huidolie gebruiken maar zeker ook als massageolie. Buritiolie isrijk aan voedende vetzuren en Jojoba-olie wordt geadviseerd tegen vroegtijdige huidveroudering en een droge huid, rimpels en striemen. De geur? Daar wordt je gelukkig van, deze is verwarmend en zeer ontspannend: uniek.



Lush staat vooral bekend om de producten in vaste vorm. Op deze manier wordt het milieu niet belast met verpakkingsmaterialen. Mijn favoriete Lush massagebar (olie in vaste vorm die je dmv verwarmen in de handpalmen smelt tot een olie) is Each Peach (EUR 10,25 - 65 gram). Dit is een product met voedende mangoboter en citrusoliën van limoen, zoete sinaasappel, mandarijn en grapefruit. Goed humeur verzekerd.

Heb je iets sterkers nodig? De Lush Hottie massagebar (EUR 10,25 - 90 gram) bevat zwarte peper, gember en een vleugje vanille. Ideaal voor stijve spieren hebt of van lekkere kruidige geuren houdt. Hottie is enorm verwarmend en zorgt ervoor dat de doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd waardoor kou en stramme spieren al snel verledentijd zijn.



Lavera ontwikkelde een Baby en Kind Amandel huid olie (EUR 8,75 - 200ml), geschikt voor het reinigen en massage van de kinderhuid. Amandelolie en de kalmerende goudsbloemolie, maken de olie ideaal om na het badderen te gebruiken. De geur is bijzonder comfortabel en warm en de olie smeert makkelijk uit.



Boútriba ontwikkeld Massage Blokken (EUR 10,50 - 84 gram) die meer dan geschikt zijn voor kinderen. De Oklahoma variant past goed bij avontuurlijkekinderen maar er zijn ook blokken speciaal ontwikkeld voor het verantwoordelijk kind, gevoelskind en leergierige kind. Dit  massageblok heeft een warme  geur gecombineerd met zoete sinaasappel en steranijs.

Wil jij jouw wederhelft, kinderen of tja, misschien wel de buurman *wink* even lekker verwennen met een fijne massage? Of beter nog: Koop een van de bovenstaande producten, zet deze demonstratief op tafel en roep even heel hard dat je wel wat ontspanning kunt gebruiken. Succes!

Bij nek of rugklachten die aanhouden adviseer ik je natuurlijk een huisarts te raadplegen alvorens je aan de slag gaat met een thuis-massage.

Deel dit artikel
Back to top