Nieuws

Spannend nieuwtje – Essence introduceert 6 geuren!

Vanmorgen was ik ben een enorm leuk event in Amsterdam dat werd georganiseerd door Essence. Zoals jullie misschien al gelezen hebben op buitenlandse blogs bestaat Essence dit jaar alweer 10 jaar en dat moet gevierd worden. Hoe? Met een bijzonder leuke nieuwe introductie: de Essence Fragrances! Je leest het goed, Essence brengt nu ook geuren uit, totaal 6 waarvan er 4 in het vaste assortiment van het Kruidvat blijven, kijken jullie even mee?


Ik zou bijna denken dat ik jullie door het beeldscherm heen hoor juichen! Gelijk hebben jullie natuurlijk, want Essence heeft ons de afgelopen jaren behoorlijk verwend met leuke, vernieuwende en zeer betaalbare beautyproducten van goede kwaliteit.
De Essence Eau de Toilettes lijn bevat zes totaal verschillende geuren. Op deze manier kun je bij iedere stemming een geschikte geur vinden. Wij dames zijn behoorlijk wispelturig en willen op maandag ‘lekker bloemig’ ruiken om op vrijdagavond te transformeren naar een vamp, en daar hebben we natuurlijk een lekkere zwoele geur voor nodig.

Like a walk in the summer rain (limited edition, te koop in juni & juli 2012) is een geur vol positieve energie en kan omschreven worden als het gevoel dat je krijgt bij een regenbui op en uitzonderlijk warme dag. De geur bevat in de top fruitige ingrediënten zoals sinaasappel, citroen en watermeloen die zorgen voor een dosis frisheid. Bloemige hartnoten als Freesia en Lelietjes-van-dalen zorgen ervoor dat de geur een vrouwelijke touch krijgt. In de basis van de geur vind je onder andere cederhout en musk die diepgang geven en ervoor zorgen dat de geur lekker lang blijft hangen op de huid.

Goede herinneringen ophalen n.a.v. die geweldige reis die je hebt gemaakt naar New York? Like a trip to New York is een vrolijke en fruitige geur met een bite die zorgt voor een instant goed humeur. Fruitig klinkt misschien wat lieflijk maar wanneer je cranberry combineert met de schil van grapefruit en kardemom ontstaat er toch wel een mooie stevige bite. Het hart van rozen en de basis van cederhout en amber zorgen voor een warme fruitige geur met een zesty ‘touch’. Like!

Wat is er nu mooier dan prille liefde? De Like a new love geurvariant vertaald het gevoel van verlangen, romantiek, opwinding en vlinders in jouw buik. Dat is niet zo gek wanneer je hoort dat het hart van deze geur bestaat uit pioenrozen, hyacint en perzik. Overigens opent de geur fruitig (mandarijn, grapefruit, peper) en doet mij een klein beetje denken aan de geuren van Hilfiger. Basisnoten als koffie, chocolade en vanille vertegenwoordigen het zoete aspect van prille liefde.

Liever niet te veel fruitnoten in jouw Eau de Toilette? Kies dan voor de Like a day in a candy shop variant. Deze bloemige, frisse en tikje sensuele geur is lekker aanwezig. Dit wordt verzorgt door de basis waarin vanille, tonkaboon en musk te vinden zijn. In het hart van de geur vind je als verrassen duo lavendel en jasmijn die elkaar bijzonder goed en uniek aanvullen. De  eerste aanraking met de geur kan omschreven worden als bloemig en vrouwelijk vanwege de topnoten waarin zich perzik en orchidee bevinden.

Like a first day in spring (limited edition, te koop in juni & juli 2012) vertegenwoordigd de eerste warme zonnestralen op de huid, lentebloemen, en een wereld die lijkt te ontwaken uit een lange winterslaap. Naast Like a trip to New York en Like a walk in the summer rain toch wel een van mijn favorieten! De topnoten maken wat mij betreft al een succes van deze geur. Ik ben dol op mandarijnen, sinaasappel en ananas! In het hart van de geur vind je de warmte van praline, afgewisseld met bramen en rozen. Ook deze geur bevat musk (een ingrediënt dat zorgt voor warmte), sandelhout en vanille.
 
Ik moet bekennen dat ik bij de naam: Like a girl’s night out moest denken aan een zwoele, misschien wat zware geur. Stiekem ben ik daar niet zo dol op en wachtte toch wel even met het aanbrengen van deze geur op mijn huid. Mijn vooroordelen bleken niet helemaal gegrond te zijn want Like a girl’s night out is (net zoals de andere vijf geuren) lekker en behoorlijk sprankelend. De opening van de geur is behoorlijk ‘booming’ en bevat onder andere gele mandarijn en goji bessen. In het midden van de geur bevinden zich rozen, perzik en magnolia. De combinatie van deze ingrediënten samen met de basis van vertiver, vanille en musk zorgen voor een energieke en warme geur die zorgen dat jouw Girl’s night out wel eens tot in de zeer late uurtjes zou kunnen lopen.

Ik heb een lichte voorkeur voor Like a trip to New York, Like a walk in the summer rain en Like a first day in spring. Maar .. zoals de insteek van Essence al een beetje verklapte: eigenlijk kun je met deze zes geuren alle kanten op en kun je – geheel afhankelijk van jouw gemoedsrust – kiezen voor de geur die op dat moment het beste bij jou past.

Tot slot kan ik jullie verblijden door te vertellen dat alle zes de geuren vanaf juni 2012 verkrijgbaar zullen zijn bij de grotere filialen van Kruidvat en dat ze (zoals jullie van Essence gewend zijn) behoorlijk betaalbaar zijn. Voor een 50 ml flacon betaal je EUR 6,99 en een handige tasverstuiver met een inhoud van 10 ml kost EUR 2,99. De geuren Like a walk in the summer rain & Like a first day in spring  zijn limited editions en alleen te koop in de maanden juni & juli, de andere vier geuren blijven in het vaste assortiment bij het Kruidvat.

Vertel, vertel, vertel! Naar welke geur zijn jullie het meest nieuwsgierig? Plaats je alle zes de geuren direct op jouw wishlist of ga je binnenkort uitgebreid snuffelen? Laat het ons weten!

Deel dit artikel
Back to top