Algemeen

Slaap je mooi: de invloed van slaap op je uiterlijk

Slaap je mooi: de invloed van slaap op je uiterlijk

Voor een stralende en gezonde huid - en een fit lichaam - zijn er vast en zeker al een paar dingen die je toepast in het dagelijks leven. Misschien drink je lekker veel water of je eet iedere dag gezonde producten. Je bent een paar keer per week in de sportschool te vinden of je geeft je mentale welzijn een boost tijdens yoga. Maar wist je dat de hoeveelheid slaap ook invloed kan uitoefenen op je uiterlijk? Het is dus enorm belangrijk dat je hier wat meer over leert. Je leest er alles over in dit blog.

De huid kan een aanzienlijke boost krijgen door voldoende te slapen 

Je denkt er misschien niet zo snel over na. Maar de huid is het grootste orgaan dat we hebben. En daarom is het erg belangrijk dat je hier iedere dag erg goed voor zorgt. Kies je voor voldoende nachtrust en een goede nachtrust? Dan kun je al snel merken dat de huid een flinke boost krijgt en daardoor meer en meer gaat stralen. Dit komt doordat je huid tot rust komt als je gaat slapen. Door de dag heen is je huid constant bezig met het beschermen tegen de zon en bijvoorbeeld luchtvervuiling. Daarnaast is de bloedtoevoer van je huid beter wanneer je slaapt en kan je huid dan ook beter herstellen. Hoe je dit kunt stimuleren en ervoor kunt zorgen dat je ieder avond als een roosje in slaap valt? Je valt net even wat beter in slaap op de beste hoofdkussens en de ruimte lekker is geventileerd door overdag een raam open te zetten.

Het hormoon cortisol wordt minder snel aangemaakt

Heb je eens een keer iets gehoord over het hormoon cortisol? Dit wordt ook wel het stresshormoon genoemd. En dat kan verschillende soorten factoren uitoefenen op het lichaam. Zo kun je bij te veel stress sneller de behoefte hebben om ongezond te eten en je kunt minder goed in slaap vallen. Kies je voor een goede nachtrust? Dan wordt dit hormoon minder snel aangemaakt.

Geef je slaapkamer een upgrade en stimuleer een betere nachtrust 

Het is nu dus de hoogste tijd om je eigen slaapkamer een aangename upgrade te geven. Dit doe je bijvoorbeeld met een product uit de top 10 verzwaringsdekens en met heerlijk en fijn nieuw beddengoed. Door een neutraal kleurenpalet te gebruiken, is de slaapkamer meteen een oase van rust. Het kan dan ook zomaar de nieuwe favoreite plek in huis worden.

Deel dit artikel
Back to top