Reviews

In de test - Bdellium Tools Green bamboo brushes

Brushes, ook wel kwasten in de volksmond, heb je in vele soorten, maten, merken en ook de kwaliteit verschilt enorm. Ik kreeg de afgelopen periode opvallend veel vragen over de Green Bambu serie van Bdellium Tools. Tijd om te testen dus!

De Amerikaanse Bdellium Tools brushes zijn onderverdeeld in een aantal lijnen. De Bamboo-lijn is er eentje met eco vriendelijke kwasten maar er is bijvoorbeeld ook een Maestro-serie en een Studiolijn.

Ik ben gegaan voor de Green Bambu-serie. De handvaten uit deze lijn zijn gemaakt van duurzaam bamboe. Er is gekozen voor bamboe omdat dit een van de meest duurzame bronnen is, die vrijwel geen invloed hebben op het milieu. Bamboe heeft een razendsnelle groei- en herstel periode en kan geteeld worden in gebieden die niet geschikt zijn voor land- of akkerbouw. De haren van de kwasten zijn veganistisch en synthetisch.

Op de afbeeldingen zie je de vijfdelige Green Bambu Smoky Eyes Set (EUR 29,50) met daarin: 781B Crease/blenden, 777B Shadow, 769B Angled Contour, 760B Liner/Brow en de 716B Smoky Eyeliner

De voordelen van de zachte synthetische haren zijn dat ze niet of nauwelijks uitvallen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Je kunt de brushes dan ook regelmatig wassen en uitspoelen om ze vervolgens aan de lucht te laten drogen. Vooropgesteld moet ik jullie bekennen dat ik best een klein beetje verwend ben op het gebied van kwasten en ben ik naast de brushes van MAC en Jane Iredale niet snel geneigd om naar een ander merk te ‘grijpen’. Toch ben ik bijzonder tevreden en positief over de kwaliteit van de Bdellium Tools Green Bambu-serie.
De brushes zijn lekker zacht, hebben een goed absorptievermogen en liggen ‘lekker’ in de hand. De handvaten zijn stevig en niet te dun waardoor ze prettig in de hand liggen. Vooral de brush waarmee je oogschaduw aanbrengt op het bewegend ooglid (777B) vind ik enorm fijn en ook de 781B waarmee je kunt blenden en eventueel oogschaduw kunt aanbrengen in de crease, is zeer bruikbaar.
Samenvattend kan ik jullie melden dat deze brushes zeer zeker de moeite waard zijn. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend (vooral de sets), de brushes zijn prettig in gebruik en visueel ook nog eens heel aantrekkelijk. Ik denk dat we spreken over een win-win situatie en daarom raad ik jullie aan snel even een kijkje te nemen bij Biocosmetica.nl want daar verkopen ze dit fijne merk.

Ben jij er inmiddels al van overtuigd dat goede kwasten een investering zijn die je "moet" maken om een mooi make-up resultaat te krijgen? Wij in elk geval wel!

Deel dit artikel
Back to top