Nieuws

Welke cosmetica mag mee in het vliegtuig?

Welke cosmetica mag mee in het vliegtuig?

Ga je binnenkort lekker op reis? Ook dan wil je er natuurlijk op je best uitzien. Het meenemen van al je favoriete cosmetica items is dus echt een must! Maar je loopt uiteraard liever niet het risico dat je beautyproducten bij de douane worden weggegooid. Het is daarom handig om van tevoren goed uit te zoeken welke make-up mee mag in je hand- of ruimbagage. In dit artikel lees je daarom alles wat je moet weten over cosmetica meenemen in het vliegtuig.

Algemene regels

Afhankelijk van het type cosmetica gelden er verschillende regels. Vloeibare of smeerbare make-up is lastiger mee te nemen op reis. Poeders, zoals je oogschaduw en blush, mogen  gewoon mee, zowel in hand- als ruimbagage.

Het belangrijkste om op te letten is dus of het product gezien wordt als een vloeistof of niet. Soms wordt er namelijk vanuit gegaan dat items zoals mascara en wenkbrauwgel niet tellen als vloeistof, terwijl de meeste luchtvaartmaatschappijen dit wel zo zien.

Cosmetica in de handbagage

Geen ruimte meer over in je ruimbagage, of reis je liever zonder grote koffers? Ook in je handbagage mogen cosmeticaproducten (beperkt) mee. Wat je hiervoor moet onthouden is dat er niet meer dan 1 liter vloeistof mee mag, en iedere verpakking  mag niet meer dan 100 milliliter bevatten. In totaal zou je dus best veel verschillende producten met vloeistof mee mogen nemen, als ze maar in een hersluitbaar literzakje passen. Kleine producten zoals nagellak kunnen dus prima mee.

Ook is het belangrijk dat je je cosmetica in een doorzichtig en hersluitbaar zakje verpakt, zodat de douane gemakkelijk kan zien wat je meeneemt. Scherpe items zoals scheermesjes en nagelschaartjes mogen over het algemeen wel mee, maar voor accessoires zoals nagelschaartjes en -vijlen geldt voor het scherpe gedeelte wel een maximale grootte van 6 centimeter. Voor de zekerheid kan je deze items dus het beste in je ruimbagage meenemen.

Reizen met ruimbagage

Als je een grote koffer meeneemt, hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. In je ruimbagage mogen namelijk alle cosmeticaproducten mee, zelfs als er meer dan 100 milliliter, of zelfs meer dan 1 liter vloeistof in één flacon zit. Mocht je twijfelen over een product, dan kan je het altijd even opzoeken.

Je hoeft in je ruimbagage dus ook geen gebruik te maken van mini-versies voor bijvoorbeeld deodorant en make-up remover. Grote verpakkingen van je favoriete producten mogen gewoon mee, maar je neemt wel een risico dat je je favoriete shampoo en conditioner kwijtraakt of dat de flessen kapot gaan tijdens de reis. Het kan dus alsnog handig zijn om reisverpakkingen mee te nemen, zodat je geen kans loopt om je grotere (en duurdere) producten te verliezen.

Stralend op vakantie

Met de informatie in dit artikel ben jij helemaal klaar voor je volgende exotische vakantie of gezellige citytrip. Met al je favoriete make-up zie jij er elke dag op je best uit, en geniet je van een onvergetelijke vakantie!

Deel dit artikel
Back to top